Weer vriendjes

Nebelspalter, 1934


Toegevoegd op 20 februari 2020 en terug gedateerdMiddels een tweet komt alles tezamen. Het is die van ene André zich noemende Arnold. Een groot journalist is aan hem verloren gegaan. Kent de gehel Who is Who van buiten, speurt alles na, zeker als het met bloot gepaard gaat, hij handelt, weet ik nu, vele jaren later als een fascistische anarchist, ja, dat blijkt mogelijk en weet als vorser wie betrouwbaar zijn en wie niet. Al wat hij tegenkomt archiveert hij, neem ik aan, als volleerd archivaris bij een historisch archief.

Zo’n man is zijn gewicht in goud waard, als Google met haar algoritmen. Nee, ik overdrijf niet. Overigens, zo denkt hij er zelf eveneens over. Vraag hem maar welke kleuren de koplamp heeft van lijn 9 en hij weet het als Google meteen voor u te beantwoorden. Ook of iemand voor de Dienst werkt of niet, homosexuele verlangens koestert, noem maar op, niets blijft voor die man verborgen. Net als Google weet hij meer over zijn medemensen dan zijzelf.

Gelukkig zijn de mensen die met hem mogen verkeren, met een, dat vergat ik nog te zeggen, groot musicoloog. Nee, de muzische mens is bij hem in goede handen, zeg maar ter sublimatie van het vleselijke genot. Of hij ooit kinderen verwekt heeft is me niet bekend.Het zou ten zeerste betreurd moeten worden als de genen van een dergelijk uniek persoon niet verder gegeven worden tot heil van ons gewone stervelingen. Niet toevallig moet ik hierbij ook aan Wilders denken, eveneens een uitzonderlijk personage.
Chopin
Valse op.42
Dinu Lipatti ((Solstice)

Uitgelicht: Nebelspalter – bron en info
Muziek: Diapason

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.