Voor ras en religie

969 – Wilders in BirmaAung San Suu Kyi – Nobelprijs voor de vrede en regeringsleider ontkent de vervolging en deportatie van de Rohingya
Dankzij de doctrine van Huntington en de uitgeroepen, eeuwig durende “War on Terror” ontstaan wereldwijd nieuwe bondgenootschappen tegen zelf gecreëerde vijanden. De basis voor deze activiteiten zijn van economische en militaire aard en werden gelegd tijdens de Koude Oorlog. Afghanistan was de grote leerschool. Uiteindelijk is deze doctrine een logisch voortvloeisel van de domino-theorie, met Korea als grootste slachtoffer.

Zonder een gecreëerd vijandbeeld kunnen deze doctrines niet bestaan. Ze baseren niet op reëel gevaar maar op het verspreiden van angst, van het gevoel bedreigd te worden in de levensomstandigheden. Het blijkt een koud kunstje hele volkeren een waan aan te praten. De bevestiging van die waan wordt meteen meegeleverd, van Gladio tot Taliban en IS.

Een kras voorbeeld levert het o zo democratische Birma met zijn overwegend Boeddhistische bevolking met die o zo vreedzame monniken. Maar zie, net als in onze polderdelta hoeft er maar een mannetje op te staan, geïnstrueerd en gestuurd of niet, en de hel breekt los. 


De argumenten, de redeneertrant van deze haatpredikers is identiek aan die van Wilders en zijn volgelingen. Leg de uitspraken maar naast elkaar. Het scenario dat ons hier te wachten staat onder Wilders tekent zich af. Het proces in die richting is in volle gang: politiek, justitie, media onder nationalistische vlag. Ze worden omgebogen tot het gewenste ideaalbeeld. Een fascistisch.

Wilders als geheimwapen van de overheid? Het zou zo maar kunnen. Geweld, onderdrukking gaat immers van die overheid uit, niet vanuit het volk. Het volk is slechts voorwendsel en mogelijk slachtoffer. Collaborateurs zijn er steeds in voldoende mate. De voorwaarden tot het plegen van geweld worden geschapen. En voort gaat het…


Internetdossier

 
Ingevoegde foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.