Een poging…

bron

 

Séraphin, een poging tot theater naar Antonin Artaud (1936) van Wolfgang Rihm. Het is een work in progress, waarvan in 1996 de première werd gegeven van de tweede toestand onder leiding van Bernhard Kontarsky in Stuttgart.  Door de Südwestfunk werd het uitgezonden in het programma van S2Kultur, waarvan hier een weergave.
Een compositie die op elk mogelijke wijze uitgevoerd kan worden en in de steeds veranderende vorm doet denken aan processen die in de ruimte plaatsvinden. Denk aan stedelijke ontwikkelingen. Frappant in dat verband is dat Rihm in zijn toelichting verwijst naar Middeleeuwse composities. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.