De Unabomber, LSD en John Cage

Anna Karina (1967)




Een uitnodiging om een tijdreis te maken vanaf de zestiger jaren. Er komt veel samen en het is hoogst actueel. Utopisch denken, macht van de enkeling, rol van de staat, technologie, geweld, natuur, cybernetica, religie. Zaken die inmiddels een nieuwe dimensie hebben bereikt.


Das Netz – Lutz Dammbeck

 
Bekijk deze documentaire om te begrijpen dat inmiddels een onomkeerbare stap wordt gezet dankzij artificiële intelligentie (KI). Een stap vergelijkbaar met die van het Manhattan Project dat leidde tot atoombommen op Japan en mogelijk tot vernietiging van het leven op aarde. De ontwikkeling van KI en atoomsplitsing zijn niet los van elkaar te zien en zullen steeds verder met elkaar verweven raken. Mensen als biologisch wezen staan hierbij buiten spel. De innige vervlechting van kennis en middelen strevend naar almacht heet fascisme. Het kan zich in onze zo geheten vrije maatschappij optimaal ontplooien.

Dankzij die docu kom je ook bijna vergeten zaken op het spoor. Ook het begin van de digitale wereld: ponskaarten…


 


.. en de herinnering komt boven aan een van de eerste projecten tijdens m’n studie aan de Bouwacademie: Buckminster Fuller… Blijkt nu nuttig om een kolonie op Mars te stichten bij het onbewoonbaar worden van de Aarde.


 
Nog een tip, vergeet Orwell, lees Huxley
 




Uitgelicht gif: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.