Een vijfde colonne

Oskar Kokoschka- illustratie voor “Die traumenden Knaben”


 


“Ik waarschuw U wel. U hebt de illusie dat U de PVV-ers massaal kunt laten afdruipen, maar ik heb al een handvol anti-PVV-ers laten afdruipen”

Een citaat van de man van de experimenten…

 


Die naïeve Patrick Faas toch. Het ene moment wil hij Pekeltje om de hals vliegen, dan weer is Wilders een Prins Carnaval en tot slot zijn wij steeds van bruine smetten vrij gebleven, wij, in dit geval de Hollanders of nog nauwkeuriger de Amsterdammers. Faas begrijpt er werkelijk niets van. Nooit gehoord van paranoia en machtswaan zeker?

In de vorm van een open brief dan maar, want echt zo kan het niet langer.

Beste meneer Faas, staat of valt taalkennis met het correct hanteren van de voorgeschreven spelling? Alsjeblieft, lees eens de reacties van G.J. Smeets in het forum. Lees ze, dan moet het bij u gaan dagen, beslist! Omdat u toch op dit blog terecht bent gekomen, meneer Faas, kijk ook eens even hier: “Een welgemeende tip” en lees tevens: “Een vroege sinterklaassurprise”. Herkent u die aldaar gebezigde woordenschat, ook die non-argumenten niet?

U neemt al talloze jaren deel aan dat forum. Wel eens gehoord van Willem Nijmegen en Willem van Gelre en waarom ze plots verdwenen? Meneer Faas toch, u was toch ook ingedeeld door Pekeltje, in eendrachtige samenwerking met die allerliefste Gloria en de vrome kwezel Harrieke, bij de Sartorius-familie. Weet u dat niet meer?

U doet nu wel uw uiterste best die onzin van Gerritje te fileren, maar eigenlijk bent u dom, heel dom. U wijst in bepaalde gevallen heel snel in de richting, ik interpreteer, van die achterlijke, bierzuipende Limburgers. Ik ben er eentje van, een Maastrichtenaar nog wel. Kan het erger? Ja, ik weet het, mooie stad, jammer dat er Maastrichtenaren wonen.

Deze Maastrichtenaar, dom of niet, probeert nu al een jaar lang de goegemeente in dat forum duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit. Op een enkele uitzondering na, nee, namen noem ik niet, geen reactie. Men vindt het best, men vindt het normaal, men heeft er lak aan. Ja, aan wat? Meneer Faas, aan daadwerkelijke fascistische praktijken in dat forum, niets minder.

Conclusie van mijn kant, meningen en oordelen van mensen die dit niet waarnemen kunnen me gestolen worden. Ze zijn dom, politiek dom en daardoor vaak gevaarlijker voor de publieke opinie dan een regelrechte fascist. Tot die dommen, u zult het begrijpen bij het lezen van dit weblog, reken ik al sinds lang de moderator van het NRC-forum, een “schneuzelke”, zou m’n vrouw zeggen, iemand die nog steeds onnozel is. En tevens u, meneer Faas, ondanks dat u de grootvader van Steven de Jong zou kunnen zijn. Treurig dat u niet te beroerd bent u oordelen aan te matigen over Duitsers en Limburgers met name, en dat u de fascist van dienst in het forum niet waarneemt.

Naïef en dom, meneer Faas, uw handelwijze en als gezegd daardoor gevaarlijk. Mijn conclusie. Verdiep u eens in het verschijnsel paranoia en lees dan nog eens het door u geciteerde hierboven. Uw ogen gaan open, dat weet ik zeker, want zo dom bent u nou ook weer niet om uiteindelijk het verband te zien… Echt, denk er eens over na!
Graag een weerwoord!


ps: Die vijfde colonne, waar zou dat op slaan, dacht u? Van dat afdruipen dat klopt. Alleen zou ik het verdrijven willen noemen, met nadruk in mijn geval. Dat kon u overigens weten.
 


 

 

Uitgelichte afbeelding: bronComments

PatrickFaas Sunday, December 12, 2010 12:10:14 AM

Deze site vond ik puur door toeval, via het Googlen van de naam Gerrit de Jonge, eigenlijk, want ik wilde eens kijken naar die honderden publicaties, die hij, naar eigen zeggen, op zijn naam heeft staan en die wij via Google zouden moeten kunnen vinden.

U vraagt om een weerwoord, maar ik weet niet precies waarop. Als ik Limburg beledigd heb, dan mijn excuses. Wat ik gezegd heb kan echter nooit zo beledigend geweest zijn, als wat Wilders riep gisteren, vooruitlopend op de provinciale verkiezingen. Hij zei; “Limburg verdient de PVV.” Hoe kan hij zoiets onaardigs over Limburg te zeggen? Zoiets zou ik echt niet beweren.

Omdat de PVV geen democratische partij is, doet de mening en de kwaliteit van de PVV fractieleden er misschien niet toe. Het is wellicht niet zo erg dat Wilders buurtterroristen, fraudeurs, pornobazen en allerlei oplichters namens zijn partij wil laten regeren, want ze mogen toch niets zelf bepalen. Ze moeten naar Wilders luisteren. Maar hij kan moeilijk in alle bestuursorganen tegelijk gaan zitten. De PVV heeft niet eens een manifest als leidraad voor PVV volksvertegenwoordigers. Zeggen dat Limburg de PVV verdient betekent dat Limburg het verdient om door incapabele criminelen geregeerd te worden. Dan gaat mijn hart toch echt naar Limburg uit en roep ik driewerf “Nee, Limburg verdient veel beter.”

 

Alphonse ScafTibaert Sunday, December 12, 2010 5:39:53 AM

Patrick, al veel te lang wordt het politieke discours in dit land bepaald door non-valeurs en fascistoïde types, om het eens klip en klaar te zeggen.

Wij, die onze nek hebben uitgestoken, toen anderen slechts aan carrière en portemonnee dachten, wij, die opkwamen voor verschoppelingen, wij horen dat discours te bepalen. Wij met onze ervaring en kennis en ik vind het oerdom om woorden vuil te maken aan wat sujetten als Wilders ons opdringen of aan wat bepaalde lieden in het forum beweren. Hun handelwijze, daar is het me om te doen. Leer die doorzien. Trap niet in de opgezette vallen van dat soort lieden, echt, dat is dom.

Limburg beledigen? Kan dat wel? Laat ik het zo stellen, veel Groningers en Hollanders zijn me lief, en van veel Limburgers walg ik. En toch vind ik het plezieriger de kritiek dicht bij huis te houden, zie ook de religies.

 

PatrickFaas Sunday, December 12, 2010 3:30:57 PM

Tot aan de verkiezingen heeft u de eer van Limburg hooggehouden op nrc.nl, maar de verkiezingen vielen bitter tegen. De PVV stem uit Limburg was gigantisch, wat u niet voorspeld had. Na de verkiezingen heb ik op nrc.nl geschreven; “Waar is Alphose Scaf nu?” U had wat uit te leggen.

Dat is alweer een tijdje geleden. Inmiddels probeert Wilders de tegenstelling tussen Hollanders en Limburgers verder te laten escaleren. In aanloop van de verkiezingen voor de Provinciale Staten zei hij dat Holland niet langer het centrum van Nederland zou zijn, maar Limburg. Door dit soort opmerkingen krijgen we steeds meer de indruk dat de PVV de wraak van Limburg is. De PVV wil Nederland naar de ondergang loodsen als wraak voor de vernederingen die Limburg vele eeuwen heeft ondergaan. De selectie criminelen die hij in de Kamer heeft gezet lijkt ook een teken van kwade wil. De democratie moet kapot.

Nu hebben Hollanders in het verleden nooit een hekel gehad aan Limburgers, maar andersom duidelijk wel, en dat komt allicht door die eeuwenlange onderdrukking. Maar sinds de PVV zoveel ellende over ons land brengt, beginnen Hollanders dat Limburg kwalijk te nemen. Vroeger vond ik het Limburgs accent uiterst charmant, maar tegenwoordig reageer ik er steeds slechter op. Dat komt omdat we vrijwel uitsluitend PVV taal te horen krijgen in dat accent. Een zeer veelgehoorde klacht over Wilders is dat hij vindt dat buitenlanders zich moeten aanpassen, maar dat zelf niet doet. Hij is zo onaangepast als de pest en is zelfs het ABN niet machtig. In Hollandse oren klinkt Wilders zelf als een buitenlander. En we moeten buitenlanders gaan discrimineren van Wilders? Dat is dan slecht nieuws voor de Limburgers.

Gert Leers ken ik persoonlijk en heb wel eens met hem gegeten. Een zeer sympathieke en verstandige man, vond ik. Hem het ministerschap voor immigratie aanbieden leek een geniale keus; een Limburger (zodat ook de PVV tevreden zou zijn), maar een keurige CDA-er en absoluut geen racist. Hij doet het ministerschap ook best netjes, maar ik zal nooit meer met hem willen eten. Hij heeft zijn ziel wel aan de duivel verkocht, door in dit kabinet plaats te nemen, en vandaag of morgen komt die duivel zijn betaling vragen. Niettemin doet Leers in het land, wat u op nrc.nl zou moeten doen; de reputatieschade van Limburg beperken.

Natuurlijk is het heel goed dat u een eigen site heeft, maar ga daarop niet voor een klein publiek zitten mokken, blijf ook op de grotere fora komen, heer Scaf. Blijf uw nek uitsteken in het publieke debat. U heeft dezelfde taak als Leers; de reputatie van Limburg redden.

 

PatrickFaas Sunday, December 12, 2010 4:08:58 PM

“En toch vind ik het plezieriger de kritiek dicht bij huis te houden, zie ook de religies.”

Dat ben ik met u eens. Als het religie aangaat vind ik dat ik mijn eigen achtergrond (katholiek) kritischer mag benaderen dan die van anderen en doe dat ook. Hoewel mijn voorouders al vele eeuwen in Holland wonen, zijn ze pas na de Reformatie van Limburg naar Holland verhuisd en altijd katholiek gebleven. Heel ver terug heb ik dus ook iets met Limburg. De huidige situatie gaat me dan ook aan het hart en als ik iets onaardigs over Limburg geschreven heb, mag u dat zien als gêne van een expat. Maar omdat vier eeuwen toch ook wel erg lang is, bied ik ook als Hollander mijn verontschuldigingen aan voor onaardige taal over Limburg.

 

Alphonse ScafTibaert Monday, December 13, 2010 11:42:55 PM

Het zijn “Teedere quaesties” die confrontaties tussen katholiek en protestant om een boektitel te parafraseren van P.J. Margry. Over die tegenstelling heb ik ook wat te melden in mijn “Knol” over Maastricht. Zonder de inname van Parma was deze stad beslist aan de kant van de Reformatie komen te staan. Wonderlijk als je bedenkt hoe Rooms getekend ze nu is. Later gebeurt iets vergelijkbaars, na de nederlaag van Napoleon. De RK-kerk wordt in haar oude glorie hersteld door de Hollanders om de stedelijke bourgeoisie te paaien.
Een zaak had nooit mogen gebeuren, Zuid-Limburg bij Nederland. Het is een gedrocht met absurde grenzen. Dat heeft niets met katholiek of protestant van doen, maar met hele regio’s van hun natuurlijk achterland afscheiden. Zie dit plaatje:

HIS108

Overigens, België was van origine veel toleranter op het gebied van godsdienstvrijheid dan Nederland!

Over binnenlandse kolonisatie moeten we nog eens van gedachte wisselen.
En Venlo kan me gestolen worden, de plaats van de kopdoekjesmensen, daar heeft Wilders dat idee vandaan. Of anders, Limburg bestaat niet, is een kunstmatig product.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.