Haat is te koop…

Emile Frechon: Amazigh (Berber) Women from the Ouled Naïl Tribe, Algeria (1895)
Haat, dat is het eerste dat ik te horen kreeg bij kritiek op Wilders en z’n PVV. Haat… Naderhand heb ik een stortvloed van berichten over me heen gekregen vervuld van haat. Ik denk dat ik inmiddels weet hoe mensen handelen die bezield zijn van haat. Via een dergelijke wijze verkeert alles zo’n beetje in zijn tegendeel bij fascisten of mensen die op een vergelijkbare wijze te werk gaan.

Elk woord moet je wegen als fascisme in de ware oorspronkelijke betekenis op de loer ligt. Begrippen worden of van hun betekenis ontdaan of krijgen een geheel andere lading. Een nieuwe woordenschat wordt gecreëerd en klakkeloos overgenomen. De bekende begrippen uit de zo ontstane vocabulaire kent praktisch iedereen en gebruikt ze zonder er verder bij na te denken.

Zo maar geplukt uit de tweets van de leider himself: ze dekken de lading niet, zijn suggestief, kunnen op geen enkele wijze onderbouwd worden… Let er vooral op hoe terminologie van na ’68 ingezet wordt en in zijn tegendeel verkeert. Er staan bij zijn tweets knappe staaltjes van, waarschijnlijk afkomstig van het brein achter Wilders, Bosma.

Zeer vermoedelijk neemt hij ook klakkeloos berichten over die hem te pas komen, echter bij verificatie door geen enkel feit bevestigd worden. Deze bijvoorbeeld:

8 Oct Geert Wilders @geertwilderspvv
Ouderen worden de verzorgingshuizen uitgeknikkerd en asielzoekers mogen de dure villa’s in. Dit kabinet is ziek. https://t.co/PJobNnhTED

Een greep uit zijn repertoire bijna uitsluitend gericht op het thema “vluchtelingen”:


cartoon: Ruben Oppenheimer


Haat, haatzaaien,  haters, demoniseren, gelukszoekers, verzet, vrijheid, beschadigen, eerlijk, terreurvriend, neppolitici, nepparlement, verkwanselen, gratis, kletsen, zwetsen, plunderaar, uitverkoop, maffia, massaal, bedreigen, genoeg, schaamteloos, gek (irre), vertrouwen, asieltsunami, tsunami, eigen land, bedriegen, capituleren, invasie, ziek, vertegenwoordigen, volk, meppers, waarheid, overlastmeldingen, overlast, islamisering, aanpakken, zieke geest, moordenaars, lokale verzet, Hollandistan, aanpassen, uitknikkeren, villa’s, verzorgingstehuizen, vernederen, democratie, schandelijk, opzijzetten, grenzendicht, belpremier, nepvoorzitter, Noord-Koreaans, kapot, geweldloos, open-grenzen-slaven, ondergang, houden van, verraden, huizentekort, ziek land, binnenstromen, terreurverdachten,  neppremier, levensgevaarlijk, neppositie, lakeien, weggevers, ondankbaar volk, volksvervanger, vechtpartijen, geweld, aanrandingen, kindhuwelijken, cultuurverrijking, importeren, walgelijk, onaanvaardbaar, doodschamen, vernietigen, bedelen, uitzetten, wereldvreemd, weg kwijt, recordtempo, blinde naastenliefde, desintegratie, faalhaas, levensgevaarlijk, een pot nat, knettergek, incompetent, culturele kamikaze, kapotmaken, ongepast, uitverkoper, smokkelaars, jihadisten, verkwanselen, treuzelen, slappe hap, grenscontroles, welkom, Slowaakse helden, waanzin, complete waanzin, genoeg is genoeg, escaleren, actie, slapen, kazernes, instroom, leger, uitstroom, humor, totaaldewegkwijt, veel en veel erger, gratis, door de knieën gaan, verstandig, waarheid…

 

Wilders: “Salafisme, islam, het is één pot nat. Levensgevaarlijk voor ons land en onze vrijheid. Nederland moet deislamiseren.”


 

Wilders: “Nederland in verzet. En we gaan door. Tot Nederland weer van de Nederlander is.”

U leest het, proef de haat. Of de NRC zieltogend is weet ik niet, maar Menno Tamminga geeft een heldere analyse over wat ons met de media te wachten staat. Een van de beruchtste voorbeelden van wat vroegere datum laat hij buiten beschouwing, Berlusconi. Een ander berucht voorbeeld is Bouygues, wiens TV kanaal TF1 Sarkozy de vorige presidentsverkiezingen deed winnen. 
 
Wat heeft dit alles met haat te maken? Niets. Zo gaan echter de huidige fascisten om met kritiek en informatie, dan hoef je je er niet meer inhoudelijk mee bezig te houden. Een gouden strategie, die Wilders nu al jaren beoefent. Wenselijk zou zijn dat alle uitingen van die man dagelijks aan een lakmoesproef werden onderworpen, dat hij gedwongen werd tekst en uitleg te geven, zijn bronnen te noemen. Ga er maar van uit dat praktisch alles wat hij zegt weerlegd kan worden. waarom gebeurt dat niet?

 

26 okt.
Het zieltogende NRC.next over GeenStijl morgen. Proef de haat.
 
 

 

Zo verkoop je haat, zo wordt haat aan de man en vrouw gebracht voor de grote zaak van de fascistische heilstaat, te beginnen met Nederland. Let wel, die haat is het ideologisch product van de fascist. Zou er auteursrecht op rusten? 


Ook op de tweets van Wilders?

Geert Wilders – overzicht @geertwilderspvv TL  

 


 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.