Een tsunami aan propaganda

Nick Hedges: Glasgow tenement backs (1970)
Daar gaan we weer…

Dit viel gisteren op de site van de NOS te lezen:


HUURWONINGEN SCHAARSER DOOR MEER VLUCHTELINGEN

Gisteren, 12:01
Geschreven door

Hugo van der Parre

Researchredacteur

Babette olde Hanhof

RedacteurHuurwoningen schaarser door vluchtelingen

Ruim een kwart van de gemeenten voorziet dit jaar problemen met de huisvesting van asielzoekers. Er komen meer vluchtelingen naar Nederland en omdat er oorlog in hun land is, mogen ze vaker (voorlopig) blijven. 
De “fascist watcher” van Krapuul maakt er dit van:


NOS: gebrek aan sociale huurwoningen is te wijten aan vluchtelingen

     

Volgens de NOS is het tekort aan sociale huurwoningen te wijten aan de tsunami van vluchtelingen waar Nederland door overspoeld wordt. Een tsunami nog wel. Zou Pyt weten wat een tsunami is en hoe dat begrip door onze internationaal vermaarde fascist constant misbruikt wordt? Dat weten ze bij Krapuul niet, beter ze begrijpen niet welke lugubere klank dit begrip heeft. Of zijn ze werkelijk zo achterlijk dat ze het wel aardig vinden om het op de wijze van Wilders te misbruiken?


Waar ging het over? Een tekort aan “sociale huurwoningen”… Of er ook asociale huurwoningen zijn en hoe die er uitzien is weer een ander vraagstuk. Pyt bedoelt uiteraard de genormeerde huisvesting die weinig met “wonen en leven” uitstaande heeft. Maar ook dat is weer een ander verhaal.

Zeker is dat je weinig benul hoeft te hebben van RO en z’n geschiedenis en achtergronden om een propagandistisch stukje in elkaar te flansen. Zo doet Wilders cs het, “staatsomroep”, zo doen de mensen van Krapuul het. Het bekt zo lekker, wat ze te zeggen hebben, voor of tegen, het dondert niet. Wel berekend op het effect. 

Vandaag nam Ina het stokje over van Pyt, zo mogelijk met nog minder verstand van zaken:


PVV ziet met dank aan de NOS weer een ‘gigantisch’ probleem

Gisteren meldden wij al de ongelooflijke botheid van NOS om de vluchtelingen te beschuldigen van verdringing op de huurwoningmarkt. Natuurlijk werd dit door de PVV direct aangegrepen om nog eens lekker tegen de vluchteling aan te schoppen.Vervolgens toont ze een tweet van Wilders en de kamervragen door zijn PVV gesteld, met als afronding deze tweet:


Dat weten we dan ook weer. Als je geen flauw benul hebt van de ruimtelijke problematiek, zelfs geen weet hebt waarom het kabinet Den Uyl indertijd viel en het verraad van Kok, dankzij de aardgasbel (ik hou het bewust een beetje vaag) dan praat je langs gegeven kaders. De NOS doet dat ook, ze is er primair voor om actualiteit door te geven. Echter, de boodschapper heeft het gedaan. Gevolg: misbruik door propagandisten. Hier Krapuul met in het stukje van Ina nog een onnozel grafiekje en een verwijzing naar het Juridisch Dagblad. Ook de daaruit gehaalde info wordt op z’n kop gezet. Rooie Ina heeft weer uitstekend haar best gedaan. Wie wordt er beter van? Wilders & co.


Enkele dagen later op zondag 25 januari:InaDijstelberge 7:41pm
@robertkeizer dank je en dank voor het aanspreken van @BabetteNOS

Toon gesprek

robertkeizer 7:37pm
@InaDijstelberge @BabetteNOS Goed stuk! 🙂

robertkeizer  @Foaroan Heeft NOS-redacteur @BabetteNOS jouw stuk op @Krapuul al gelezen? #socialehuurwoningen 5:33pm, Jan 22

BabetteNOS  @robertkeizer @Foaroan @Krapuul Graag een linkje naar t artikel. Groet. 11:26am, Jan 23

robertkeizer  @BabetteNOS Alhier te lezen => http://t.co/yyhkLDcNtc Benieuwd naar je reactie. @Foaroan @Krapuul 11:32am, Jan 23

BabetteNOS  @robertkeizer Veel gemeenten hebben moeite met de taakstelling. Daarbij is een ‘gewone’ woningzoekende (vrijwel) nooit urgent. 1:15pm, Jan 23

robertkeizer  @BabetteNOS De werkelijke oorzaak ligt namelijk helemaal niet bij de vluchtelingen, maar bij het beleid dat al jaren gaande is. >> 1:29pm, Jan 23

BabetteNOS  @robertkeizer We zeggen niet dat vluchtelingen er iets aan kunnen doen en hebben juist laten zien waarom zij een urgente groep zijn. 6:29pm, Jan 23

InaDijstelberge  @BabetteNOS @robertkeizer http://t.co/G1Ns2FB0DK 7:11pm, Jan 25

robertkeizer  @InaDijstelberge @BabetteNOS Goed stuk! 🙂 7:37pm, Jan 25


 
Radiostilte als teken van volslagen onmacht dieper op de materie in te gaan. Wilders is wederom Krapuul dank verschuldigd, m.a.w. hou je mond als je niet capabel bent om inhoudelijk te reageren. Zo niet Dijstelberge: Babette van de NOS leutert om hun tendentieuze hete brij heen. Haatzaaiend, zegt deze vrouw, die werkelijk denkt van alle markten thuis te zijn. De Bataafse intellectueel in al zijn glorie, gelijk Wilders.


Uitgelichte foto: bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: