Steun #Krapuul…

De verwoeste Nationale Bibliotheek van Sarajevo – Vedran Smailović (cello)
Toch nog even boeken… Ik had het er al gisteren over.


 


Uitgerekend ook nog tijdens de boekenweek. O nee, ik vergis me, van crapuul kun je dit verwachten, de boekhandel moet kapot. Boeken dienen er op de eerste plaats toe om geld mee te verdienen. Die vaste boekenprijs is ook nergens goed voor. Bol.com, Amazon, dat is de toekomst. Kijk maar…


 


Krapuul zal het de reet roesten als ze maar een grijpstuiver kunnen verdienen. Het diepe inzicht van kameraad André zal hierbij zeker een rol gespeeld hebben. Amazon, dat is het model, heeft hij bedacht. Alles in één, geen uitgever meer nodig. Een monopolist in de geest van Google. Ook zonder enige concurrentie. Echte Big Brothers, die vertrouwen ze bij Krapuul. Wat een zielepoten, wat een armoe, zonder enig greintje zelfrespect verkopen ze elk ideaal. Van dergelijke mensen kun je onmogelijk iets verwachten. Meeliften op de tijdsgeest, dat is het zo ongeveer. Air Miles…

Ongetwijfeld kent u Boekhandel Dominicanen, een van de mooiste boekwinkels ter wereld…


 


Als u weer buiten bent loop dan langs het Vrijthof de Kapoenstraat in. Dan ziet u halverwege deze straat De Tribune. Ook daar staat de koffie gereed, nog gratis bovendien. De Tribune staat landelijk bekend om zijn grote collectie poëzie. Ook is er een modern antiquariaat. Aarzel niet, ga binnen…


 


Een tweetal jaren later een gesprek met Henk Groenewegen: “Alles wat letters heeft”. Over het boekenvak, over lezen en over Céline. Over een onmogelijk te vertalen en toch prachtig vertaald boek…Schermafdruk 2018-01-09 01.48.46Update januari 2018
Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.