‘They Threw My Baby Into a Fire’

Sergey Ponomarev
Rajuma, 20, saw her 18-month-old son and most of the rest of her family killed by soldiers
in Myanmar. She is now in the Kutupalong refugee camp in Bangladesh.
COX’S BAZAR, Bangladesh — Hundreds of women stood in the river, held at gunpoint, ordered not to move.

A pack of soldiers stepped toward a petite young woman with light brown eyes and delicate cheekbones. Her name was Rajuma, and she was standing chest-high in the water, clutching her baby son, while her village in Myanmar burned down behind her.

“You,” the soldiers said, pointing at her.

She froze.

“You!”

She squeezed her baby tighter.

In the next violent blur of moments, the soldiers clubbed Rajuma in the face, tore her screaming child out of her arms and hurled him into a fire. She was then dragged into a house and gang-raped.

By the time the day was over, she was running through a field naked and covered in blood. Alone, she had lost her son, her mother, her two sisters and her younger brother, all wiped out in front of her eyes, she says.

Rajuma is a Rohingya Muslim, one of the most persecuted ethnic groups on earth, and she now spends her days drifting through a refugee camp in Bangladesh in a daze.Een verslag uit de New York Times. Ten onzent gaat een groot Leider geheel in de geest van de Jüdische Weltverschwörung verder op de door hem ingeslagen weg. Waar gehakt wordt vallen spaanders, ook al is alles nauwgezet gepland als bij de Shoah. We zullen pas in vrede kunnen leven als de wereld doordrongen is van onze superieure cultuur. Aan ons zal de wereld genezen.

Offers worden gebracht, het is niet anders. Onze Leider doet dat al jaren uit geheel vrije wil. Dat maakt hem tot een zo’n groot en important personage, een waarlijk historische figuur, eentje die ons land al sedert lange tijd heeft moeten ontberen. Dankzij hem kan weer worden aangeknoopt bij de grootse Bataafse geschiedenis, die van Ons Indië en de slavenhandel. Onze regenten zijn inmiddels volledig doordrongen van zijn boodschap tot ons aller heil. Vandaar zijn begrijpelijke teleurstelling: “Dit is pure volksverlakkerij. Het woord islam komt niet eens in het regeerakkoord voor.”

Laten we Wilders voordragen voor de Nobelprijs voor de vrede, overeenkomstig als die voor Obama en Aung San Suu Kyi. Hij verdient deze als geen ander. Hij heeft geen bloed aan zijn handen net als zijn groot lichtend voorbeeld niet.


Denk eraan, van linksfascisten valt niets te verwachten. Een illustratie van hun denk- en handelwijze die ik vond onder het trefwoord #Rohingya.


LITERATUUR
 
Rohingyas en Birmanie : Aung San Suu Kyi parle de «désinformation» plutôt que de nettoyage ethnique (Libération 6-9-2017)

La Birmane Aung San Suu Kyi, le 30 août 2017 à Naypyidaw Photo ROMEO GACAD. AFP
La cheffe du gouvernement et Prix Nobel de la paix suscite l’incompréhension par sa passivité et ses déclarations qui nient la réalité de la crise humanitaire, qui a déplacé au moins 146 000 personnes vers le Bangladesh.
 
Thant Myint-U: Myanmar’s Coming Revolution – What Will Emerge From Collapse? (Foreign Affairs – July/August 2021)

Uitgelichte foto: Sergey Ponomarev for The New York Times

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.