Helpen is soft, dat doe je niet…

Foto
Wil je wat voorstellen in het leven dan dien je geen poot uit te steken, om iemand daadwerkelijk bij te staan, dan compromitteer je je, dan geldt je als zwak. Kijk maar op internet, zie mij roepen de mannetjes en vrouwtjes die o zo graag de dienst willen uit maken. Neersabelen die handel, waarmee ze het niet eens zijn, minachting voor degenen die hun slaafs volgen. Samenwerken, delen, van elkaar wat opsteken, luisteren en zich verdiepen in kwesties, allemaal taboe. Bij gebrek aan inzicht en kennis is het belachelijk maken, krenken, afbranden het meest beproefde kunstje. Worden ze op hun vingers getikt dan zijn zij het slachtoffer. Hun vrijheid is absoluut.

De treurnis van dit al is dat in het huidige totaal verziekte politieke klimaat fascisme bestreden wordt met dergelijke middelen. Gisteren meende een onbenul een spotprent te moeten rondsturen waarin geappelleerd wordt aan vermeende minderwaardigheidsgevoelens van Wilders. Erbarmelijk, werkelijk typerend voor lieden die geen flauw benul hebben van racisme, ik zeg het nog maar eens met nadruk, een “blanke” uitvinding, evenals fascisme.

Wilders en Bosma zien dat het goed is en wrijven zich in hun handen. De pareltjes van de PVV bestrijders leveren hun veel krediet op bij het volk, Zwarte Piet is wel het beste voorbeeld, het volk dat het ook niet begrijpt en vooral bang is voor de toekomst. De twee verdedigen immers hun cultuur, een niet nader gedefinieerde, met joods-christelijke waarden, en zeggen tegen wat zij noemen de fascistische islam te strijden. Geloofd door het volk worden ze. Weet het volk veel wat islam en fascisme zijn en dat die religie en die politieke ideologie elkaar volstrekt uitsluiten.

Het piemeltje van Wilders, grappig toch? Draagt het bij aan opinievorming? Het omgekeerde gebeurt bij voor-en tegenstanders van Wilders. Vooroordelen worden voor de zoveelste maal bevestigd, de twee kampen gaan op naar de volgende ronde met een lekker gevoel. Ondertussen kunnen de vluchtelingen verrekken, gaat de haatcampagne tegen moslims verder en wordt de schijn gewekt dat men o zo bezorgd is, over en weer. Vergeet het, evenals dat bij de aanhangers van Wilders het geval is zijn vele van zijn tegenstanders niet bereid en/of in staat iets te begrijpen van wat er plaats vindt. De lakmoesproef zijn o.a. zionisme, feminisme, pedofilie en psychische gesteldheid, paranoia bijvoorbeeld, gevoegd bij een schromelijk tekort aan historisch bewustzijn. Ik verzin dit niet, maar spreek uit ervaring. 

Let eens op, en nu beperk ik me tot de criticasters van Wilders en co, waar bij voorkeur met een grote boog omheen gelopen wordt. Geweld tegen vrouwen en vrouwenrechten is een voorbeeld. Dat terrein wordt overgelaten aan de “islamofoben” en draagt daar bijzondere vruchten. Of het omgekeerde, de onzalige nazi vergelijkingen. Steeds weer zijn dezelfde lieden in de weer vooral om te laten zien wie goed en fout is in deze wereld. zijzelf zijn a priori de goeden. Voor mij een uitdaging, omdat juist deze lieden richting mij de meest zonderlinge fratsen hebben uitgehaald die vallen onder het strafrecht.

Eentje van hen kwam ik door die “cartoon” weer tegen in de bijbehorende TL:

Voor deze vrouw, volledig onberekenbaar in haar gedrag en uitingen, door niets en niemand te remmen, vervult van haat jegens mij, ben ik de PVV leider van Maastricht. Aan haar informatie wordt geloof gehecht door mensen die denken met verstand begiftigd te zijn. De gevolgen waren en zijn voor mij desastreus. Daar was het haar om te doen en de goedgelovigen interesseert het verder niet. Deze vrouw zou je met recht als het rotte appeltje kunnen zien die de hele mand tot schande maakt.

Het etiket “anti-Wilders” legitimeert je in haar ogen tot het doen van wandaden, smaad en laster, net als het etiket “anti-Islam”. Twee loten van dezelfde fascistische stam.

Hoe komt het toch dat zo makkelijk haat verspreid kan worden onder mensen? Dat elke generatie weer vervalt in het vriend-vijand denken? Dat er zelfs genoegen aan wordt beleefd mensen te vernietigen, is het niet fysiek dan toch zeker wel psychisch? Hoe help je die mensen om hun blikrichting te veranderen, sociaal gevoel bij te brengen? Niet door ze op feiten te wijzen, ook niet door te appelleren aan respect. 

Het enige dat rest is op te komen voor mensen die zwijgen, uit schaamte, uit machteloosheid. Indirect doe ik dat door te laten zien wat Tibaert te horen krijgt en waarmee gedreigd wordt. Veel meer kan ik niet doen, veel verder kan ik niet gaan. Ik ben niet gek, als PVV leider van Maastricht weet ik onderhand wel wie de nare mensen zijn.


Bron uitgelichte foto onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.