Echte vriendinnen of valse…

· reconstructie
Authors


Kees van Dongen – Les amies, 1922
bron

Een beetje eergevoel heeft Jeannie wel, dat kun je van dit trio moeilijk zeggen. 

TwitLonger
Twitter – 11 juni 2013
Ja, Huib Riethof komt op het gepaste moment met een plaatje… Die vent heeft werkelijk geen greintje fatsoen in zijn donder. Ga er maar vanuit dat hij verdomd goed weet wat zijn Twitter vriendinnetjes over Tibaert te melden hebben. Het is meer dan schunnig…

Vervolgens komt Jeannie rechtstreeks aan de beurt.

Zou Jeannie werkelijk vergeten zijn dat ze me ooit aanbood samen te gaan uit eten? U begrijpt toch wel dat ze met die engerd Tibaert bedoelt? Maar het was ook met Eveline net een tikkeltje anders. Wij, mijn vrouw en ik hadden haar uitgenodigd. Ze vertelde gelijk bij binnenkomst dat ze in de drie jaar tijds, dat ze in Maastricht woonde, nog nooit ergens op visite was geweest. 
 
Kun je je dat voorstellen, Jeannie, in Maastricht? Ze vond het maar wat gezellig bij ons en nauwelijks een week later kwam ze langs om op St. Pieter koffie te gaan drinken. Het werd Kanne. We vielen zo in de smaak, dat we korte tijd later uitgenodigd werden om bij haar thuis een hapje te komen eten. En toen naderde het einde van de zomer en kwamen de verkiezingen in zicht. 
 
Helaas, dat heb ik met jou nooit mogen beleven, ondanks dat ik je het meermaals gevraagd heb en jezelf met dat voorstel gekomen was. Je bent niet meer onder ons, maar de voorvallen op Twitter met jou en je PVV vriendjes vergeet ik nooit, zo kort na het overlijden van m’n moeder. Tja, Jeannie, het leven gaat snel. Dat is alweer, als ik dit schrijf, zes jaar geleden. Wel kan ik je vertellen dat Eveline wat voeding betreft in jouw voetsporen getreden is. Misschien kan ik je met deze anecdote toch nog hierboven een glimlach ontfutselen.
 
En jij jaloers? Daar heb ik nooit wat van gemerkt, zeker niet op vrouwtjes waar Huib mee wenst te verkeren. Die zijn werkelijk alle fatsoen voorbij, zo bont maakte jij het zelfs niet.
reconstructie april 2017

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: