Ze zijn het offer waard

Robert Doisneau
Een stukje dat ik plaatste kort na nieuwjaar 2013. Kunt u nagaan. Drie maanden smaad en laster over me heen laten gaan, m’n vrouw door de drek zien halen door mensen die zich nooit iets aan anderen gelegen hebben laten liggen, vond ik meer dan genoeg. Dat was buiten het gajes gerekend. Ze gooiden er nog een schepje bovenop.
 
 


Kinderen worden gebruikt en misbruikt om het eigen ego te strelen, de reine zuivere kinderzieltjes daar kan men mee pronken. Dat ze bezoedeld worden, letterlijk gehersenspoeld, ach, het zijn immers onze kinderen. Die anderen, die hebben genen die niet deugen en die ver weg kunnen domweg verrekken, uitgemoord worden of slavenarbeid verrichten voor de spulletjes ook voor onze kinderen. Ze worden aldus letterlijk opgeofferd om ons mooie leventje te kunnen voortzetten. Ze zijn het offer waard, zei een voormalig minister van Foreign Affairs USA. Nauwelijks iemand die zich aan die uitspraak stoorde. 

Kort samengevat, de wereld is te klein als kinderen ingeënt worden, epidemieën worden op de koop toe genomen, maar geen woord over kinderen elders. Geen enkel woord. O ja, fascisten misbruiken die kindertjes voor eigen politiek gewin, kinderbruidjes, pedofilie. Zeer selectief. De meesten zwijgen, kijken toe, steken geen poot uit. Toch zijn juist zij het die pronken met een groot hart voor kinderen, hun kinderliefde. Zouden ze beseffen dat pedofilie kinderliefde betekent? 

Enfin, mijn vrouw zingt in een vergelijkbare compagnie als deze, met het lied van Fugain op het repertoire. Morgen, de toekomst voor alle kinderen, daar draait het om. 

Si tu veux vraiment
Que ça change et que ça bouge
Lève-toi car il est temps
Car le monde sera
Ce que tu le feras
Plein d’amour de justice
Et de joie


Zou het kunnen, zou het mogelijk zijn het egoïsme uit te bannen als regulerende kracht, om niet het eigen bezit hoger te stellen dan rechtvaardigheid? Ik heb er een hard hoofd in gezien wat het gajes richting Tibaert presteerde, vooral na de verschijning van dit bericht. Maar de moed geef ik niet op. Waarom zou ik?Lees nog maar eens wat een door en door schaamteloze vrouw wist te melden. Ze genoot en geniet zeer veel steun: “Ik strijd voor de kinderen niet voor mijzelf!”. Lees vervolgens: “Opkomen voor solidariteit, nee zeggen tegen angst en haat zaaien… is natuurlijk hééééél extreem. #wereldopzijnkop”. Zou ze beseffen wat ze beweert met: “De wereld op zijn kop”? De draagwijdte van deze woorden zeker niet…
 
Uitgelichte en ingevoegde foto’s: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.