Ik leer u steeds beter kennen

Adolf Hitler beminde kinderen zeer…
Aldus Joost de Vries, verslaggever van de Volkskrant.

Huib Riethof had gemeend als zo vaak een historische parallel te moeten trekken. Daartoe nam hij Anne Frank als voorbeeld. Hij verwerkt het later in een bericht op de site Krapuul met een vilaine inleiding over het misbruik dat van Anne Frank gemaakt wordt. Juist. Wat deed hij echter om een politicus te beschadigen? Precies, steeds weer die omkeertruc, mijn geliefkoosde term als iemand wat uitvreet waar hij anderen van beschuldigd.

Het is een koud kunstje om al die loze ballonnetjes door te prikken van al die enge mensen die zich breed maken op internet. Het lijken wel Wilders klonen, of ze nu voor of tegen die man zijn. Ze handelen allen exact zo. Zie hoe W reageerde op mogelijke vervolging. Een schande riep hij. De omkeertruc. Een respectabel iemand had gereageerd met, gelukkig hebben we nog justitie in dit land. Laat de rechter maar bepalen of ik me binnen het wettelijk kader beweeg of niet. Een schande roept Riethof echter als ik zijn leugens en smaad toon.

Verdacht maken, wantrouwen wekken is de remedie van vele spraakmakende mensen hier ten lande.  Kleineren hoort daar nadrukkelijk bij. Veinzen dat je slachtoffer bent idem dito. Het proces is sluipend en doeltreffend, dat hebben Wilders en Bosma goed gezien. Ondertussen slopen ze de rechtsstaat en wie doen dapper mee? Figuren die barsten van het wantrouwen. Ze schreeuwen en schelden even hard mee. Ze hebben er hun status aan te danken en noemen zich crapuul.

O ja, weet u wie ook die omkeertruc hanteerde en er zeer succesvol mee was? Adolf Hitler. Hij doet die truc nadrukkelijk uit de doeken in Mein Kampf. Ik heb er al vaak op gewezen. Vreemd, daar hoor je Riethof met zijn historische parallellen nooit over. De truc gebruikt hij wel. Zijn vriendjes ook. Vreemd? Nee hoor. 

Tibaert laat het zien zolang het nog kan. Strijd hoeft hij niet te voeren, hij kan het zelfs domweg niet. Het is tegen zijn natuur.


Nawoord


Dankzij het zoeken naar passende plaatjes krijg ik de bevestiging dat Hitler een grote liefde voor kinderen had. Wie beweren dat ook, Huib? Ze strijden voor kinderen, voor hun kinderen en kleinkinderen, voor die van jou, zei je. Voor een reine toekomst, net als Hitler, nietwaar? Zonder bedreigingen.

Je merkt het Huib, ook ik leer je steeds beter kennen.

Een goed christen was Hitler lees ik op de site waar die foto’s van afkomstig zijn. Zonder twijfel was dat zo. Wel komen zo de joods-christelijke waarden van Wilders in het gedrang. Maar zie, in een handomdraai wordt dat opgelost, die Shoah is gewoon een leugen. Wilders op zijn beurt zal zeggen, dat waren fascisten, geen christenen. Moslims zijn fascisten en de koran is erger dan Mein Kampf… Ad absurdum… 

Kortom, als je in je leven niet verder komt dan zwart-wit denken krijg je waanzinnige redeneringen met nog absurdere conclusies.  Mooi toch dat ik dat aan de hand van Tibaert kan laten zien?
 
Foto’s: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.