Martine werd Martin…

From The Choice Works of Thomas Hood (1881)

“DIe man die jij Friedrich noemt houdt jou wel bezig he? De PVV en deze meneer zijn een ware obsessie voor je. Volgens mij roep jij nog PVV en fascisme als je ligt te slapen. Mbt tot bovenstaand stuk: beetje jammer dat je niet de context van die tweets neerzet. Zoiets als ” hij zei dit als reactie op dit” …. lekker alles uit zijn context halen en puntjes halen uit een heel verhaal… je lijkt wel een fascist met je zinloze geobsedeerde campagne. Ga eens een gesprek met een psycholoog aan misschien kan hij of zij jou helpen?” Dit soort reacties krijg ik de laatste tijd wel vaker. Ze zijn anoniem, ze dragen op geen enkele wijze bij aan een discussie over fascisme en die “PVV”. Ze sporen slechts binnen het welbekende stramien van monddood maken van ongewenst. Vandaar dat ik ze tot nu toe niet opnam, zoals deze van ene “Gert”. Eentje van Friedrich zelf?

Een woord kom ik steeds vaker tegen, obsessie, ook hier weer. Begrijpelijk zelfs vanuit een bepaalde gedachtegang. Wie kan er nu tegen de strijd van Wilders zijn voor een moslimvrij Nederland? Een veilig Nederland, zoals het vroeger was. Geen politieke of sociale onrust, geen kleine of grote criminaliteit. Dan moet je wel haast een landverrader zijn, een fellow-traveller, nu niet meer van communisten maar van islamisten. Dan geraak je onder surveillance van de inlichtingendienst als het aan bepaalde mensen ligt. De dwaasheid neemt echt groteske vormen aan:
Controleer ik mensen? Ik zou niet weten hoe dat moet, sterker, het druist tegen mijn natuur in. Het enige dat ik doe is registreren van wat ik zo op m’n weg bij Twitter tegenkom om een strategie van die beweging duidelijk te maken, hun woordkeuze, hun manier van redeneren en als u wilt beargumenteren.

Omgekeerd schijn ik een verdomd interessant object te zijn. Er wordt op internet gezocht naar de achtergronden van m’n persoon en met de nodige kwaadwillende fantasie wordt smaad en laster over me uitgestort. Maar ach, ik kan er niet wakker van liggen wat figuren als @DoktahD, @CassandraTroy of hoe ze zich noemen, over me rondstrooien. Ze zijn en blijven bekrompen van geest en daden. Voor mij is de grap dat ik hoegenaamd geen inspanning hoef te doen om te laten zien uit welke hoek de wind waait bij deze mensen, die echt obsessief met de idee van Wilders in de weer zijn: de islam is fascistisch.

Tussen haakjes, verwacht nooit een puntje van kritiek van die lieden als het Wilders of zijn heilig verklaarde voorganger Fortuyn betreft. Het klinkt absurd, maar zo is het nu eenmaal. Een beetje als bij de Roomsen met betrekking tot de paus. Die is immers ook onfeilbaar.

Er is me nog iets opgevallen. Het hokuspokus gehalte van die mensen ligt hoog. Ene @Blondemevrouw is er druk mee in de weer en die @CassandraTroy, de objectivist van de beweging, is er ook niet vies  van. Een “grapje”:
Denk niet dat je van deze grote geest antwoord krijgt op vragen die haar geloof in de geschapen kapitalistische werkelijkheid onderuit kunnen halen. Dan ben je een non-persoon. Maar grapjes, op de persoon spelen, daar is deze dame (of heer) bijzonder sterk in. Ja, deze persoon heeft al een tijdje mijn belangstelling gewekt. Praktisch de klok rond twittert ze of hij. Nauwelijks tijd voor eten of slapen. Volkomen idolaat als een Pamela Geller van de vrije markt en fanatiek anti-moslim. Vanwege de grappenmakerij weer eens bij het bewuste “rijtje” gekeken en jawel hoor, ze wijst @LinksRapalje terecht. Friedrich Eckhardt, lang schuilgaand onder de travestietennaam Marine, bleek Martin geworden te zijn. Frappant deze tweets:
Als zelfs deze valse Kassandra tot die slotsom komt moet de beweging in gevaar zijn gebracht. Waarachtige belangstelling voor wat andere mensen beweegt zul je bij het slag @CassandraTroy tevergeefs aantreffen. Wat mag hier ten koste gaan van de beweging tot ons aller heil? Een slotje op een account mag een obstakel zijn, inmiddels heb ik andere wegen gevonden om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Het is dat @DoktahD het maar weet. Hier het resultaat van mijn bevindingen. Het is een lange lijst van screenshots met bijbehorende illustraties van een middag obsessief twitteren door Friedrich Eckhardt met als voorspel: “@Tibaert balanceert op zijn psychische gesteldheid… hoelang houdt hij vol? #PVV.”
Liefdevol zou Jeannie van Ophoven zeggen, zonder een spoortje haat en met een volledige overgave voor de goede zaak, is hier een man een middag lang in de weer voor Wilders. Dan begrijp je zijn uitspraak: “Ik zou mijn laatste druppel bloed voor Wilders geven.”

Eckhardt is gehecht aan de context waarbinnen zijn tweets verschijnen, vandaar dat alle reacties aan hem overzichtelijk zijn samengevat met aansluitend dit kleine nawoord van @CassandraTroy:
ps
Martine en Martin. Eckhardt hanteerde een veelheid aan accounts, w.o. eentje met de naam Martine Agema…

Uitgelichte tekening: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.