Toen en nu… Geweld…

Hiroshi Hamaya: Taugaro, Japan – Woman hurrying on the snow road (1956)
Die André toch, hij gaat de geweldsvraag niet uit de weg, maar loopt bij mogelijk geweld er met een boog omheen.

Overigens moest je in de jaren vijftig met een boog om kroegen heenlopen want meestal rolden er knokkend naar buiten…

Hand op mijn hart, die biografische notities van Kluftje zijn van een buitengewoon karakter. Ze verdienen bijzondere aandacht, maar nu geweld en justitie…

Koning Jordanië gaat helemaal Bart Schut op IS (…) via @Krapuul


 

 Lees ik het goed? Krapuul gooit Schut op een hoop met IS, bepaald geen socialisten. De man van Krapuul stelt de koning van Jordanië in een oud-testamentaire traditie, waarbij ongetwijfeld rechtstreeks gemikt wordt op Israël. 

Het wordt nog brutaler: 

“ook wij good guys onderscheiden ons niet echt als de beschaafden die we pretenderen te zijn.” 

Hier spreekt ongetwijfeld de verlichte Bataaf. Wij? En op welke beschaving doelt die man? Spreek voor jezelf, zou ik zeggen. Zijn beschaving is de mijne niet, net zo min als die van al die Wutbürger die van links en/of rechts de straat op gaan, in Parijs, Dresden en Madrid. 

Goh, nu gooi ik ook iedereen op een grote hoop. Niet werkelijk, maar dat leg ik nog wel eens een keer uit. Nee, op een hoop gooien doen lui als André en Jeroen met hun bezeten zijn van het in pacht hebben van een moreel geweten. Juist dan gaat het mis, volledig en totaal. Laten we ethiek en moraal maar buiten de deur houden, ze zijn een grotere valstrik als alle religies bij elkaar, hoe stevig die ook verankerd zijn aan moraliteit. 

Ja, zegt André, 

“Dat wordt dus een aangifte voor die Schut
twitter.com/bpschut/status… ook als het schoelje “Internationale Socialisten” zegt te bedoelen”

Het schoelje, zegt de man, die er alles aan gedaan heeft Tibaert als veel meer dan schoelje weg te zetten op grond van tweets van alleraardigste dames die stank verspreidden die je uren tegen de wind in nog rook. Daar genoot die man op zijn manier van. Geen vieze woordjes, zei deze dwaas. De afzenders* hielp hij met graagte. 

Nee dwaas is de man niet. Het ligt anders. Hij heeft een groot denkraam en daar zit alles in. Ook dat leg ik nog wel eens uit. Hier gaat het over Schut en hij zegt iets over een aangifte. Bedoelt hij nu een aangifte van of tegen Schut? Z’n Nederlands is niet je dat. Jammer.


 


Ondertussen begint Rooie Ina weer op haar bekende manier te janken. Laat me met rust, zei de vrouw, die zei dat ik het niet snapte. Nog steeds geen antwoord, al sinds november 2012 niet op mijn vraag wat dan? 


 


Voor Tibaert blijft het een dilemma aan welke personages hij aandacht geeft. Ina verdient het ten volle, deze miserabele, onbeschofte Bataafse dame met een grote mond. Over de volgende twee is werkelijk alles gezegd. Hun smurrie ligt vast.Deze twee dus, ze geven hier een duidelijk beeld van zichzelf af:  Deze murs is erg in de war ….warrige vrouw…bepaalt voor jou wat goed voor je is 
Net status veranderd in vrijgezel maar eens bijkomen van 8 jaar relatie

Mijn energie maar eens steken in een ander huis  – Ach ik vermoede al dat hij een ander had – Ik was er toch al klaar mee kwam niet als verassing Ik was al druk met het zoeken van een ander huurhuis – Ik heb mijn eigen huurhuis ben op zoek naar een beter passend huurhuis dus zit net in een switch – vervelende situatie dat wel maar ach hij deed afg jaar toch al alsof hij vrijgezel was – Yep zo is dat klaar is bij mij klaar – Nee ik was er al een tijdje op voorbereid – Eerst maar even in mezelf investeren 😉 – Maar meneer kwam om 1 uur thuis dus werd ik weer wakker (met die leuke mededeling ) – Als ik hem nu zie griezel ik van hem het idee dat hij een ander heeft lopen krikken – Ik weet wel hoe het verder moet – Heeft me het afgelopen jaar al teveel energie gekost tijd voor verandering – Het leven is een slagveld van dromen, een kerkhof van vertrapte, verraden, verkochte, verlaten, vergeten dromen… – Ik heb het op twitter gezet omdat ik denk dat veel mensen zich zo ongeveer voelen – Het ging over mij maar ook over anderen die zich zo voelen – Dan heb ik het over mensen die ik ken die mij daadwerkelijk gaan helpen – Cor zelfkennis is een schone zaak ! Ik laat hier nu zien dat ook ik maar mens ben – Dat was dus eigenlijk mijn punt – Ook moeders/vaders zijn maar mensen ook zij maken fouten ze doen het vaak met de beste bedoelingen


 

Uitgelichte foto: Hiroshi Hamaya

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.