Mogen die geachte afgevaardigden in hun eigen vuilnis stikken…

Josef Breitenbach: Suwon, Korea (1953)
Dagelijks dienen miljoenen pakketjes van om en nabij de 100kg met nog levend vlees van hot naar haar getransporteerd te worden om onze economie gaande te houden. Daartoe moet ruimte geschapen worden die er gelukkig in overvloed is. De blikken trommeltjes, waarin die vleeswaar zich bevindt, moeten in beweging blijven, tijd is geld. Aan geld is steeds gebrek, dat moet verdiend worden. Politici die begaan zijn met de heersende economische orde begrijpen deze samenhang en handelen dienovereenkomstig.


Motie
Kamer eist versneld bredere A2

De verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond moet versneld worden uitgevoerd. In elk geval voor 2025. De Tweede Kamer heeft dat gisteren afgedwongen door een motie aan te nemen.


Door onze verslaggever

Aanvankelijk stond de A2-verbreding van twee naar drie rijstroken gepland in het tijdvak 2025-2027. Dat moet sneller vinden PVV, VVD, CDA, DENK, Forum voor Democratie en de eenmansfractie Van Haga. De motie werd met een krappe meerderheid van 77 stemmen aangenomen.

Dat gebeurde zeer tegen de zin van VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Zij had de motie van PVV-Kamerlid Roy van Aalst juist ontraden. Ze betoogde dat Rijkswaterstaat eerdere aanleg had onderzocht, maar dat er dan vertraging zou ontstaan voor andere projecten in het zuiden van het land. Ook zouden met een versnelde aanleg hogere kosten zijn gemoeid.

Haar eigen partijgenoten en coalitiepartner CDA namen het advies van de minister voor kennisgeving aan en stemden voor een snellere aanleg. De verbreding, waarbij de huidige spitsstroken worden vervangen door echte rijstroken, moet een einde maken aan de files op het traject.

De minister zal nu in overleg moeten met de provincie Limburg over een snellere aanleg. Ze kan de motie naast zich neerleggen, maar dat zou haar in politieke verlegenheid kunnen brengen.

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) spreekt over ‘heel goed nieuws voor Limburg’ en ‘goed werk van de PVV-collega’s die het voortouw hebben genomen’. „De minister maakt een afweging van de projecten die op de rol staan. Een project naar voren schuiven, betekent dat een ander even moet wachten. Het zij zo. Ik ga ervan uit dat de verbreding tussen Echt en Urmond nu rond 2023 is gerealiseerd.”

Het oplossen van het fileleed is volgens Van Helvert goed voor de Limburgse economie. „Stilstaan kost bedrijven geld. Dat betekent dat verkeer soms moet omrijden. In het uiterste geval verkassen bedrijven naar elders. Vaak wordt er door Den Haag alleen gekeken naar wat iets kost. Niet naar de baten.”Dit is pas ware democratie, de optelsom van leeghoofden beslist, want stel je voor, het mobieltje, hun lust en leven, waarvoor het stemvee hun uitverkozen heeft, dat gezwoegd en geploeterd heeft om zo’n ding te bemachtigen, ze offeren er een groot deel van hun leven zelfs voor op, komt niet meer vooruit. Stilstand, het is als een hartinfarct, zo voelen ze het. En dat alles in een tijdsgewricht waar een ieder geïnformeerd kan zijn en kan weten dat het zo niet langer kan. Het is een schandaal. Honderd jaar mobiele waanzin, met oorlogvoeren als de moeder van deze ontwikkeling.

Politiek voeren heet vooruitzien. Onder dit gezichtspunt beschouwd hebben we van doen met een stelletje gevaarlijke imbecielen. Vergeet vooral nooit, wat eenmaal prijs is gegeven aan het gemotoriseerde verkeer is voor altijd verloren. Ruimte, rust, natuur, leven. Ons nageslacht zal er ons dankbaar voor zijn, als ze nog het besef hebben dat het anders zou kunnen. Dat zelfs lijkt een onmogelijkheid te worden.

Kijk maar…

ArchibelgeMet als resultaat: HEIMAT…
 


 
Wat gaat in de hoofden van mensen om die deze cultuur als superieur beschouwen?
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.