En dan dit…

Sabine ModottiVROUWENHAAT


“Vingerwijzen naar “de anderen” gebeurt al te veel”. Is zonder meer zo. Daar heeft André werkelijk een punt. Werkelijk? Heeft hij nog nooit gehoord over de “verkrachtingscultuur” in India, voor vrouwen waarschijnlijk het gevaarlijkste land ter wereld en niet vanwege de islam. “Niet dat ik iets goed wil praten, maar India heeft 500 miljoen mannen – goed, daar zullen ook kinderen en hoogbejaarden bij zijn.” Wie zegt dat? Diezelfde André. Ik denk dat de man werkelijk geschift is. Of beseft u niet wat hij hier beweert? Trek dan zijn vergelijking even door en laat andere factoren maar buiten beschouwing. Die maken hetgeen hij durft te zeggen nog afschuwelijker.

Iedereen kent nog wel die beruchte coverfoto van Life met een foto van het verminkte gelaat van een vrouw. Deze werd misbruikt om te laten zien hoe vrouwvijandig moslims wel niet zijn. Toen ik erop wees dat geweld tegen vrouwen, zeker in het huiselijke verkeer, hier in het Westen een van de meest gepleegde misdrijven is, werd ik neergesabeld. Zelfs een vrouw die ik zeer waardeerde keerde zich vol onbegrip tegen me. Later werd zelfs beweerd dat ik haar met de dood bedreigd had. Over de smeerlap, die dit beweerde, kreeg ik vertrouwelijk de informatie dat hij z’n eigen vrouw mishandelde. Zo krankzinnig bijna werkt het op Twitter. 

Ja, het klopt, als het mensen te na komt gaan ze vreemd reageren. Ook die André. Hij nam en neemt mensen, met nadruk ook vrouwen, in bescherming die niets nagelaten hebben mij in diskrediet te brengen. De enige die beter moest weten, weigerde te interveniëren. Ze dacht zelfs dat ik bang zou zijn voor deze André. Waarom, waarover? Ik zou het niet weten. Later weer wist André het fabeltje te verkondigen dat ik haar uitgescholden had. Toe maar. De man is een fantast en gelooft stellig in kletspraatjes, roddel en gore smeerlapperij zeker als ze door vrouwen geventileerd worden. Ben je dan nog wel goed wijs?

Begrijpt u nu een beetje dat mijn nekharen overeind gaan staan bij zijn reactie? En wat India betreft, kijk maar eens de reportages terug op Arte, Ik denk daar nu aan omdat ik net een linkje doorgaf over vrouwen in Juchitán in Mexico: Die mächtigen Frauen von Juchitán.


Het kan dus anders… Zoek de reportages over vrouwen en meisjes in India maar zelf op, dan komt u ondertussen nog wat andere zaken tegen, bijvoorbeeld over geweld tegen vrouwen in Canada. Op podcast abonneren kan ook.

Nog dit. Van André en z’n vriendjes heb ik nooit iets gemerkt van hulp in daadwerkelijke zin richting derden. Uitgezonderd als het Tibaert betrof, dan was men het roerend eens, dan werden de krachten gebundeld.  Het zelf huisgemaakte fascisme kwam hen te na, dus heette de boodschap, isoleren die vent en zorg ervoor dat hij z’n snavel niet meer open kan doen. 

Sinds de wandaden van Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters met de hele nasleep is me glashelder geworden dat Wilders zijn spel kan spelen zoals hij het wenst. Zeker figuren als deze André weten zich geen raad met dit verschijnsel en hebben nooit vernomen dat bestrijden van fascisme bij jezelf begint. Ze zullen je zelfs voor gek verklaren als je dit probeert duidelijk te maken, deze mensen die wel verdomd goed weten wanneer wegkijken gepast is. Ook bij de ellende elders, zoals in India. Het onbenul van André in deze is schrikbarend, dat staat nu vast.

Terugkijkend op Twitter zie ik nu een pareltje dat volledig bij het bovenstaande past:

@AnaïsCortez-Reina: #FS voor @InaDijstelberge een sterke vrouw!
@AnaïsCortez-Reina: Graag gedaan dame en ik maak een diepe buiging voor je!


Hun beider informante had eerder dit te melden:

@GaviMensch: De dag waarop Twitter stierf (…) via @demorgen


De cirkel is weer rond. Zo, denken ze, het blazoen is gezuiverd, volgende ronde. Het zal ze niet lukken, de geschiedenis zal ze steeds opnieuw inhalen. Fascisme moet je geen kans geven, het begint in het klein, er wordt over gelachen, de schouders opgehaald en voor je het weet is het te laat. Dat is de parallel die we met het verleden moeten trekken, de enige waar we het over eens kunnen en moeten zijn. Dan krijgt fascisme geen kans.

De hier te beluisteren  geluidscollage met opnames uit 1932 maakt het overduidelijk, beter dan welke analyse of verhandeling ook: “De joden zijn zelf schuld…” – 31 Dezember 1932.Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.