Een fascist over socialisme

Topor
Een wel zeer bijzonder specimen uit het gevolg van Wilders is Bosma. Een personage zeer vertrouwd met fascistisch gedachtegoed en hoe dat aan de man te brengen. Opvallend dat vooral hem de eer te beurt valt regelmatig de kolommen van de NRC te vullen. Zijn ze bij die krant zo onder de indruk van wat hij te vertellen heeft? Het begon een aantal jaren geleden al met het van stal halen van de Groot-Nederlandse gedachte, geheel in traditie van de nazi’s: Hollandplan

Gewoon die man beoordelen op wetenschappelijke merites is een simpele zaak, maar daarmee ben je er niet. Hem is het niet te doen om de wetenschap te dienen, hem is het te doen om propaganda puur, jawel geheel in stijl van Hitler en zijn trawanten. Enkele stijlbloempjes uit zijn laatste stuk in de krant:

“Havenaar begrijpt de islam niet en is een vijanddenker”
(impliciet dus: wij, wij van de club van de vrijheid begrijpen de islam wel, wij doen niet aan vijanddenken);

“Hitler was een socialist”
(ik ben geen socialist, Wilders, Bosma, vult u maar zelf verder in, dus we zijn geen fascisten);

“De islam kent wel degelijk een machtscentrum. Het heet Koran”
Ja dit is wel van zo’n ijzingwekkende stupiditeit, machtscentrum (ruimtelijk begrip, plek waar…), als je zoiets stelt dan ben je een rechtstreeks gevaar voor de geestelijke volksgezondheid, dan vergiftig je bewust volgens pure fascistische propaganda-praktijken het politieke klimaat.Vanwaar dit commentaar? In de aanloop op de Statenverkiezingen heeft uitgeverij Van Oorschot een brochure van Ronald Havenaar verspreid met de titel: “Martin Bosma, Te Licht Bevonden”. U kunt ze ook hier rechtstreeks lezen.

Schotschrift.pdf

Ter illustratie nog een court métrage, Les Temps Morts, van Roland Topor, een van de velen die ons de ogen hebben geopend en hebben geholpen om de ramen open te gooien, weg van law and order. En juist daar wil de profeet en zijn propagandist naar terug, naar dat schone blanke Holland toen voor ons gedacht werd.


“Je vous pardonne, mon fils”…


Voor ik het vergeet. Kan iemand me eens helder uitleggen waaraan we die wederopstanding van Ortega y Gasset te danken hebben? Dat kan echt niet aan die recente heruitgave liggen. Dus we gaan nu helemaal terug naar af? Het zal toch niet waar wezen.Uitgelichte afbeelding: Roland Topor
© Schotschrift: Uitgeverij Van Oorschot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.