Kinderen op de vlucht…

Ernst Ludwig Kirchner (1907)


De VN-hoge commissaris voor de mensenrechten, de Jordaniër Zeid Ra’ad al-Hoessein, heeft op een conferentie in Den Haag de retoriek van Geert Wilders vergeleken met die van IS. Volgens Al-Hoessein delen Wilders en andere populisten met IS een hang naar een mythisch verleden, „waarin volkeren, verenigd door etniciteit en religie, zich vestigden op zonverlichte velden, meesters van hun lot, gevrijwaard van misdaad, vreemde invloeden en oorlog”. Een dergelijk verleden, aldus Al-Hoessein, is altijd een mythe, de advocaten ervan handelaars in illusies.

(bron: NRC)


Herinnert u zich het Polenmeldpunt nog? Over mensen die schandalig uitgebuit werden voor een hongerloontje, in Engeland voornamelijk in de bouw, waaronder die voor de overheid.


Blank en volgevreten laten we die mensen en als het even kan ook de vluchtelingen voor ons werken. We zijn immers de heersers op aard.

 

 

 
Kinderen? Als we ze gebruiken kunnen, anders dumpen. We zijn toch al met veel te veel mensen en een lucratieve afzetmarkt zullen ze nooit weten te vormen. Weg ermee…
 

 

Wat loopt er toch veel gajes rond, zeker in ons land. De eigen portemonnee is de enige maatstaf in hun leven. Voor het overige kan iedereen verrekken, behalve diegenen die zorgen dat ze in leven blijven. Daartoe zijn ze zelf niet in staat.

 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.