Alle eendjes zwemmen in het water

Straat en kinderen
Eendjes, morsdood zijn ze. Moeder en kinderen, acht in totaal. Acht? Wat je al niet waarneemt bij een snelheid van om en nabij de 100km/u. Het medegevoel bij dit ongeluk, nee moord is het niet wel doodslag, voor dit gelukkig eendengezin, dat niet wist dat asfalt slechts dient voor menselijke wezens in een stalen karos, geeft blijk van empathie denkt ze. Zou ze zich weleens afvragen hoeveel dierenleed haar soort mensen, die zich zo believen te verplaatsen, de wereld al berokkend heeft? En waarvoor, waartoe? Vraag het maar aan de egels, die geen enkele natuurlijke vijand kenden, totdat ze massaal omgebracht werden door rubber en blik.

Voor haar is een dergelijke vraagstelling een affront. Onze Westerse civilisatie is onverbrekelijk verbonden met motorisering en snelheid vanwege de gewenste economische groei. Anders is er geen geld meer om te kunnen leven. Daarom hoeft ze niet meer te werken, haar handen vuil te maken en er niet meer over na te denken wat ze feitelijk doet. Shoppen dat is het enige wat er toe doet en daarvoor moet je je verplaatsen met een autootje, ook al om al die spulletjes in huis te krijgen.@blondemevrouw1 – “empathie” tweets

Empathie is niet te kweken bij volwassene.
Hand afgehakt, nagenoeg onthoofd en 68 messteken. Geen empathie, geen geweten.
Geen geweten, geen empathie, psychopaten. Lopen er veel van rond.
Dit geeft aan hoe weinig inzicht en empathie je hebt voor de emotionele ontwikkeling van een kind.
Interesseert moslims niets dat jij pijn hebt. Empathisch vermogen afwezig.
Islam onderdrukt empathisch vermogen.
Je wilt contact maken met mensen die vanuit hun geloof en opvoeding geen empathie naar je hebben.
Als iedereen niet-moslim slechts niet meer dan een kafir is, ontmenselijkt, niets waard; geen empathie voor slachtoffer. Kafir.

 

 

 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.