Wij weten dat…

Do you sleep anymore?


Toegevoegd op 23 mei 2014 en terug gedateerdHet wordt er bij je ingehamerd. Je bent dit, je bent dat. Je hebt wat op je kerfstok. Je liegt, je bent een pathologische leugenaar, je deugt niet, je dreigt en verspreidt haat.

Waarom dergelijke berichten steeds weer herhalen, ze zelfs weer terugzetten nadat ze  door zegslieden die deze waarheden verkondigen waren verdwenen dankzij de vriendelijke medewerking van Mr. Google?

Allereerst een pragmatische, de samenhang mag niet verloren gaan. De vraag is dan, is het werkelijk zo belangrijk wat je te melden hebt? Ja en nee. Mijn persoon doet er niet toe, ze is slechts het lijdend voorwerp om te tonen wat mogelijk is op internet. Wat eens begon om te laten zien wat mensen zich denken te kunnen permitteren op internet en als een soort bescherming tegen het vergeten en verdraaien is uitgegroeid tot een project, waarin nogal wat tijd geïnvesteerd is. Het zou nuttig zijn het geheel nog eens te bewerken om het werkelijk hanteerbaar en goed leesbaar te maken. Wie weet? Voorlopig wil ik het bij de voorhanden zijnde handvatten laten. De hoofdregel hierbij blijft dat ik betrokkene ben, voor anderen kan ik niet instaan en ik wil derden niet onnodig in deze zaken betrekken. Bij hoge uitzondering zal ik dus melding maken van wat buiten mij omgaat.

Dit soort berichten plaats ik onder de categorie “reconstructie” met een datum die min of meer overeenkomt met het getoonde materiaal, in dit geval uit mei 2013. Eerlijkheid, liegen en bedrog is hierin als zo vaak het thema.


Lisa Yuskavage


Het bedrog. Mijn ava en mijn naam worden misbruikt. De naam zal alras veranderen in De Dorpsgek. Door het specifiek stalken met laster en smaad van Tibaert wordt de eigenaar van deze account een door Eveline van Donkelaar graag geziene gast en helper…


De grote vriend van vrouwen waaraan een steekje los is of erger, Huib Riethof, komt ook aan het woord, niet echt, het lijkt maar zo:Schermafbeelding 2013-05-31 om 02.31.09Echt aandoenlijk wordt hij hier:Schermafbeelding 2014-05-29 om 16.50.47Als een integer academicus betaamt vertrouwt Riethof volledig op zijn vriendin. Hij wenst dan ook geen kennis te nemen van hetgeen het corpus delicti te melden heeft. Zo gaat een historicus te werk, één bron voor hem, de enig betrouwbare.

Z’n vriendin Sjaakie deed toen al driekwart jaar nuttig werk voor de Twitter gemeenschap. Net als Eveline van Donkelaar informeerde ze iedereen die met mij contact had over de handel en wandel van Tibaert. Zo hier ene Saskia:Schermafbeelding 2014-05-29 om 17.11.00Overtuigende informatie voor Riethof, die haar immers volgde en volgt. Tibaert die materiaal doorspeelt naar de voorzitter van Martijn. Dan moet je die man op zijn minst kennen, toch? En welk materiaal? Toch geen kinderporno mag ik hopen? En ik zette NAW gegevens op mijn blog. Waar dan? Wel heb ik het telefoonnummer gepubliceerd, afkomstig van XS4all, van iemand die me op mijn afgeschermd nummer opbelde. Het bleek de levensgezel van Sjaakie te zijn. Hoe kwam die man aan mijn nummer? Talloze malen heb ik dat gevraagd, geen antwoord. Er restte me niets anders dan zijn nummer te publiceren om te tonen wat er aan de hand was.

Nachten aan de drank. Een kop koffie mag dat niet? In mijn eentje alcohol, Calvados drinken? Het komt niet in me op. Met die haatlijst doelt ze op deze. Nog steeds wacht ik op een voorbeeld van een leugen. Haar geschriften staan er aantoonbaar vol van, ook haar berichten op Twitter over Tibaert. Maar omgekeerd, ik moet nog steeds het eerste voorbeeld zien. Dat geldt ook voor haar vriend Riethof en beider metgezel Eveline van Donkelaar. Ze kunnen het niet, maar liegen, beschuldigen en smaad verspreiden kunnen ze des te beter.

Als afronding laat ik nu een rabiate rechtse extremist aan het woord die nog al wat te melden had over Tibaert. Daarvoor had hij zelfs een speciaal weblog gelanceerd.

Nog even dit. Het blijft merkwaardig hoe snel van front gewisseld wordt bij een gemeenschappelijk vijand. Dit verschijnsel zullen we massaal mogen aanschouwen als we werkelijk onder dictatoriale omstandigheden moeten gaan leven. De heldhaftigheid wordt in dit land slechts met de mond beleden, als het maar geen geld kost en liefst met de stroom mee. Is links in de mode dan is het links, is het rechts dan worden we rechts. Brood moet op de plank. We kunnen het o zo goed weten door de ontwikkelingen vanaf eind zestiger jaren vorige eeuw. Baantjesjagers en profiteurs bij de vleet. Ja, ze zouden de maatschappij wel even veranderen. Dat doe je met kreten? De raddraaiers van nu hebben dat zeer goed begrepen, makkelijk spel voor ze. Nee, zo dom zijn ze nog niet. O zo makkelijk weten ze goedgelovige zielen te overtuigen. Het is de erfenis van links gekoppeld aan een consumptiemaatschappij.  Nogmaals, wacht maar af, we krijgen onze trekken nog wel thuis. Wie weet moeten we dan nog naar die vermaledijde moslim landen vluchten. Dat zou wat zijn…

Nu onze kleine raddraaier die op zijn woord geloofd wordt omdat het politiek gelegen komt. Want dat is nog het meest schrikbarende, op de persoon spelen is zo simpel, je roept dom, achterlijk, idioot en het kunstje is geklaard. Argumenteren is andere koek. Goed, hier is ie dan. Het is een copie van een bericht op zijn blog.Schermafbeelding 2013-05-31 om 22.48.44 Schermafbeelding 2013-05-31 om 22.49.34 Schermafbeelding 2013-05-31 om 22.50.09Ongewild heeft deze Gerard me met dit bericht een grote dienst bewezen. Zo op het eerste oog zult u zeggen is dat alles? Let wel, er staat een tweet bij van een dame die ik toen pas enkele weken kende. Vanaf het eerste moment bijna zag ze wat hier aan de hand was. Ze heeft het geweten, ze kreeg de meest idiote zaken naar haar hoofd geslingerd, dan wel ze werd als niet bestaand beschouwd. Fake account, weet u wel? Nooit heb ik er eentje aangemaakt, ik ga me toch niet belachelijk maken. Maar deze vrouw werd belachelijk gemaakt. Als ik de passende woorden vind wil ik haar nog eens herdenken. Ze is in januari plotsklaps overleden net op het moment dat ze bevrijd van alle lasten die een eigen zaak met zich meebrengt wilde gaan genieten van het leven.

Ondertussen trok de strontkar van Sjaakie en Eveline voort en de Joukjes vonden het best. Allemaal linksige figuren. Stel u voor, Sjaakie en Eveline afficheerden zich als rechts, als PVV, wat dan gebeurd zou zijn. Nee hoor, dit is geen domme redenering. Wat Wilders met de mond belijdt voeren zij in het klein in de praktijk uit en ze zijn echt niet de enigen. In ieder geval horen beiden onder een fascistisch vaandel thuis van welke kleur dan ook of wilt u me wijs maken dat dergelijke figuren staan voor een betere, humanere maatschappij? Eentje volgens hun handel en wandel die gebaseerd is op leugen en bedrog tot eigen voordeel? Nee toch… En toch kan ik slechts concluderen dat de goegemeente zich achter dergelijke figuren schaart. Men wil dus bedrogen worden of kijkt weg. Dat was tijdens de bezetting niet anders, kan ik u verzekeren. Vandaar dat ik nooit aan een Joukje of Foaroan voor bescherming zou vragen als het erop aan komt. Wel bij een andere vriendin…


Wordt vervolgd…
 
Uitgelichte foto: bron – Ingevoegd: Lisa Yuskavage – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.