Halt die Schnauze…

Capitalism killsHalt die Klappe… 


Drie weken gelden is het alweer dat Harm Beertema, oud-leraar en iemand die niet betrapt kan worden op zinnige voorstellen betreffende het onderwijs, vragen ging stellen in de Tweede Kamer. De aanleiding was een radioprogramma  van de regionale zender L1. Het begrip fascisme viel. Wilders in verband brengen met fascisme had niet gemogen, volgens Beertema. En wie heeft dat begrip in de politiek weer salonfähig gemaakt? Juist, Wilders, de fascist Wilders. 

Als reactie op dat radioprogramma van L1 meldt Wilders via Twitter feitelijk dat er een taboe hoort te rusten op het onderwerp fascisme, behalve als het de islam betreft:


 Hij misbruikt hier zijn rol als parlementariër op velerlei wijze (uitholling van de democratie en haar instituties), tast de integriteit van een wetenschapper aan en hij wilt de onafhankelijkheid van het wetenschappelijk bedrijf ter discussie stellen. Indirect ook die van de media. Al bij al is het een casus om het werken en de dodelijke doeltreffendheid van fascisme bloot te leggen. Voor alle duidelijkheid, hier het radioprogramma.

Wat heeft Wilders bijgedragen aan het politiek bedrijf?

De PVV bestaat 10 jaar en scoort hoger dan ooit in de peilingen. Wat heeft Wilders’ beweging bijgedragen aan het politiek bedrijf? Discussie met Tweede Kamerlid Roland van Vliet (ex-PVV) en politiek-filosoof Paul Frissen.

De Stemming komt elke zondag live vanuit café Forum in Maastricht. Kom langs of luister L1 Radio via www.L1.nl/radio of op FM 95.3 en 100.3.

Alles wat niet strookt met zijn opvattingen, alles wat hij kan aangrijpen voor propaganda valt bij hem onder de noemer links. Hoe vervolgens mensen die zich links noemen, geen kaas hebben gegeten van fascisme en historisch, politiek en maatschappelijk onder de maat blijven om het te onderkennen, allereerst bij zichzelf, ten strijde trekken met vergelijkbare middelen als Wilders is verwerpelijk. Ze raken erin verstrikt en maken zo de weg vrij voor een fascistische zegetocht: “DopperNegerDreggen”…


Als afronding even voorstellen…


VPRO boeken:

 

Te gast is Paul Frissen, decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, over zijn boek ‘Het geheim van de laatste staat’. In dit boek formuleert Frissen kritiek op het verlangen naar transparantie.  

 


Wat lees ik een week later op TPO, in de woorden van Fons Kockelmans: fascisme is een uitgehold begrip…


Voor de goede orde: ik vind niet dat Wilders een ‘fascist’ is, wat dat ook mag betekenen. Het voortdurende gebruik van die uitgeholde term lijkt mij net zo zinloos als het plakken van het etiket ‘politiek correct’ op alles wat je bestrijdt. Maar als je dergelijke begrippen wilt hanteren, moet dat zonder problemen kunnen.  

 


Heeft Kockelmans de afgelopen jaren ooit iets te melden gehad over fascisme, over “islam = fascisme”? Ik ken de man niet, verder niets van hem gelezen, maar toch durf ik te beweren dat hij er nooit over gerept heeft. Dat maakt mensen als Kockelmans zo onuitstaanbaar. O, wat zijn ze ausgewogen in hun Berichterstattung, en o wat zijn ze slecht geëquipeerd voor opinievorming. 

Zie ook het geval Holman: “Grenzen sluiten? Ze zijn al binnen. Ons de schuld geven? We hebben geen schuld.” Hoe krijg je het uit je bek? Pontius Pilatus is er niets bij vergeleken. Ze zijn al binnen, ze, ze, ze… Die man deugt niet, deugt van geen kanten, een miserabele figuur. Tja, Wilders is binnen en dat ervaren we elke dag. Een fascist toch, nietwaar Holman? Grenzen sluiten? Ze zijn al binnen. Ons de schuld geven? We hebben geen schuld.

Alles moet gezegd worden, vrijheid van meningsuiting. Zullen we bij deze vaststellen dat het een teken van beschaving is je woorden te onderbouwen of anders je mond te houden over zaken waar je geen benul van hebt? Fascisme bijvoorbeeld, om maar te zwijgen over de islam. 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.