Tijd voor griezelverhalen…

Louis Wain: Cat’s Nightmare (c.1890)
Gelukkig hoeft niemand kennis te nemen van die site. Ze richten schade aan ook dat is duidelijk. Los van politieke (en juridische) implicaties is het wel lollig wat ze er van weten te brouwen. Zowel de kapitein als de stuurman weten niet welke koers te varen. Wat berichtjes oppikken, niemand deugt, behalve zijzelf, een plaatje en een praatje, dat is wat zich noemt een opinie- en nieuwssite. Krapuul. Ze verspreidt de geur van een sekte, ze geloven namelijk in de door henzelf gefabriceerde waarheden.

Nu een werkelijke nachtmerrie…
 


Kerkhoven vol met dode baby’s geboren zonder hersens. Welke sinistere krachten zijn hier aan het werk? Plutonium, de grondstof voor het waarborgen van onze vrijheid. Vanaf 1944 al, vraag maar in Japan naar de gevolgen. Kerkhoven vol? Serieus, het staat er en pas nu horen we iets. En hoeveel indianen en soldaten zijn er bloot gesteld aan straling bij het nemen van proeven voor het nucleair arsenaal? Ook daarover horen we bitter weinig. Die fall-out is ook ergens gebleven, die verdween niet zomaar, maar vergiftigde de natuur. En daar leven we van. Je wordt heel somber, als je over de vooruitgang doordenkt die de mensheid heeft gemaakt. Juister is te spreken over vrijheden die zich een deel van die mensheid heeft verworven onder kapitalistische voorwaarden. 

Dankzij die vrijheiden, we noemen ze burgerlijke vrijheden, kan ik dit stukje schrijven. Ik kan en mag tot een zekere grens, die wetgever en rechter bepalen, de grootst mogelijke idioterie, smaad, laster, bedrog en zelfs bedreigingen uiten. Iemand als Wilders schotelt het ons dagelijks voor. Heus, ik hoef geen doldwaze berichten als “kerkhoven vol” rond te sturen om aan te tonen dat er meer lichtgelovige dan nadenkende mensen in de weer zijn op de sociale media. Wat ik me afvraag is wat richten deze berichten aan? Op de eerste plaats wel dat de wereld in twee kampen verdeeld wordt die weigeren naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Het mogelijke alledaagse conflict op basis van meningsverschillen wordt uit de weg gegaan, daarvoor in de plaats wordt de samenleving verdeeld in twee kampen, die vroeg of laat elkaar naar het leven staan. 

De aard van het beestje zeggen dan velen. Daar weiger ik in mee te gaan. M.i. ligt het grotendeels besloten in de mogelijkheden die onze “vrije” maatschappij biedt om te indoctrineren en manipuleren. Daartoe zijn vele middelen beschikbaar, van Zuckerbrot bis Peitsche zouden Duitsers zeggen. Loopt het systeem, dat vrije, de ongeremde consumptie, vast of dreigt het politiek buiten controle te geraken, ligt de fascistische Peitsche klaar voor gebruik. Ook daarvoor worden de geesten gemasseerd. Doe je daaraan mee, ben je in mijn ogen een fascist, iemand die de vrijheid niet aankan. Zich niet kan en/of wil verantwoorden, de dialoog ontwijkt. 

Zonder ze te becommentariëren laat ik nu nog een paar berichtjes zien van de auteur van het bovenstaande.


 


De laatste is de meest opvallende. Iemand die ook wel eens een krant leest had iets opgevist uit The Independent, waarin verwezen wordt naar Belgische bronnen, die ongetwijfeld ook aan bod zijn gekomen in De Standaard en Le Soir. Ook een vorm van achterlijkheid, bijna uitsluitend Engelstalige media citeren, maar dat terzijde. Het resultaat:


 


Geen enkele toegevoegde waarde hebben die tweetal zinnetjes bij Krapuul, ze geven ook geen verdere oriëntatie op de gaande berichtgeving. Het is een vorm van verdomming, maar goed. Het meest treffend vind ik dat André de Raaij, zich noemde mede-hoofdredacteur van die site, weigert te reageren op de tweet van Dronomir. Bij deze laatste vermoed ik dat de geest van Hitler nog levend is, die jüdische Weltverschwörung… Hij zal dit niet begrijpen, weet ik, deze kenner van wat fascisme hoort te zijn. Handig, maar uitermate laf, omzeilt André die mogelijk antisemitische klip.

Dronomir weigert elk gesprek met door hem uitgekozen tegenstanders; hij beseft als zo velen niet, dat we met elkaar in gesprek moeten blijven, juist om fascisme geen kans te geven. Een griezelig mannetje die Simeon, tot grote hoogte vergelijkbaar met Wilders. Niet voor rede vatbaar en volkomen geobsedeerd door… Lees maar, z’n laatste tweets die na middernacht doorkwamen.


 


Vrij vertaald, het is een joods complot.Nog even de media. Als je een beetje de problematiek rond het Midden Oosten, Deach, de vluchtelingen enz. wilt volgen is het kennisnemen van wat de Franse (en ook Duitse) media te melden hebben bijna onontbeerlijk. 

Infiltrée à Molenbeek: il y a 10 ans, Hind Fraihi tirait déjà la sonnette d’alarme

À l’époque, personne n’a cru cette journaliste belge qui s’était infiltrée dans les milieux islamistes radicaux. Témoignage.

France 3 – Le JT de 19/20


Ook Hind Fraihi waarschuwde 10 jaar geleden al, maar anders dan Wilders. Deze fascist had geen baat bij dergelijke informatie en kon zichzelf pas ontplooien dankzij het terrorisme. Dat bewijzen zijn daden van de afgelopen 10 jaar meer dan voldoende.


Update februari 2017
Uitgelichte afbeelding: bron – Zuivelreclame: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.