Krapuul exit?

Authors

Ooit begon de man, verjaagd van alle fora volgens eigen zeggen, ten lange leste met een eigen weblog. Bestrijden van Wilders was zijn nobel streven. Helaas de man had zelf geen flauwe notie van fascisme, geen benul hoe een doeltreffende site op te zetten. Hij zocht hulp en vond die. Een van hen wilde er best geld insteken, maar er dan ook zeggenschap over krijgen. Dat was zijn eer te na. Hoe hij die anderen gevonden heeft? Het opgedoekte Volkskrantblog bracht uitkomst en verder wat hij zoal tegenkwam aan individuele blogs. Een ratjetoe was het gevolg met vrienden van vrienden. 

affiche: René Ferracci, 1968

 
Van werkelijk bestrijden van Wilders, zijn ideeën en politiek is daadwerkelijk niets terecht gekomen. Zo moet hij het gevoeld hebben en hij heeft het bijltje erbij neergegooid. Z’n getrouwen van het eerste uur nemen het roer over en na een week valt te constateren dat de enige oplossing is de tent te sluiten.  De egotripperij van een christenanarchist is schrijnend, het aantal berichten, die niet meer behelzen dan doorverwijzingen overheerst. Zinloos, dat gedoe. 

Waarom ik er aandacht aan besteed? Juist deze kliek mensen hebben mij het leven zuur gemaakt, waren actief om mijn accounts bij Twitter en Blogger te doen verdwijnen. Ze toonden al sedert geruime tijd aan dat ze in niets onderdeden voor het PVV gespuis. Met die spiegel wilden ze niet geconfronteerd worden. Tibaert met zijn vele accounts diende te verdwijnen, het PVV gespuis applaudisseerde. In mijn leven heb ik nog nooit zoveel staaltjes van leugen, bedrog en dreigen meegemaakt als juist bij deze lieden. En voort gaat het…

Spijtig voor de ongetwijfeld goede bedoelingen waarmee gestart werd, maar onkunde en smeerlapperij dienen bestreden te worden, anders krijgt het fascisme volledig carte blanche. Krapuul is in die luttele jaren volledig ontaard en ontspoord. Geen twijfel over mogelijk. 

Ik kom er zeker nog op terug, maar nu wachten andere zaken.

Wel nog als illustratie, een avond met Ina, korte tijd nadat rechtstreeks door haar toedoen bij het nodige voorwerk van anderen mijn weblogs verdwenen. Schaamteloos is te zwak uitgedrukt hoe ze zich daarna gedroeg. Januari vorig jaar, een tweet van Tibaert en het vervolg daarop. Let er even op wie de revue passeren…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: