Wie zijn de werkelijke smeerpijpen?

Volkswagen 1966


 
Augustus 2012: LEKKERE MEIDEN VAN 12, 13…

Meteen voelde je 50 jaar teruggeworpen in de tijd. Alles was in die jaren nog helder, allen waren verdeeld in klassen, standen en soorten. Er leek geen ontsnappen aan. Onze jongens gingen weer vechten, nu in Nieuw Guinea en het was vanzelfsprekend. Het wettig gezag was er immers voor dat de orde hersteld werd, onze orde. Ze was een fatsoenlijke orde, homo’s waren vies, hadden een foutje. Kinderen werden met harde hand in het gareel gehouden, met bloot mochten ze niet geconfronteerd worden en ze moesten oppassen voor vieze mannetjes. Vrouwen waren rein, behalve hoeren waarover een waas van geheimzinnigheid hing. Condooms werden verkocht vanonder de toonbank.
Het verlangen naar die goede oude overzichtelijke orde geleid door christelijke- en sociaaldemocraten is waarschijnlijk nooit weggeweest. Mensen die gewend zijn aan de leiband te lopen, terwijl ze de mening toegedaan zijn dat ze vrij zijn, hebben erkenning nodig dat hun opvattingen gehoord worden en de bevestiging dat ze juist zijn. Leg je de nadruk op eigen verantwoording raken ze van slag. Wordt gebruik gemaakt van de legitieme vrijheid, die ons toegestaan wordt, vrijheid tot vereniging en meningsuiting bijvoorbeeld, dat niet strookt met hun opvattingen dan komen ze in opstand. Dan dient ingegrepen te worden. Zinloos is het ze op andere gedachten te brengen, een poging te doen tot nuancering of nadere uitleg. Zo die pedofilie.

Terugblikkend valt goed te zien dat genoemd bericht het startsein voor fascisten van links en rechts vormde om ten aanval tegen Tibaert te trekken. Over de kreet Mohammed, een pedofiel, hielden de linkse rakkertjes hun mond, mij vergelijken met Dutroux was de normaalste zaak van de wereld, iemand kritiseren die het onderwerp Demmink als haar levenstaak ziet was voor hen een brug te ver. Bij al die figuren heb ik nooit iets vernomen over hun bewogenheid voor kinderen, los van acties m.b.t. bijvoorbeeld een kinderpardon. Hetzelfde geldt feitelijk ook t.a.v. vrouwen. 

Zit ik er ver naast als ik stel dat uit juist die opstelling blijkt in hoeverre je het werkelijk meent als je praat over het milieu, vreemdelingenbeleid, vluchtelingen, bewapening, racisme en fascisme? 


Een veelkleurig blank gezin. Let op de kousen.

Uitgelichte afbeelding: Volkswagen – bron
Foto’s:Nieuw-Guinea – uit: “Vildar och paradisfåglar” – Sten Bergman (1952) – bron
Bron onderstaande foto: tumblr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.