Onze broeders en, niet te vergeten, onze zusters komen

Jean-Baptiste Huynh
Onderhand moeten we ons zorgen gaan maken over het verschijnsel Wilders. Verschijnsel? Het eens zo brave katholieke jongetje dat zo graag de Joden ging helpen heeft tijdens zijn tochten om te komen tot meer wijsheid een aantal openbaringen gehad.

De eerste was er een van pacifisme en socialisme verzinnebeeld in de ontwapende schoonheid van de vrouw. Een andere het klimaat. Het politieke klimaat wel te verstaan in Egypte. Zijn laatste, voor hem alles bepalende, was die van Lewis en Huntington en toen vielen alle puzzlestukjes voor hem in elkaar. Hij begreep het, er is slechts één vrijheid gebaseerd op onvergankelijke waarden, de joods-christelijke. Om dat te onderlijnen was hij inmiddels gehuwd met een joodse vrouw.

Zijn missie werd pacificeren d.m.v. bekeren. Een oude, bekende kolonialistische truc, maar dat kon hij niet weten gevangen als hij zat en nog steeds zit in dat fatale Roomse denken, de verkondigde waarheid is de waarheid en ze komt van boven. Wilders werd aldus profeet van zijn eigen bedachte constructie. Hij werd tot een verschijnsel, een begrip bijna dat staat voor het gevaar dat Islam heet. En volgens alle regelen der kunst werd niet zijn bedachte waarheid maar de Islam tot ideologie verklaard.

En wat gebeurt in dergelijke omstandigheden, als iemand overtuigd is van zijn leer?

Hij vindt volgelingen, die diep geloof hechten aan zijn verkondigde waarheid. Ook opportunisten worden aangetrokken, als de zaak begint te lopen. We zien het mechanisme het duidelijkst bij uitgesproken religieuze sektes. Volgelingen vinden profeten altijd, zelfs als die het met de dood moeten bekopen.

Echt gevaarlijk wordt het als hun leer politieke dimensies krijgt en voldoende aanhang. 

U weet, miljoenen mensen kunnen zich niet vergissen, die mogen niet buiten spel blijven staan. Niet dat ze er ooit zelf over nagedacht hebben om maar te zwijgen over actie, ze zouden niet weten welke. Een selfulfilling proces treedt in werking. Zie maar, wat ik zeg ervaren de mensen dagelijks. En luister maar wat de kenners van de materie te zeggen hebben.

In het geval Wilders gaat het over Arabieren, Moslims en de Koran. Een arabist en een historicus, beiden behorend tot een zelfbenoemde intellectuele elite, niet die van de echte ware elite, zijn dan snel gevonden.

En de goegemeente gelooft wat de profeet te melden heeft, want zie maar… enz.


“Le terrorisme est la meilleure arme politique, puisque rien ne fait réagir davantage les gens que la peur d’une mort soudaine.”

(Adolf Hitler)

 

 Laten we eerst eens kijken hoe er gedacht werd in de tijd toen de profeet Wilders geboren werd. Realiseert u zich wel dat deze man geen weet kan hebben hoe het was om in die verstikkende naoorlogse jaren te moeten leven onder een morele terreur van kerk en staat?


Uitgelichte foto: Jean-Baptiste Huynh – bron en site

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.