Ina en het pedoprobleem

Carl Court: Calais
Niet alles is verdwenen door een opzetje om m’n weblogs van internet te doen verdwijnen. Wel veel cruciaal materiaal dat overduidelijk de schunnigheden van enkele mensen betrokken bij de site Krapuul aantoont. Via die site wordt nu een petitie ondersteund om een kinderombudsman te behouden. Ze wordt met name geëntameerd door Ina Dijstelberge, die nooit enige blijk heeft gegeven via die site en andere uitingen op internet van enige betrokkenheid bij het leed kinderen aangedaan. Dat is haar keuze, maar het steekt dat ze met veel overgave een actie ondersteund van een broer van iemand die ze zegt te bewonderen. 


 


Merkwaardig is ook dat vele duizenden die oproep volgen. Kennen ze die man, weten ze wat die man voor kinderen betekent en heeft betekend? Ik betwijfel het ten zeerste. Afgegaan wordt zoals steeds op berichten pro en contra zonder iets van de achterliggende materie te kennen. Een videofilmpje dat ze doorzond voorspelde voor mij weinig goeds. Handelaar in kaas of zeep, begaan met kinderen en strevend naar een Nobelprijs voor kinderen. Maar ik wil de man best het voordeel van de twijfel gunnen. 

Dijstelberge gilt: “roep van de samenleving wordt steeds luider”. Waar hebben we dat de laatste tijd, jaren, meer gehoord? Zullen we het dicht bij huis houden? Dankzij het werk van mijn vrouw ben ik redelijk tot goed op de hoogte van wat er zich afspeelt op het gebied van de kinder- en jeugdzorg in Nederland. Dan prik je snel holle kreten door. Dan loop je niet achter een hype aan, maar probeer je de context te begrijpen waarbinnen zaken als hier met die ombudsman, of de decentralisatie van de zorg, maar ook zaken als kindermishandeling en acties tegen pedofilie spelen.

Dan zet je je in om iets duidelijk te maken, informatie te verspreiden en vervolgens word je de mond gesnoerd door mensen als Dijstelberge. Op zijn zachts gezegd, hier klopt iets niet. Zelf verduidelijkt ze het zo:


 


Zou Dijstelberge weten wat ze hier zegt? Opkomen voor solidariteit? Ach, het is zo makkelijk luidkeels te roepen dat je solidair bent met de vertrapten der aarde, nu met nadruk al die vluchtelingen, je ondertekent een petitie, je geeft wat kleren mee en het geweten is weer gesust. Juist Dijstelberge, dan zorg je dat het veiligheidsventiel in werking treedt van onze maatschappij, die drijft op eigenbelang. Let wel, ik zeg niet dat je dat niet moet doen, maar als je structureel nalaat het publieke debat te zoeken, niet in gesprek gaat met mensen die op hun manier streven naar een heilstaat, ben je geen steek beter dan zij, die je zegt te verfoeien. Dan verval je snel in de methodes die ook zij hanteren, extremistische, fascistische. Dan wens je niet te delen, dan snoer je critici de mond.

Dijstelberge, iemand die haar kaken stijf op elkaar houdt als het over pedofilie gaat, als ik beschuldigd word van zaken als die van Dutroux en mijn vrouw afgeschilderd wordt als zijn hulpje en nazi hoer. Door wie? Door iemand die haar toedichte tot de “Tibaert groep” te horen. Dat laatste vond ze blijkbaar te erg en dat moest uit de wereld. Ik liet dit alles slechts zien en haar kameraad bij Krapuul verzuchtte, is het hier een openbare inrichting? Dat sloeg op Tibaert, Tibaert die was niet goed snik. Die was een pooier en zijn vrouw, ja daar is ze weer, moest er van afweten. De man die m’n vrouw heeft mogen ontmoeten, maar er geen woord mee heeft gewisseld.

Dijstelberge weet dit alles en nog veel meer. Ook over de daden van Riethof en toch beweert ze dat ik een vies spelletje speel. Ach, Ina, als jij je denigrerend uitlaat over een vrouw die in verwachting is, Fleur gaat een kindje werpen, moet je gerekend worden tot de mensen die niet bereid zijn voor anderen open te staan, ze zelfs als minderwaardig beschouwen. Maar ik begrijp je wel, qui s’excuse s’accuse. Het enige waarvoor je bevreesd bent. Daarin sta je niet alleen. Denk maar eens aan Wilders. Ooit een rectificatie of verontschuldiging van die man gezien?

Het “pedoprobleem”. Juist ja, pedofielen zijn het probleem, niet het wijd en zijd verspreid kindermisbruik en het niet kunnen accepteren dat we allen anders zijn door geboorte en omstandigheden. Een stukje dat Dijstelberge via Google onrechtmatig deed verdwijnen.


De pil van Henk

Al in 2011 had Henk Bres de oplossing voor het “pedoprobleem”. Pedofiel zijn is immers geen geaardheid, het is een ziekte. Waarom luisteren we zo slecht naar een zo’n wijze raad?e4708-schermafbeelding2013-04-10om01-17-11

Hyves pagina Henk Bres

 Dit stukje is een van de weinige uit 2013 die ik via de Way Back Machine heb terug kunnen vinden. M’n eerste “ontmoeting” met Henk Bres staat hier. Een rits aan dreigementen aan mijn adres verscheen vervolgens op Twitter.

De moraal van het verhaal?Uitgelichte foto: Guardian

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.