Paul Kruger in brand

J’accuse
Onze o zo christelijke held in Transvaal in de fik. Z’n standbeeld dus. Is dat niet van hardsteen of brons? Wist niet dat deze stoffen konden branden. Bosma wel. Goh, wat weet die man veel. Jammer, het bericht waarop hij reageert is weg. Waarom? Zelf komt hij nooit terug op zijn insinuaties en bewust verzonnen fabeltjes. U weet wel, de boeren koloniseerden drie eeuwen geleden een leeg land. Tja, en toen het door de Engelsen met de slavenhandel afgelopen was kwamen die boeren in moeilijkheden en hun grote held werd Kruger. De dappere man vluchtte later naar z’n mannenbroeders in de polder. U vindt ze nog terug bij de SGP.

Bosma beschouwt Kruger als rechtstreekse familie. Mooi om te weten. Maar wat was nu met dat beeld? Enig speurwerk leverde op dat er sprake was van drie betogingen, waarvan eentje uit de hand liep. Deze was georganiseerd door het Ekonomiese Vryheidsfront (EFF), wat dat ook moge wezen. Zou Bosma dat weten, als groot kenner van Zuid-Afrika? Hij weigert het ons te vertellen, ook de context geeft hij niet aan, hoe gekleurd dan ook. Nee, Bosma holt van voorval naar incident om een sfeertje op te roepen op een uiterst minimalistische wijze.

Serieus informeren, zich uitgebreid verdiepen in kwesties zal hij bewust nooit doen, dan loopt hij klem, dan moet hij gaan nuanceren en dat gaat weer ten koste van de fascistische strijd die hij voert om ons land blank en rein te krijgen. Het verbaast me niet, wel dat die man bijna zonder tegenspraak al jaren z’n gang kan gaan. Het barst in dit land van de sociologen, politicologen en journalisten, doen die hun werk niet of begrijpen ze nog steeds niet wat hier aan de hand is?

Nog even die tweet met een reactie. Het bericht waar Bosma op reageerde is weggehaald. Het bleek fake.


schermafdruk 2019-01-31 00.23.04Wat ik vond bij even verder kijken… Paul Kruger statue not on fire. Ooit een rectificatie gezien?


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.