Bosma, fascistisch ideoloog

A Russian soldier surrounded by a wall covered in Russian graffiti (1945)
Bosma verzamelt knipsels, het doel is duidelijk. Ze moeten aantonen de superioriteit van de een versus de inferioriteit van de ander. Mooi om te zien hoe hij volledig op zijn bek gaat. O zeker, in de vijftiger jaren waren dergelijke opvattingen commonsense, zeker onder zionisten in Israël. Kloothommel Bosma beseft niet hoe belachelijk hij zich hiermee maakt, maar bij zijn achterban zal het goed aankomen. Voor ik het vergeet, al die communisten, socialisten, homoseksuelen, Sinti en Roma e.a. gingen ook gewillig naar het slachthuis en de gaskamer. 

Wordt het niet de hoogste tijd dat we het accent verleggen van diegenen die geslachtofferd werden naar diegenen die het lieten gebeuren? De geschiedenis herhaalt zich, weliswaar op andere wijze, in andere vorm, maar zie hoe het volk waarvoor Bosma zegt te staan lak heeft aan de ellende van vluchtelingen. Hetzelfde volk dat wegkeek toen de joden afgehaald werden.

De vluchtelingen heten, hoe pervers kun je zijn, bij monde van Bosma en z’n soortgenoten zelfs gelukszoekers te zijn, potentiële verkrachters, waarvoor geen plek dient te zijn. 

Wat Bosma en z’n soortgenoten zo liederlijk maakt is, dat ze de joden van toen op een perverse manier voor hun doel spannen en ze in wezen voor de tweede maal slachtofferen. De overige slachtoffers van het toenmalige fascisme blijven geheel buiten beschouwing. Overbodig te zeggen ook het mechanisme wat het fascisme mogelijk maakte, toen en nu weer. Daar collaboreren Bosma en soortgenoten nauw samen mee. Geld stinkt niet, nietwaar?Schermafdruk 2016-08-05 18.04.06Ooit verklapte Hero Brinkman, zeer begaan met de democratie, het PVV recept in De Limburger. Door alles te framen op de islam krijgen we geen behoorlijk verkiezingsprogramma dat deugdelijk is voor mogelijke regeringsdeelname, klaagde hij. Van Brinkman wordt niets meer vernomen, wel is PVV architect en ideologisch richtsnoer van die beweging nog dagelijks in de weer om via de jaren geleden uitgezette strategie fascisme legaal aan de macht te helpen.

Wat zo mooi is bij Bosma, je kunt aan zijn opereren zien hoe weinig moeite het kost je propaganda om te laten smeden tot publieke opinie met een repeterend en zichzelf versterkend proces. Gewiekst inhaken op voorvallen of uitspraken is meer dan voldoende. Ideaal is dat als je het doet via derden. Twee voorbeelden. Let op, terug reageren doet de man niet, waarom ook?@Martinbosma_pvv
2 dagen geleden
In het openbaar schelden op Wilders. Privé de kinderen naar blankste school die ze kunnen vinden. #schijnelite twitter.com/JoostNiemoller…


Schermafdruk 2016-08-05 18.07.15De kern van de onderwijsproblematiek, sociale komaf,  in ons land uitermate versterkt door het zuilenstelsel, wordt door Bosma misbruikt om een kreet te slaken, die nergens op stoelt, slechts dient tot stemmingmakerij: Ongelijkheid op Amsterdamse scholen groeit verder.


@Martinbosma_pvv
Links heeft geen argumenten meer. Kiest voor uitsluiting, tegen democratie, tegen debat. twitter.com/tponl/status/7…


Schermafdruk 2016-08-05 18.09.45De man wars van dialoog, gebrek aan argumenten, slechts speurend wat in het frame “islam=fascisme” en dat van “racisme tegen de blanken” past, die perfect te werk gaat in de geest zoals Adolf Hitler dat beschreef in Mein Kampf durft te reppen over uitsluiting, tegen democratie, tegen debat. Lees Tom Lanoye maar: Het verdriet van Holland.

En dan nog deze:


@Martinbosma_pvv
Volk dient te zwijgen. EU-Groenen (met GroenLinks) willen verbod op referenda! | E.J. Bron ejbron.wordpress.com/2016/04/09/eu-…


Schermafdruk 2016-08-05 19.12.36Het volk dient te zwijgen zegt de man. Misschien is het wel de hoogste tijd dat dit volk behoorlijk geïnformeerd wordt, leert nadenken, in gesprek gaan. Er mankeert nogal het een en ander aan die vrijheid van meningsuiting. Een mening kun je pas uiten nadat je kennis hebt vergaard, nadat je in dialoog met anderen gaat. Dat is heel iets anders dan kreten slaken zonder enig benul.

Ons land heeft een hoogopgeleide bevolking, zei een andere PVV wijsgeer, Baudet. Meer dan de helft liefst… We merken er zo bitter weinig van, of zou hij het stemvee bedoelen dat achter Wilders en dat referendum aansukkelt? Vermoedelijk dat laatste, want wie het niet eens is met fascisten, hun ballonnetjes doorprikt is het niet waard om onder “ons” te mogen verblijven, geldt als landverrader. Dat was onder Adolf niet anders…

Nog een mooie illustratie van meningsvorming onder de hoede van fascisten, hier Bosma…Schermafdruk 2016-08-05 19.30.01

@Martinbosma_pvv weigeren om te integreren? Kan ook geen kiesrecht!

@Martinbosma_pvv  Sharia-instructie stembureau: zorg voor een vrouw om burka te faciliteren. #vrouwendag http://pvv.nl/index.php/42-fj-related/martin- bosma/8970-pvv-vragen-over-sharia-in-stembureau-bij-oekraine-referendum.html …

Schermafdruk 2016-08-05 19.28.26

Retweets 85  vind-ik-leuks 25
11:59 – 9 mrt. 2016

De reacties:

Knettergek dat die gezichtsbedekking getolereerd wordt.

En nog knettergekker dat een vrouwelijk lid van het stembureau hieraan moet meewerken!

Van deze onzin word je toch doodziek.

Mannen (wij) mogen dus met een bivskmuts op gaan stemmen? Ter controle kan een man achter een gordijn even gezicht zien.

Wat een gedoe voor een beetje onderdrukking

De #ZwartePietwet is toch eigenlijk ook een #shariawet? – Zwartepieten mogen alleen door Sinterklaas worden gecontroleerd!

Schermafdruk 2016-08-05 19.59.12weigeren om te integreren? Kan ook geen kiesrecht!

Mijn mening: een boerkah of niquab maakt van moslimvrouwen een onappetijtelijk identiteits- gezichtloos gleufdier.

Mafkezen hier

*zucht* Geldt dat ook voor motorrijders met integraalhelm?

Een gezichtsbedekkingsverbod lijkt mij de enige oplossing, anders blijven ze maar thuis.

zover is het dus al gekomen

…is dit Nederland?

1. Vrouwendag was gisteren. 2. Vrijheid van godsdienst en stemrecht gelden ook voor vrouwen. Welk deel snapt u niet?

Euhm gezichtsbedekkende kleding is in overheidsgebouwen toch niet toegestaan? Als stembureau in school is moet ie dus af..

Dit is verdomme echt heel ernstig en een aantasting van de rechtsstaat. Het faciliteren van ongelijkheid.

…debilisering …; van democratie tot hulpinstantie…

Ik vind hier van alles van en kan er niets tegen doen.

Mooi!

 Tot slot Peter Middenkoop: “Soms denk ik dat je het ongezond verstand beter op zijn bedrog aan kan spreken, de oplichterij.” Kijk eens aan, dat probeer ik al jaren. Fijn om met een gelijkgestemde kennis te mogen maken. Zijn conclusie: “Als Bosma en Baudet niet in opinies hadden gedaan, maar in verzekeringen, zaten ze al even in de gevangenis.”


Uitgelichte foto: Popperfoto/Getty images – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.