Oslo en de oliedollars

Oslo
Schermafdruk 2015-05-03 20.52.09


Reggae zondag in Maastricht…


REGGAE IN DE MUZIEKGIETERIJ

Zonder verder commentaar twee impressies van cultuur, die van het rijke noorden en eentje uit het uitgebuite zuiden. Ze hangen nauw samen, ons leven en dat van hun. Aan wie is de toekomst en onder welke voorwaarden?
Kinshasa straatjongeren…
Een week geleden overleed B.B. King. De cultuur waarin hij opgegroeide is allesbepalend geworden voor wat heet te zijn globalisatie, de Amerikaanse Way of Life, het Amerikaanse imperialisme met een ongekende vernietiging van cultuur. Een fragment nu uit een documentaire over B.B. King, de omstandigheden waarin hij opgroeide, uitgezonden op Arte.
Dit was een fragment uit de documentaire waar Jur Kuipers naar verwijst, “The Life of Riley”. Hier de trailer:


Uitgelicht: screenshot uit documentaire

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.