De onwelgevallige waarheid

Israeli army and navy fire missiles into Gaza

Database: Vreemde krijgsdienst Een merkwaardig weblog kom ik tegen. De auteur maakt zich niet kenbaar en heeft één volger wiens naam ik liever niet noem. Er staan copieën van derden op, o.a. een korte boekbespreking van “Jodenjacht” en een oude rede van Van Agt over Israël. Het eerste stukje handelt over antisemitisme en daaruit blijkt dat ter rechter zijde heus wel de geschiedenis bekend is. 

Een screenshot van de desbetreffende passage: 
bron

 Verbluffend, verder lezend kom ik de naam Ina Dijstelberge tegen. Ze wordt ingekaderd in het rabiate anti-Israël kamp. Het stukje handelt over het vroegere Volkskrantblog. De auteur van het stukje kan ik niet benaderen en vanwege de praktijken van Ina Dijstelberge en de beschuldigingen uit haar “Krapuul” kring aan mijn adres over antisemitisme, neem ik de vrijheid het hier over te nemen.


maandag 21 februari 2011

Een einde aan de antisemitische vrijhaven

Met het stoppen van het weblog, van de Volkskrant komt een einde aan het oogluikend toestaan van antisemitisme op dit weblog.

Met Jacob Jan Willem van Waning oud D66 politicus en naar verluidpersoonlijke vriend van Alexander Pechtold had de Volkskrant een weblogger die de “Protocollen van de Wijzen van Zion” in een moderne variant nieuw leven heeft ingeblazen.

Natuurlijk was van Waning niet de enige antisemiet op het weblog, maar wel de meest hardnekkige en openlijke.
Ook broer Robert van Waning opereerde op vergelijkbare manier op het VK-blog Waren er dan geen webloggers die zich hier tegen afzetten, ja die waren er wel, maar werden vakkundig door de moderator en ombudsman van de Volkskrant virtueel de nek omgedraaid.

 

Ook oud Groen Links deelraad politicus Ina Dijstelberge was een gewaardeerd lid op het VK blog, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de verwijdering van bloggers die zich kritisch tegenover haar empathie voor de antisemieten op het blog durfden te uiten.

Mevrouw Dijstelberge vergeleek de Holocaust met de vlucht van de Palestijnen in 1948, ook wel door de Palestijnen Nakba genoemd.
Ook de hongerwinter 1944 meende zij te mogen vergelijken met de wijze waarop Israel tracht te verhinderen dat de Hamas Raketten, chemische en bacteriologische wapens in Gaza binnensmokkelt. Wapens bedoelt om de Joodse burgers te vermoorden.

 

Ik zou natuurlijk nog wel een aantal bloggers kunnen noemen, die zich op het VK blog met medeweten van de moderator mogen misdragen, maar misschien is dat ook teveel eer voor deze personen.

 


Als deze weergave van de vermelde feiten m.b.t. Dijstelberge juist is betekent dat niets meer of minder dat we in haar geval met een vuige antisemiet van doen hebben. Helaas ik kan het niet verifiëren. Gelet op haar handelwijze jegens mij bevreemdt het me geenszins. Tekenend in dit verband is ook dat ze verantwoordelijk wordt gehouden voor het verwijderen van bloggers. Later wellicht meer.
ps

De linkjes betreffende Dijstelberge werken niet meer. Ze verwezen naar haar eigen weblog, dat ze om welke reden dan ook blijkbaar heeft weggehaald. Dit doet me wederom op een fatale wijze herinneren aan de strategie van fascisten om de geschiedenis te herschrijven in hun geest, volgens hun directieven. Alles wat het voor hen gewenste plaatje stoort dient te verdwijnen. Dijstelberge zorgde, zeer relevant in dit verband, dat mijn weblogs bij Google/Blogger werden opgeschort, waardoor een veelheid aan materiaal van mij verloren ging, althans ook voor mij niet meer beschikbaar was. Herhaaldelijke verzoeken mijnerzijds om deze kwestie aan de rechter voor te leggen heeft ze soeverein genegeerd, nadat ze op alle mogelijke wijzen mij in diskrediet had trachten te brengen. Haar acties waren volledig gebaseerd op leugens, smaad, laster en bedreigingen, tot doodsbedreigingen toe, van derden. Met dergelijke onverlaten heulde ze samen.

Al bij al denk ik dat ik meer dan terecht Dijstelberge als fascist kan duiden.

Of er een weg terug is? Zeer zeker. Die is aan haar. Waarschijnlijk is een gemotiveerd verzoek van Dijstelberge aan Google meer dan voldoende om mijn weblogs weer vrij te geven. De juridische weg bewandelen is een andere mogelijkheid en blijft voor mij een optie. In dat geval wordt het een zaak voor de strafrechter.

(januari2020)


Uitgelichte foto: Gaza – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.