Het racisme volgens Wilders maakt school in Duitsland

Ray Metzker: The Loop, Chicago (1958)
De racistische leer van Wilders maakt snel school. De vraag kortgeleden was, wat kunnen Duitsers van ons leren? Duitsers blijken zeer leergierig, een bepaald soort Duitsers, Duitsers met een warm hart voor rechts en trots Duitser te zijn, zijn bovendien zeer ontvankelijk voor de leer van Wilders. En Wilders komt uit Holland, nou dan!

Hoor en huiver hoe een onschuldig ogende blonde Duitse dame, minister bovendien, de leer volgens Wilders verkondigt…


De oorspronkelijke video is verdwenen, daarvoor in de plaats:Kristina Schröder over racisme…

Een dergelijk onderwerp ontgaat de NRC. Niet dat domme gewauwel over feminisme, herhaling op herhaling. En wat heeft Kristina Schröder nou helemaal te melden? In de vertaling van Steven de Jong (uit het Engels, niet rechtstreeks uit het Duits):

“Vrouwen hebben het aan zichzelf te danken dat ze minder verdienen dan mannen, want ze kiezen voor pretstudies als literatuurwetenschappen en sociologie. Ondertussen worden jongens in het onderwijs gedwongen met pony’s te spelen in plaats van auto’s. Die feministen moeten maar eens een toontje lager zingen.”


Der tüchtige Deutsche Mann sterft ook al uit. Nog een geluk dat er mannen in Duitsland zijn van Turkse stam. Die helpen Duitsland nog een beetje overeind blijven.

De uitspraken van Frau Schröder, geen familie van de zoon van een poetsvrouw, worden gedaan in een verontrustend politiek klimaat in Duitsland: Sloterdijks kleptocratie, Westerwelles aanval op de uitkering-ontvangers en Sarrazins “Das wird man wohl noch sagen dürfen.” Dit soort debatten zijn aan Steven de Jong niet besteed. Daartoe dien je ook genügend over Deutschkenntnisse te beschikken… Dan pas zou hem het een en ander opgevallen moeten zijn. De interpretatie van feminisme van Sarrazin c.s. selectief en wel sluit, wie zal het verwonderen, volkomen aan bij die van Schröder. De onderwaardering van beroepen waar vrouwen in meerderheid actief zijn afgezet tegen de specifieke mannelijke. “Pretstudies”, niet alleen een belachelijke uitspraak, maar in de kern een hoogst gevaarlijke. Een dom blondje, die Frau Schröder?


Uitgelichte foto: Ray Metzker – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.