Wie intimideert wie?

· fascisme
Authors

Een mooie aanleiding om weer eens op Frontaal Naakt te gaan kijken (was die site niet ooit gehacked?) Dit viel namelijk te vernemen vanuit de Krapuul sekte:

 

 

Intimidatie, het middel waarmee Krapuletjes ten strijde trekken. Dat treft. Wat zou Breedveld te melden hebben? Helaas weinig, de bekende riedel van Loor tot Klei. Van de ene hyperlink naar de ander om toch maar vooral te bewijzen dat. Een montage:

 

 

Mijn houding, ik stel me op als argeloze lezer die het een en ander ziet voorbijkomen, net als de meesten van ons neem ik aan. Geen hokjesgeest, geen wij-zij gedoe of goed-fout. Dat helpt enorm, zeker als je van nature wat gemakkelijk uitgevallen bent. Als je vervolgens geconfronteerd wordt met een site als Frontaal Naakt geloof je het al snel wel. De namen zijn bekend, wat ze te zeggen hebben ook. Toch vraag ik me af, en die reactie zullen velen met me delen, hoe betrouwbaar is die Breedveld dan wel? 

Gisteren zette iemand in mijn TL zich in voor Ewout Klei, iemand die voor mij een beetje het calvinisme in persoon vertegenwoordigt en me totaal koud laat. Keurige, Hollandse man is mijn indruk. Klei doemt op bij Breedveld en deze zet ter illustratie van zijn bericht er een aantal screenshots achter linkjes in. Wat tonen ze aan? Oordeel zelf. Valt daaruit die opgeklopte verontwaardiging te billijken die Breedveld ten beste geeft?

 

Claudia Cardinale, intimiderend?

 

Intimidatie is het thema. Die kun je slechts aantonen als je voor 100% betrouwbaar bent en alles te verifiëren valt. Dan help je mensen inzicht te verwerven in wat er op internet speelt, dan hoef je je niet te verdedigen, je laat gewoon zien wat het schorriemorrie te melden heeft en ieder voor zich kan zijn conclusies trekken. Kost weinig tijd en moeite want je hoeft niet steeds ellenlange verantwoordingen te schrijven. Je geheugen is wat op internet is vastgelegd. 

Er zijn nogal wat mensen in de weer op dit medium om het/hun verleden aan een revisie te onderwerpen. Eentje zei zelfs ooit, ik haal de geschiedenis in, een historicus van origine nog wel. De archiveer methode voorkomt dat dergelijke fratsen uitgehaald kunnen worden. Voor mensen, die graag hun aan mij gerichte smurrie zouden zien verdwijnen is deze methode vermoedelijk een zo door hen gevoelde vorm van intimidatie.

Waarover gaat het nu al bij al? Wat mij betreft over fascisme en alle kwalijke uitwassen die daarbij horen. Mijn persoonlijke besognes doen er verder niet toe. Dat ligt, voor de meesten van de raddraaiers, schreeuwlelijkerds en voerders van hetzes wel even anders. Zij zoeken steun, verdelen de mensheid in twee kampen en voort gaat de strijd, voor of tegen. Bijna niemand blijkt in hun ogen te deugen, het voordeel van de twijfel wordt hen niet gegund.

Als je niet zo in elkaar zit kom je regelmatig op de koffie, zo Tibaert bij genoemde juffrouw Ina. Denk je eerst nog, goh maak je niet zo druk, geef eerst eens behoorlijk antwoord. Niet dus en ze onderneemt actie, vervolgens brengt ze Tibaert enorme schade toe en gaat vrolijk verder alsof er niets aan de hand is. Eerst verwacht je iets van een excuus, nee hoor, reuze pret in haar Krapuul kringetje, het is gelukt, dankzij Ina, het vermaledijde weblog is weg. 

Kijk, zoiets laten zien is dienstig. Fascisme is een hardnekkige kwaal, waar we allen min of meer mee behept zijn. Juffrouw Ina in ernstige mate, vrees ik. Meer dan die oud-vriendin van Breedveld in ieder geval. Zeer intimiderend deze juffrouw, en ze is nog trots op haar wandaden ook.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: