Het moreel geweten van Krapuul

Auteurs

 

Adolf Hitler

Eerst even de Geest van Krapuul, dan is meteen de toon gezet:

“Als een ongenuanceerde hufter iemand is die zijn nek uitsteekt, die persoonlijk risico neemt en een enorm hoge prijs betaalt door openlijk kritisch te blijven, die het opneemt tegen extreem gevaarlijk en totaal gewetenloos gajes, ja, dan ben ik een ongenuanceerde hufter. En daar ben ik trots op.” We zijn helaas maar met weinigen maar wij houden onze rug ten minste recht, wat jij Peter.

En

Goed stuk. Niet alleen Marokkaanse medeburgers willen weg uit dit totaal verziekte tokkie-land. Ook ik heb een koffer klaar staan voor het geval ik het niet meer uithoudt hier en dat moment is niet echt ver meer. Wat betreft de overheid vertegenwoordigd in schorem als Aboutaleb, Hertog, Opstelten, de AIVD, de Tweede Kamer welke een vergaarbak is van fascisten en racisten…ik zie die overheid steeds meer als een vijand aan wiens wetten en verordeningen je dan ook niets meer gelegen hoeft te laten liggen omdat het moreel gezag en het vertrouwen compleet ontbreekt. Zover hebben overheid en de media in de rol van Radio Mille Collines het inmiddels laten komen.

Een kan er maar echt briljant zijn en dat is Huib (De zeven dwergen):

Briljant geschreven! Ik kijk uit naar nog veel meer mooie stukken van je.

Een Geest die zijn rug rechthoudt (let je even op de spelling André?), weet wat solidariteit betekent en hunkert naar erkenning. Zijn vergelijkingen met nazi’s en Nazi-Duitsland zijn ongeëvenaard. Vandaar dat hij in Huib zijn meester ziet. Deze historicus houdt dagelijks bij wat zich er zoal in de fascistische scène afspeelt. Daartoe hoef je slechts de grote roergangers te volgen. Dat was vroeger zo, Mussert en Hitler, dat is nu niet anders volgens hem. Tot tien tellen kan hij ook blijkt uit zijn briljante stuk.

André de Raaij, het geweten van Krapuul ziet dat het goed is en twittert maanden na het verschijnen het stukje vandaag weer door. We moeten bij de les blijven, weten waar de gevaren loeren. Bij Asscher bijvoorbeeld: 

De massamoordenaar waar Lodewijk Asscher apetrots mee is 

Ook dat liet hij ons vandaag wederom weten. In het redigeren en uit elkaar plukken van elders verschenen stukken is hij een meester. Zeer gewetensvol gaat hij te werk zodat zijn veroordeling zeer terecht lijkt. Of hij doet het zo:


 


Elke click telt voor Krapuul, hoor je hem denken. Een betrouwbaar medium, het straalt kwaliteit en gezag uit. In feite moet je deemoedig je mond houden als je deze opiniemakers niet volgt. Soms word je dat ook letterlijk te verstaan gegeven. Nog een keer mijn naam samen met die van Breedveld, die narcist en egotripper (of woorden van gelijke strekking) en je kunt opsodemieteren, kreeg ik eens te horen. Tijden veranderen, gelukkig maar. Nu zijn de rollen omgekeerd. De Geest is neergedaald over Krapuul, dat zal het zijn.

Over het Geweten van Krapuul wilde ik het hebben. Een week of zo geleden kwam ik via een gerenommeerd journaliste op medisch gebied, zo ziet ze zichzelf, terecht bij ene Annabel Nanninga. Kende die vrouw niet, deze columniste van GeenStijl, ze had promotie gemaakt en werd ermee gefeliciteerd. Nanninga roemde op haar beurt Carel Brendel voor een in haar ogen goede analyse. Dat over en weer bewieroken is echt opvallend, zeker bij Krapuul, maar dit terzijde.

Carel Brendel heeft jaren geleden een boek geschreven, jawel. Op zijn site vielen ook vele linkjes te zien naar de recensies van dat boek. De meeste werkten helaas niet meer, wel nog die van André, het moreel geweten van Krapuul. Vervolgens deed ik weer een ontdekking. André heeft nogal wat blogjes in de virtuele wereld gezet, eentje van zijn leven als dj. Kijk maar eens, dan kunt u hem in volle glorie bewonderen. 

Aan een stelregel heb ik vastgehouden de afgelopen jaren bij mijn activiteiten op internet. Niet gaan speuren, mensen achtervolgen. Ik liet alles en iedereen op me afkomen en kon zo des te duidelijker maken wat je zoal kunt overkomen als bepaalde personen je op de korrel nemen. Sinds enkele weken wijk ik daar vanaf. Ik ben aan het verzamelen geslagen en val van de ene verbazing in de andere. Het materiaal dat ik vind komt me nu van pas om mijn Twitter ervaringen van een perspectief te voorzien. De verzameling die ik aanleg bestaat uit stukjes verschenen op internet, van rabiaat rechts tot rabiaat links met daartussendoor prachtige analyses van de politieke- en sociale toestand, niet alleen in Nederland. 

Het grote voordeel is dat al het materiaal in een chronologische volgorde komt te staan, direct oproepbaar is en niet meer kan verdwijnen. Uiteraard is dit archief afgesloten voor de buitenwereld, slechts de titels vallen te zien. Op die manier kunt u bij de originelen terecht, mocht er iets van uw gading tussenstaan. De datum van plaatsing staat er meestal bij. 

Via die weg werden mij nu ook de goede werken van André duidelijk. Nu pas begrijp ik de uitspraak van Christina: “Durf je nog te komen?” toen ik met m’n vrouw volkomen argeloos verscheen op een feestje waar ook André zou verschijnen. “Jou moet ik nog straks spreken”, sprak de man toen ik voorgesteld werd. Ook hij weet de waarheid naar zijn hand te zetten en zegt: “ik ken de persoon in het geheel niet”. Toch weet hij te melden dat die persoon niets van zijn leven heeft gemaakt. Merkwaardig. Ik zal maar niet vragen wat hij verstaat “onder iets van je leven maken”.

Als ik het met m’n eigen woorden vertaal, zegt hij, we hebben hier met een nietsnut van doen. Een stap verder en er valt de conclusie te trekken dat die persoon er beter niet had kunnen zijn. Van een welbekende haatoma stamt de uitspraak dat Tibaert beter niet geboren zou zijn. Niets van je leven maken… 

Stelt André de norm? Hoe zag zijn leven eruit? Heeft hij bezit verworven, iets voor anderen betekend? Heeft hij zorg gedragen voor kinderen? Ach nee, André was erbij, mei’68 in Parijs…: “U kent hem toch wel: wie zich de jaren zestig herinnert was er niet bij” lees ik. 

Ook dit:


VanOverNaar Oct 03, 11:02pm
Idem RT – Wat mij het meest tegenvalt dat het eigenlijk bijna niemand ene moer kan schelen dat er zo’n obsessieve idioot achter mij aan zit.

VanOverNaar Oct 03, 11:09pm
Twee jaar lang een ongeletterde idioot achter je aan hebben om redenen die geen mens kan bedenken, hijzelf waarschijnlijk incluis

VanOverNaar Oct 03, 11:10pm
Tenzij – hetgeen lang niet uit te sluiten is – hij een gefrustreerde homo is die nooit uit de kast zal komen maar wel steeds aandacht wil

Esssie31 Oct 03, 11:14pm
@VanOverNaar ?
VanOverNaar Oct 03, 11:35pm
@Esssie31 Zwaar getroubleerd type dat mij en enkele anderen dag en nacht stalkt
Esssie31 Oct 03, 11:38pm
@VanOverNaar #raar
VanOverNaar Oct 03, 11:42pm
@Esssie31 Mee eens, maar dit medium is bij uitstek geschikt voor dat soort leeghoofden, dat weet je toch ook wel
Esssie31 Oct 03, 11:43pm
@VanOverNaar mja
VanOverNaar Oct 03, 11:45pm
@Esssie31 Blocken beëindigt het meestal snel en effectief. In dit geval niet Nu is hij van twitter afgegooid ongetwijfeld wegens dat gestalk
VanOverNaar Oct 03, 11:46pm
@Esssie31 Maar hij knipt en plakt van alles bij elkaar op blogs, facebook enzovoort en blijft schelden en mekkeren. Bij voorkeur vrouwen

 


André begrijpt het niet, voelt zich slachtoffer van een obsessieve idioot. Wat wist die man al niet over mij te melden voordat ik van zijn bestaan afwist? Zie de reactie van Christina. Ja, schelden kan hij als de beste, die André. Niet voor niets het morele geweten van Krapuul.

André, voor de zoveelste maar nu echt voor de laatste maal. Op mijn weblogs laat ik simpelweg zien welke smeerlapperij mensen uithalen op internet. Ook die van jou en je vriendjes. Dat spel begon twee jaar geleden dankzij een haat en laster campagne van twee kanten. Je kunt het allemaal teruglezen. Voor mij nog het meest frappante aan deze geschiedenis is dat nooit iemand mij iets gevraagd heeft. Als je dan partij kiest collaboreer je, in dit geval met de verspreiders van smaad en laster, met dames als Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters en met hun beschermheer Huib Riethof, die liegt dat ie barst.

 
Wat denk je André, waarop een strafrechtelijke procedure voor jullie kan uitlopen? Of dichter bij huis. Wat denk je dat jullie activiteiten betekenen voor het waarheidsgehalte van jullie site? Heel veel. Denk daar maar eens over na. 
 
Hoe zei Peter Breedveld het ook al weer? “In Nederland wordt de dader binnen een dag tot slachtoffer.” Exact. Dat overkwam Tibaert in oktober 2012. Voor mij een lesje in fascisme, daarom bleef en blijf ik noteren. 


Nog een blik in het verleden:

Blanke billen… (augustus 2010)

foto: Jonathan Leder

Vieze foto’s (december 2012)1 reactie

Comments RSS
  1. Aanranden – tibaert linked to this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: