Opera

Nog niet vertrouwd met het medium internet heb ik me groen en geel geërgerd aan de Noorse browser Opera. Die browser is prima, daar niet van. Maar o wee die zoekgegevens onder “opera”. Naderhand heb ik me helemaal verzoend met Opera. Hun blog is in mijn ogen het mooiste van allemaal. Ik kan het iedereen aanbevelen.


Schermafdruk 2019-02-21 19.38.02

We zijn nu weer een aantal jaren verder en wat er niet al te ontdekken valt op operagebied via internet tot complete opera’s toe. Nu zie ik weer een complete opname onder Jordi Savall van de Orfeo van Monteverdi. Het lijkt me een mooi moment nu we dit jaar het geboortejaar van zowel Wagner als Verdi herdenken het toen twee honderd jaar eerder gecomponeerde werk als een soort cadeau aan mijn volgers hier zowel als op Twitter op dit blog over te nemen. Van wanklanken staat het immers vol, een contrapunt kan geen kwaad.

 


 Uit: Ulrich Schreiber “Die Kunst der Oper – Geschichte des Musiktheaters” – Band I (een gedeelte van de bespreking van deze opera).

Voor wie op zoek is naar een werkelijk goede leidraad op operagebied kan ik “Mille et un Opéras” van Piotr Kaminski met klem aanraden. In de Nederlandse taal ken ik geen enkel bevredigend werk op dit gebied.

 Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.