Maastricht kleurt gitzwart…

En weer rukken de fascisten in Europa op, ook vanuit Maastricht. Wat een schande.

Een jaar geleden werd de brallende Leider nog verjaagd uit de stad, die ook een beetje mijn stad is. Nu keren we overduidelijk terug naar de donkerste bladzijden van weleer. Fascisme blijkt taai te zijn en kan appelleren aan de meest verachtelijke sentimenten. Vanuit mijn raam kijk ik uit op de grensstrook met België, eens spergebied met prikkeldraad tijdens de Eerste Wereldoorlog om Belgen tegen te houden die wilden vluchten. Honderd jaar later wordt gestemd op een demagoog die niets beters weet uit te kramen dan grenzen dicht. In haar consequentie betekent dat muren om de stad,  als een bolwerk waarvoor ooit de stad werd ingelijfd bij Holland, twee eeuwen geleden, tot grote ellende voor de stad en haar bevolking. 

Zal ik dan toch maar emigreren naar België als zovele Maastrichtenaren?

Het kaartje spreekt boekdelen. Uitgerekend in de meest internationaal georiënteerde regio van het land, maar door grenzen afgesneden van haar natuurlijk achterland, stemmen massaal de bewoners voor afgrenzing, voor een anti-Europese koers. Wat betekent dat voor de toekomst?  Beseffen ze niet dat juist die grenzen vanwege de kolonisatie door Holland deze regio tot een achtergesteld en leeggeroofd gebied hebben gemaakt, met een infrastructuur, compleet met een petro-chemische industrie, die uiteindelijk alles zal vernietigen?

Of krijgen we nu, na generaties van dom en arm houden de rekening gepresenteerd voor de slaafse en zeker onderdanige houding. Gastvrij waren en zijn we, daar is danig misbruik van gemaakt, tot op de dag van vandaag. Ingepikt werd en wordt alles wat attractief is en we laten het nog steeds gebeuren. Uit wraak en een verkeerd begrepen rebellie wordt vervolgens op een rattenvanger gestemd, die niemand iets te bieden heeft, maar, God verhoede, als hij ooit de kans krijgt hen zal verraden en in het verderf zal storten. 

Overdrijf ik? Vergeet nooit, ook Adolf Hitler werd als een schertsfiguur beschouwd.  

De cijfers spreken duidelijk taal. Ze zijn gênant, ze zijn verontrustend en op de keper beschouwd bijzonder kwalijk. 


 

Percentages voor “PVV” in Zuid-Limburg waar ze als grootste partij uit de bus kwam:
Maastricht 18,3%, Kerkrade 28,9%, Heerlen 22,5%, Vaals 21,1%, Landgraaf 26,3%, Simpelveld 22,8%, Onderbanken 22,6%, Brunssum 26,4%, Beek 19,7%, Stein 21,6%, Sittard-Geleen 20,9%, Echt-Susteren 21,9%, Roerdalen 22,5%
Het laagste percentage lag in Eijsden-Margraten: 14,3%, de overige gemeenten rond de 18%.


 

 


 


Uitgelichte foto: Markt Maastricht tijdens de Duitse bezetting

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.