Eveline van Donkelaar – Gastblog?

Een “huisje” bij mij om de hoek, gebouwd tegen de helling van de Cannerberg
Een kras staaltje van auteursrechtenschending. Daar houden mensen als André de Raaij cs zich stokdoof voor. Onder het stukje staat: All rights reserved 2013-2014. Welke dwaas doet zoiets, nog afgezien van de titel met mijn naam die erboven prijkt?

In extenso laat ik hier zien wat Eveline van Donkelaar zich meent te kunnen permitteren in al haar dwaasheid. Het oorspronkelijke stuk is, o ironie, verdwenen dankzij klachten van o.a. Ina Dijstelberge, Friedrich Eckhardt en Jacqueline Wouters over auteursrechtenschending en pornografie op mijn vorige weblogs bij Google. Eveline van Donkelaar heeft ze in haar bezit.

Nog een kanttekening. Ik zou gebedeld hebben over het terugzetten (sic) van dit blog. Niets is minder waar. Ik heb deze schandelijke dame wel meermaals verzocht een eigen stukje, dat ze overhaast weggehaald had omdat het niet paste in haar smaad en laster campagne jegens Tibaert, terug te zetten.  Dan zou meteen duidelijk worden waar die vrouw werkelijk voor staat. Die moed kan ze niet opbrengen, laf als fascisten zijn.


Hier haar blog… 

Gast blog FONS SCAF 2 wereldoorlogen.


Een herinneringsblogje grotendeels overgenomen van materiaal van het proces verbaal, zodat de politie ook even hartelijk kan lachen na alle kromme zaken die ze moeten lezen
Het volgende was een RT, een retweet, een speciale vermelding op Twitter over een actie om te voorkomen dat dit kasteeltje zou verdwijnen:
Rijkswaterstaat ziet kasteel als te verwijderen obstakel

 
Erfgoedvereniging Heemschut kan zich niet meer herinneren wanneer het voor het laatst was dat de rijksoverheid een rijksmonumentaal middeleeuws kasteel wilde slopen. Dit gaat als het aan Minister Schultz van Haegen ligt, gebeuren met Huis Rijswijk te Groessen bij de aanleg van de A15 van knooppunt Ressen naar Zevenaar in Gelderland.“Dit voorjaar is de ministerraad akkoord gegaan met het gewijzigde standpuntentracé ten aanzien van de doortrekking van de A15 naar Zevenaar. Rijkswaterstaat heeft de opdracht gekregen om met een ontwerp-tracé te komen. Dat daarvoor een middeleeuws kasteel moet wijken wordt stil gehouden. Rijkswaterstaat probeert nu het kasteel minnelijk te verwerven en zet de eigenaar onder druk om te verkopen. In handen van Rijkswaterstaat kan het kasteel snel gesloopt worden.
Heemschut vindt echter dat het hier een rijksmonument met een eerbiedwaardige geschiedenis betreft. Dit mag niet gesloopt worden. Rijswijk is volgens het zojuist uitgegeven boek: Kastelen in Gelderland, een van de oudste havezaten in de Liemers. Het oudste deel is een 14e eeuwse toren. Deze is verlaagd en in de 15e eeuw is hier een woonvleugel tegen aangebouwd. Ondanks latere verbouwingen is het complex zeer gaaf bewaard gebleven. Alleen de grachten zijn gedempt. Bij het huis staat een schuur die dateert uit het begin van de twintigste eeuw in een bouwstijl die is beïnvloed door de Duits-Romaanse architectuur.”

En dan….stormt mijn lasteraar uit zijn hol en blaast en ik  quote: 

“[ Een kasteel? Omdat het hoger is dan een verdieping? Hier bij mij om de hoek ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne.]”

Hier stond een plaatje van een oud huisje, heb ik weggelaten, niet belangrijk.


“[Niet toevallig laat ik dit kasteel zien. Het grenst aan het Jekerdal, een gebied bedreigd door de expansie van de universiteit.

Bouwwerken maken deel uit van hun omgeving, ze zijn beeldbepalend los van hun eigen kwaliteiten. Over juist die kwaliteit valt bij het bovenstaande voorbeeld aan de hand van de afbeelding niet te oordelen. De eigenlijke kwaliteiten zijn zo te zien uiterst pover. Drie bouwdelen aan elkaar geplakt, een strakke rooilijn. De dakbedekking doet ook niet veel goeds verwachten. Het hoofdgebouw bezit raampartijen die er willekeurig ingeplakt lijken te zijn. De bouwmassa lijkt me wel aantrekkelijk om er iets fraais van te maken. Maar, nogmaals, dan moet dit “kasteel” in zijn omgeving bekeken worden. Conserveren om te conserveren omdat het oud is lijkt me geen goed uitgangspunt.

Merkwaardig, de auteur van de tweet spreekt over conservatieven als slopers van ons erfgoed. Dat kan niet rijmen. Zou ze weten dat als de “progressieven” het in Nederland voor het zeggen hadden gehad, grote delen van onze binnensteden nu volledig vernietigd waren? Gelukkig waren er conservatieven die op de rem trapten. Conservatieven die hun moeder nog als obstakel beschouwen? Welke gedachte gaat hier achter schuil?

De auteur is op Twitter bekend onder @gavimensch, in het gewone leven eigen naam met de achternaam van mijn kinderen en ik in de omgeving van Kasteel Neercanne op een terrasje gezeten. Niets gemerkt van het feit dat ze begaan was met de ruimte waarin ze verkeerde. Ze wilde er ook geen kennis van nemen. Ook een manier van wegkijkenet niet willen zien welke processen er plaats vinden die kunnen verklaren waarom het is zoals het is.. De omgeving zien als object voor eigen plezier en nut.

Conservatief zegt ze, ze begrijpt niet wat conservatisme is, evenals fascisme niet trouwens. Zou ze weten dat die fascisten onder Mussolini zeer vooruitstrevend waren als het om architectuur ging? Visionair zelfs… Zou ze weten dat Walter Gropius het ambt van Reichsbaumeister ambieerde? Gropius, de directeur van het Bauhaus? Het werd Speer, lieveling van Adolf.  ***De relatie van architecten met machthebbers is een zeer bijzondere. Bouwen, ruïnes scheppen, het militair laten rollen. Speer is bij uitstek het specimen van deze beroepssoort. Weet eigennaam  veel… 

Mijn eigen voornaam , tuf maar lekker met je autootje rond, om dat mobieltje rijdende te houden zijn al twee wereldoorlogen gevoerd en talloze andere. Hoeveel slachtoffers heeft het ons gekost buiten die oorlogen om? Doodgereden, voor het leven verminkt, trauma’s? Begrijpen zul je dat nooit, tenzij je eens leert luisteren en je echt voor andere mensen leert open te stellen. Je bent de enige niet die zo handelt, je behoort zelfs tot de meerderheid in ons land. Je staat aan de “goede” kant, aangepast en wel.En maar kankeren… Obstakels? ]”

Aldus Fons Scaf, die weken heeft gebedeld om het terugzetten van dit blog. Waarom? Geen idee!
Dit is een heel eng stukje, ik heb het toch maar weer gereproduceerd, het geeft aan waar Dhr Scaf zich mee bezig houdt.

 

NB. Ik rijd al heel mijn leven alleen als het niet anders kan en dan ook nog eens schadevrij;-)

Hierbij speelt dus ook nog iets anders een rol, Scaf kan niet autorijden en heeft ook geen auto. Hij is gewoon jaloers.
En zo blijft ie maar zitten waar hij zit. Iets om rekening mee te houden bij het uitwerken van de casus.©Gavi Mensch
Maastricht, 29-11-2013
All rights reserved 2013-2014
Updated: mei 2014

Geen opmerkingen:

 

Een reactie plaatsen

 

 
ps: 
Let vooral eens op de labels die ze haar stukje meegeeft. 

Dit is een teruggedateerde reconstructie van een bericht over haar absurdistisch stuk op m’n oorspronkelijke weblog, verdwenen dankzij een morele medestandster van deze vrouw. Over de geestelijke toestand van dergelijke personen kunt u beter zelf oordelen. Hier heet het, ik ben jaloers, heb geen auto en zelfs geen rijbewijs. Hoe achterlijk kun je zijn? 

U begrijpt hopelijk wel dat deze vrouw het niet aan kennis ontbreekt, waarbij die van de menselijke psyche bovenaan prijkt, die van haarzelf inbegrepen. Die ingebeelde hoge dunk over haar kennis en inzicht heeft ze gemeen met haar sister in crime, die alles denkt te weten, om maar een dwarsstraat te noemen, over copyright.

De schade die beiden mij berokkend hebben valt in ieder geval niet te becijferen. Enge vrouwen daar kun je het nodige van verwachten, niet veel goeds in ieder geval.Uitgelichte foto: opname midden 19e eeuw op glasplaat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.