Een verzuchting

Jan Parkman: Česká krajina


 
Het lijkt me een primaire burgerplicht, het opnemen voor mensen die in het nauw gedreven worden en zich niet kunnen of durven uiten. Dat was mijn Leitmotiv steeds.

Jezelf verdedigen is veel moeilijker, dan kom je snel in een kluwen terecht van smaad en laster waar een buitenstaander nog nauwelijks wijs uitkomt. Daarom beperkte ik me hoofdzakelijk tot het tonen van dat spul aan mij gericht. Via internet bleek de NRC een goede leerschool.

De fascist van dienst in hun forum had alle kenmerken die ik nu weer terugzie bij onverlaten op Twitter, links en rechts. Ook dit is dus niet nieuw voor me.


Psychopaten…: deel 1deel 2

 


Mooi weer spelen met andermans eigendom is me volkomen vreemd, dat moet ik ook maar eens benadrukken. Aan de haal gaan met ideeën en materiaal van derden is overigens schering en inslag op internet. Dat is jammer, want zo ontstaat een soort van concurrentie om te tonen, zie mij. Zeg nou zelf, het gaat er toch niet om het slimste jongetje of meisje van de klas te zijn, maar om elkaar te helpen? Dan krijgen zij, die het hardst nodig hebben ook voldoende steun. Dan voelen ze zich niet meer buitengesloten en durven meepraten.

Stel je eens voor, Wilders zou zich sociaal opstellen, met de regelmaat van de klok een debat aangaan met mensen die hij bespot en veracht, wat zou dan gebeuren? Wat als hij werkelijk door ter zake kundige journalisten en wetenschappers aan de tand werd gevoeld omtrent zijn veelal demagogische uitspraken? Zeker is dat dan iets gloorde van wat je democratie mag noemen. Strooien met begrippen als haat over en weer, of psychopaat, daar is niemand mee gediend. We kunnen analoog aan het voorbeeld over Wilders zulks al in het klein beoefenen, zonder elkaar te verketteren.

Of moeten we de verzuchting slaken, dat lukt nooit? VERZöCHTING

 

De rattevenger van Hamele
Kós haos ‘nen ingel zien,
‘t Waor zoe’ne sjoene kerel,
En speule deeg heer… fien!
Kinder die ‘m huurde,
Trokke zingende ‘m nao,
En de vajers en de mooiers
Stónte krietentere dao.
Gein vaan al die kinder
Kaom oets nog mie terech:
Die mèt dee kerel ginge,
Ze bleven alties weg.
Es me noe zuut, wie väöl lui ziech bekletse,
Wie ze lastere en ziech bezwetse,
Daan zou me Slivvenier wèlle beie
“Sjik us dee maan um dat volk weg te lije”.

Ernest van AelstJa, dan is het over en sluiten.Foto’s: Jan Parkman – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.