Een Bataafse baron

José de Almada Negreiros: “The Tragedy of Doña Ajada” (1929)
(magic lantern for the music of Salvador Bacarisse with poems by Manuel Abril)
IV. “The broken moon”


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdEen tragedie begint zich af te tekenen tussen een hatende oma en een baron. Van zijn alter ego is deze dame zeer gecharmeerd. Hoe kan het ook anders, fascistisch handelende personen voelen elkaar aan en tot elkaar aangetrokken. Op weldenkenden werken ze eerder afstotend. Had de een haar schotschrift juist op Bevrijdingsdag doen verschijnen, wat niet meer en minder betekent dan dat ze geen enkele lering heeft getrokken uit de geschiedenis, gaat de ander haar vergezellen onder een pseudoniem. Hij, de man nog steeds vervult van de SS, betrokkene bij de NVU en denkend aan een nieuwe fascistische beweging onder de naam Volksmacht Nederland. Beiden delen verder hun afkeer van Demmink, de man waartegen een hetze wordt gevoerd. 

Ze delen beslist meer, ze omhelzen het eigene en tonen een afkeer van het vreemde, dat ze niet (willen) begrijpen. Ze snuffelen in andermans zaken en misbruiken die. Waar ze samen in uitblinken is het uitschakelen van ongewenst. Doelbewust gaan ze op hun prooi af en denken die eventjes te verslinden. Ze geven hiermee een lesje af in fascisme zoals je het niet vaak aantreft. 


Screenshots 28 juli 2013Sinds een jaartje is Hartman, @doktahd, nu onder een nieuwe account te vinden. De tweets van Tibaert met de vermelding @baronvbeauluna staan op de INDEX, bijgewerkt tot heden, om vooral nog de aandacht te kunnen vestigen op @gavimensch met haar tweet van 29 augustus 2013. Daar komt de voorspelde tragedie op haar eerste hoogtepunt.


Mijn RT:

Schermafdruk 2018-06-24 19.32.41

Achter mijn link: De waarheid over mijn persoon, een PVV waarheid
Achter de linkjes van @gavimensch: Het kippenpensioenDe originele tweets: @Tibaert – @baronvbeauluna – mentions.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.