Opera

· cultuur, muziek, video
Authors

Nog niet vertrouwd met het medium internet heb ik me groen en geel geërgerd aan de Noorse browser Opera. Die browser is prima, daar niet van. Maar o wee die zoekgegevens onder “opera”. Naderhand heb ik me helemaal verzoend met Opera. Hun blog is in mijn ogen het mooiste van allemaal. Ik kan het iedereen aanbevelen.

We zijn nu weer een aantal jaren verder en wat er niet al te ontdekken valt op operagebied via internet tot complete opera’s toe. Nu zie ik weer een complete opname onder Jordi Savall van de Orfeo van Monteverdi. Het lijkt me een mooi moment nu we dit jaar het geboortejaar van zowel Wagner als Verdi herdenken het toen twee honderd jaar eerder gecomponeerde werk als een soort cadeau aan mijn volgers hier zowel als op Twitter op dit blog over te nemen. Van wanklanken staat het immers vol, een contrapunt kan geen kwaad.
Uit: Ulrich Schreiber “Die Kunst der Oper – Geschichte des Musiktheaters” – Band I (een gedeelte van de bespreking van deze opera).

Voor wie op zoek is naar een werkelijk goede leidraad op operagebied kan ik “Mille et un Opéras” van Piotr Kaminski met klem aanraden. In de Nederlandse taal ken ik geen enkel bevredigend werk op dit gebied.

 Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: