Echte vriendinnen of valse…

Kees van Dongen: Les amies (1922)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdEen beetje eergevoel heeft Jeannie wel, dat kun je van dit trio moeilijk zeggen. 


Ja, Huib Riethof komt op het gepaste moment met een plaatje… Die vent heeft werkelijk geen greintje fatsoen in zijn donder. Ga er maar vanuit dat hij verdomd goed weet wat zijn Twitter vriendinnetjes over Tibaert te melden hebben, net als zijn collega. Het is meer dan schunnig…
Vervolgens komt Jeannie rechtstreeks aan de beurt.
Zou Jeannie werkelijk vergeten zijn dat ze me ooit aanbood samen te gaan uit eten? U begrijpt toch wel dat ze met die engerd Tibaert bedoelt? Maar het was ook met Eveline net een tikkeltje anders. Wij, mijn vrouw en ik hadden haar uitgenodigd. Ze vertelde gelijk bij binnenkomst dat ze in de drie jaar tijds, die ze in Maastricht verbleef, nog nooit ergens op visite was geweest. 
 
Kun je je dat voorstellen, Jeannie, in Maastricht? Ze vond het maar wat gezellig bij ons en nauwelijks een week later kwam ze langs om op St. Pieter koffie te gaan drinken. Het werd Kanne. We vielen zo in de smaak, dat we korte tijd later uitgenodigd werden om bij haar thuis een hapje te komen eten. En toen naderde het einde van de zomer en kwamen de verkiezingen in zicht. 
 
Helaas, dat heb ik met jou nooit mogen beleven, ondanks dat ik je het meermaals gevraagd heb en jezelf met dat voorstel gekomen was. Je bent niet meer onder ons, maar de voorvallen op Twitter met jou en je PVV vriendjes vergeet ik nooit, zo kort na het overlijden van m’n moeder. Tja, Jeannie, het leven gaat snel. Dat is alweer, als ik dit schrijf, zes jaar geleden. Wel kan ik je vertellen dat Eveline wat voeding betreft in jouw voetsporen getreden is. Misschien kan ik je met deze anecdote toch nog hierboven een glimlach ontfutselen.
 
En jij jaloers? Daar heb ik nooit wat van gemerkt, zeker niet op vrouwtjes waar Huib mee wenst te verkeren. Die zijn werkelijk alle fatsoen voorbij, zo bont maakte jij het zelfs niet. Ooit van Kees van Dongen gehoord?
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.