Respectloze hond

Maya Deren & Alexander Hammid: Meshes of the Afternoon (1943)


 

Lodewijk Asscher

 

Beste reageerders,

Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social media benaderen. Daarom nu een antwoord – ik weet dat jullie op zoek zijn naar dialoog – daarna richt ik me weer volledig op diegenen die het echte gesprek zoeken.

In de eerste plaats wil ik al diegenen die erin geslaagd zijn een grapje te maken over mijn achternaam complimenteren. Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden, het is ook nog internationaal. Seth leeft in jullie voort. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen.

[…] Ik begrijp dat jullie na het ontdekken van dit delicate aspect van mijn familiegeschiedenis een verklaring hebben voor mijn politieke opvattingen. Misschien dat @tonysoprano272 het nog het dichterlijkst heeft verwoord: ‘Asscher kruipt liever in een moslim hol dan achter eigen volk te staan! Net zijn opa, die werkte ook graag met de bezetter mee.’ Voor degenen die de boodschap niet in één keer hebben begrepen, voegt Tony ook nog ‘De viezerik’ toe.

Ook mijn standpunt over zwarte Piet (tijd voor verandering) weten jullie te koppelen aan de familiegeschiedenis. ‘Asscher is precies zijn opa! Heulen met de vijand! Fuck you Asscher! Respectloze hond!’, aldus wederom @tonysoprano272. Laat ik voorop stellen dat ik ook niet houd van respectloze honden. Honden moeten respect tonen.

[..] Mijn joodse achternaam is voor velen van jullie een plausibele verklaring voor mijn gedrag en opstelling. Zo geef ik tegelijk te veel en te weinig om moslims. Neem Holladiejan: ‘Zionistenhond @LodewijkA laat verstek gaan bij VN. Gaat over racisme i.p.v. antisemitisme daar heeft hij niets mee.’

[…] Mathijs Koenraadt combineert scherpzinnig alle bovenstaande feiten: ‘@LodewijkA is joods en viert helemaal geen Sinterklaas thuis. Hij wil zwarte Piet afschaffen omdat hij volkscultuur veracht.’

Boem. Ik geef onmiddellijk toe dat ik thuis de schijn ophoud; ik vier wel Sinterklaas met mijn kinderen, maar ik geloof er zelf niet echt in.

Lieve jongens, ik stop – hoewel ik velen van jullie nog steeds niet beantwoord heb. Het gewone werk roept. Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo’n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen.

Groeten,

Lodewijk (achternaam bij jullie bekend)

PS: Ik ben niet ingegaan op doodsbedreigingen, daarvan doe ik altijd aangifte.


naschrift juli 2020


Gelukkig voor onze minister, er is nog één strijder in dit land die het vrije woord lief heeft. Daar zal hij steun bij kunnen vinden. Alle overige figuren die zich breed maken op internet kan hij, en wij dus ook, rustig vergeten. Ze zijn op de keper beschouwd geen knip voor de neus waard. Peter, zo heet die onverschrokken ridder, gaat tot het uiterste, al geraakt hij erdoor aan de bedelstaf. Je moet het lef maar hebben. Waardoor ik dit weet? Omdat hij het al jaren van de daken schreeuwt, dus het moet wel kloppen.

U kon het lezen, toch moest hij voor de rechter verschijnen en zelfs de vicepremier bedreigt hem. Juist ja, die.

Elke dag weer wordt ook zijn website bedreigd doet Peter ons geloven. Laat ik u uit de droom helpen, de man liegt alsof het gedrukt staat. Hij is een geboren lafaard, kan ik u verzekeren met een wel erg groot ego.

Onlangs verzekerde mij iemand: “Breedveld is een tweede Multatuli.” Sindsdien ben ik deze zegsman toch met andere ogen gaan beschouwen. Leg de geschriftjes van Breedveld maar eens naast elkaar, dan komen beslist een aantal treffende observaties bovendrijven, maar voor het overige? Herhaling op herhaling, met geen enkele notie over economie en politiek. Veel geschreeuw en weinig wol. Is het al die moeite waard? Moeten we daaraan aandacht besteden?Satie
Poème d’amour
Gabriel Bacquier, Jean Laforge (Vogue)

Uitgelichte gif en ingevoegde foto: bron
Tekst: Ingekorte versie van een boodschap geplaatst door minister Asscher op Facebook
Muziek: Diapason: été 2020

Een gedachte over “Respectloze hond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.