Een stalkende meute…

Andrei Tarkovski: “Stalker”
Stalken op twee niveaus, die van de platte, alledaagse werkelijkheid, zoals ze onophoudelijk te zien valt op internet, bij de “social-media”, en stalken in de verbeelding, in die van de kunst, van de cinema. Andrej Tarkovoski citeert Marx en zegt:

Marx zei ooit: “Wie van kunst wil genieten, moet kunstzinnig gevormd zijn.” De kunstenaar kan niet uitsluitend het doel hebben ‘begrijpelijk’ te zijn, wat even absurd is als het tegenovergestelde, namenlijk ‘onbegrijpelijk’ te willen zijn.
Bijzonder grappig de cinema van twee figuren die momenteel op Twitter achter een slotje verdwenen zijn. Uitgerekend de twee die zeggen rust te willen, doen alsof hun neus bloedt en hun oordeel steeds klaar hebben. Hun informant is een historicus.

Om een illustratie te geven van wat er sinds oktober 2012 speelt reconstrueer ik een weekje stalken van vorig jaar met in de hoofdrollen Friedrich Eckhardt, Eveline van Donkelaar, Jacqueline Wouters, Dirk Hartman en Jacqueline van Wel. De fake accounts horen toe aan enkele van deze lieden.

Parallel doken op gepast moment André de Raaij en Huib Riethof op. Mensen die denken dat ze voor geciviliseerd doorgaan en onfeilbare oordelen vellen, ook al weten ze dat ze de kluit belazeren. Van dit alles was Ina Dijstelberge, die mijn weblogs deed verdwijnen, op de hoogte.

De informatie die ik geef is betrouwbaar, dat weten en dat wisten ze. Begrijpelijk uit hun oogpunt dat die blogspots waarop dit en nog veel meer viel te zien moesten verdwijnen. Een vorm van ongekende eendracht tussen PVV’ers en anti-PVV’ers en mensen die volledig de weg kwijt zijn ontstond. 


juni 2013

 

Schermafdruk 2017-12-10 22.38.27


Stalking en mobbing. De aldaar vermelde TL toont dus de tweets van mensen die door mij geblokt zijn maar onafgebroken doorgaan met verspreiding van laster en smaad. Ze verschijnen bij mij in de zoeklijst Tibaert. Alle andere tweets, die wel over Tibaert handelen, maar zijn naam niet noemen, zie ik uiteraard meestal niet. De lafheid van die “stalkers” is hun kenmerk. Geen @Tibaert, maar @ Tibaert e.d.


Een naschrift, mei 2016


Inmiddels staat op mijn weblog “Internetarchief-plus” een index om snel alle materiaal op te sporen, tweets, mentions, screenshots. Er komt meer. Het geheel is een leerstuk in fascisme, het hanteren van fascistische methodes met alles wat erbij hoort, laster smaad, bedrog en bededreigingen tot het willens en wetens vernietigen van iemands integriteit, desnoods tot de persoon toe. Ik kan dit alles laten zien omdat ik publiekelijk eerlijk en oprecht te werk wens te gaan, binnen de kaders van de wet. Daarbij hou ik in het oog dat kwetsbare mensen, als moslims, dit nauwelijks kunnen zonder daadwerkelijk gevaar te lopen. Ik heb mijn tijd gehad, ik zie wel. Zij moeten verder, worden massaal bedreigd in hun bestaan, terwijl ze bescherming zoeken.

Nogmaals, stel u voor, u was geboren in een land waar gebrek aan het meest elementaire is, waar honger en oorlog heersen. Wat zou u doen? Besef daarbij dat ellende in de wereld steeds een oorzaak heeft en die valt meer en meer bij ons, in het rijke Westen te vinden. Ontkennen en negeren van deze feitelijkheid maakt ons tot daders.


Uitgelichte afbeelding: Andrei Tarkovski

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.