De raketten van Hamas – slot

Palestinian fishermen ride their boat at the Seaport of Gaza City
Het “verdedigen” wordt steeds “beschaafder”.
Generaal Dan Harel, plaatsvervangend opperbevelhebber van de IDF:

“Deze operatie verschilt met de vorige. We hebben de lat zeer hoog gelegd en we gaan ervoor. We zullen ons niet uitsluitend richten op de terroristen en de lanceerinrichtingen, maar ook op de Hamas regering in zijn geheel. Onze doelen zijn officiële gebouwen en de veiligheidskrachten. We zullen de verantwoordelijkheid dragen voor alles wat met de Hamas gebeurt en we zullen geen onderscheid maken tussen haar verschillende onderdelen en vertakkingen.”

Voor wie tuk is op nazi-taal klinkt dit toch wel erg naar “Wollt Ihr den totalen Krieg?”, of juister: “Ihr bekommt den totalen Krieg!”. Misschien hebt u wel eens gehoord van “Zwangsumsiedlung”? Het proces van vernietiging van de joden vanaf de dertiger jaren vertoont veel kenmerken van wat met de oorspronkelijk bevolking van Palestina plaatsvond en nog steeds voortgaat. Een uitspraak van een hoge vertegenwoordiger van het Vaticaan sprak deze week over het concentratiekamp Gaza. Iets om over na te denken?

De raketten van Hamas. In zeven jaar waren er dat ongeveer 2500. Aantal slachtoffers 14. Geen enkel slachtoffer gedurende het einde van het bestand en de laatste aanval van Israël. Over welke legitieme verdediging gaat het hier?

Verachtelijk is het mengen van religie met geweld. Hoe noemt Israël deze operatie? Lees eens het artikel van Jonathan Geffen en wat hij vertelt over het gedicht van Bialik. Deelname door het Israëlisch leger tijdens de Hanouka feesten (o ironie, een feest gelieerd aan olie!) wordt niet als onrein beschouwd. Het startsein voor deze operatie wordt mede door de vermoedelijke nieuwe premier van Israël gegeven, een vrouw. Tzipi Livni. Met alle égards ontvangen door Sarkozy, een man overigens die diepe minachting koestert voor het gewone klootjesvolk.

En nog wat. Wie financiert deze oorlog, pardon operatie? Zoek dat eens uit. U zult versteld staan. Deze keer niet de USA! En wie staan in de USA weer in de startblokken? Madeleine Albright en Hillary Clinton. En wie schreef Obamaʼs rede voor de AIPAC? Om in de sfeer te blijven. James Steinberg, overtuigd zionist.

Tot slot nog even terug naar het verre verleden, de 19e eeuw. Uit een RK-reisgids voor pelgrims midden 19e eeuw over de Jodenbuurt van Jeruzalem:

„Dies ist bei weitem der düsterste und ungesundeste Teil der Stadt (…) der elende Anblick der Bewohner und das scheußliche Gepräge diese Quartiers bewirkt, dass man bei seiner Durchquerung die Verdammung Gottes nicht vergessen kann, die in so sichtbarer Weise auf den Kindern Israels lastet.”

Ter verduidelijking ongeveer 8000 joden op een totale bevolking van de stad met ongeveer 15.000 inwoners. “Ze zijn het constante object van onderdrukking en intolerantie van de moslims” (jawel, deze conclusie is van Marx, U weet wel van “Zur Judenfrage”).

Wat hier dus geschetst wordt verkeert 150 jaar later in zʼn volledig tegenbeeld. Een van beide ontkennen is liegen of propaganda. De vraag blijft hoe ontstaan deze mechanismen in een bepaalde concrete situatie. Dat heeft m.i. in eerste instantie te maken met macht, vooral macht uit de loop van een geweer. Zo zijn onder meer de vroegere Britse koloniën als India ontstaan en zo is ook de staat Israël opgericht. Zoals de Indiërs zich bevrijd hebben, zo zullen ook de Palestijnen zich bevrijden. moslim of niet. En welke middelen het doel heiligen is helaas niet aan ons, hoe verwerpelijk we sommige daden ook vinden.

Mensen zijn tot bepaalde dingen in staat onder bepaalde omstandigheden. Wij waren wie weet als Palestijn lid van Hamas. Dat geeft te denken of niet?


Vorige afleveringen:

Raketten van Hamas
Raketten van Hamas – vervolg
Festigaza, een vuurwerkspektakel

Een naschrift in de NRC

Bela Kuhn zegt vrijdag 9 januari 2009

Helaas heeft de NRC redactie op gronden die enkel haar bekend zijn, besloten geen enkele bijdrage van Muskens, ‘de moderne Antisemiet’, volgens sommigen hier en kennelijk ook volgens de redactie, nog te plaatsen. Het is op verzoek van de heer Muskens dat ik deze eenmalige mededeling op deze discussiepagina zet. Muskens is overigens zijn echte naam. Hij kan er ook niks aan doen, maar heeft zich er bij neergelegd in de gedachte dat dat altijd nog beter klinkt dan meneer Poepjes.
Hij had nog heel wat interessante bijdragen te leveren, maar ja, helaas verbannen, net zoals de Palestijnen. Maar u kunt van zijn bijdragen blijven genieten, resp. u er aan ergeren op de forum site van de Volkskrant onder een artikel van van der Dunk.

Hij zendt u nog een laatste groet door verwijzing naar enige sites. – Der Judenstaat van Herzl
– De beschrijving van Gilad, een Iraakse Jood die de machinaties beschrijft van de Mossad om de `Alya op gang te brengen vanuit Iraq.
– De collaboratie van de Zionisten met Nazi Duitsland en het opofferen van hun eigen volk aan de zionistische idee: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Zionism/herzl2.html
Leest u vooral de introductie van Herzl śpamflet. Daar staat een zeer leerzame passage in !!!!!!
http://www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html
http://www.marxists.de/middleast/schoenman/ch06.htm

Uitgelichte foto: Suhaib Salem/Reuters

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.