Blond als een edelgermaan…

Bruno Walpoth: White mask, nut wood
Een Bataafse Blonde… Ze slijt haar leventje achter een toetsenbord en in een autootje dankzij een economische orde waardoor ze goedkoop aan voedsel kan komen, kleding als wegwerpproduct ziet en bijna gratis zich van A naar Z kan verplaatsen. Ze noemt dat individuele vrijheid die “wij” bevochten hebben. 

De anderen die niet tot deze “globale” gemeenschap behoren zijn de gevangen van hun cultuur, niet van ons, durft ze te stellen, superieur autonoom individu als zij zich voelt.“Het woord tribalisme is afgeleid van het Latijnse woord tribus, waarmee een stam bedoeld werd. De term kan tevens verwijzen naar een sociaal systeem, waarbinnen de mensen leven in groepsverband, of stammen. In dit opzicht staat tribalisme lijnrecht tegenover globalisering.

Boven het tribalisme uitgestegen, is het rationele individu dat zijn leven leeft als autonoom wezen. Hij is ontsnapt uit de gevangenis van de tribale gedachtegang en heeft geleerd voor zichzelf te denken, zijn persoonlijke belangen in ogenschouw te houden, zijn individuele kansen te zien en zijn persoonlijke doelen na te streven.”Ze eindigt haar beschouwing, waarin ze slechts blijk geeft een volstrekte analfabete te zijn op economisch en antropologisch terrein en toont geen enkel benul te hebben over de mondiale stad-land tegenstelling, aldus:


“Moslims en niet-moslims… 

We leven in verschillende werelden, die niet compatible zijn. 

Het vrije westen lijkt terug te gaan in de tijd. 

Zowel dankzij het importeren van islam, als dankzij de federalisatie-drang van de EU. 

Bent u er klaar voor uw oerinstincten de vrijheid te geven?”Daar was het haar om te doen, wat niet compatible is dient verwijderd om de bestaande orde niet in het ongerede te brengen. Het ware gevaar voor het samenleven op basis van wederzijds respect gaat uit van mensen als deze San. Een ware apostel van het moderne fascisme. Een fascisme als ideologische bovenbouw van het kapitalisme zoals in de dertiger jaren.

Op France Musique viel tijdens het schrijven van dit stukje dit programma te beluisteren: “À corps et à voix avec les Peuls Jelgoobe et les Peuls Wodaabe” in de serie “Carnet de voyage”. Volg deze uitzendingen. Elke cultuur en taal is een verrijking voor de mensheid. Vergeet ook niet, onbekend maakt onbemind.


TIBAERT BLOGSPOT
 
Afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.