Een ingeving

Two little girls in a fountain. Patzcuaro. State of Michoacan – Mexico (1983)
Van de vrijheid tot meningsuiting wordt nauwelijks gebruik gemaakt. Ze wordt verward met het slaken van kreten. Voor het vormen van een mening dien je je te verdiepen in kwesties, in discussie te gaan, leren je gevormde gedachten onder woorden te brengen, leren begrijpen tegen welke achtergrond ze over en weer gedaan worden, dien je onophoudelijk terug te koppelen, feiten te toetsen… Moet ik nog even doorgaan? Weldenkende mensen doen dat, maar helaas in de veelheid aan informatie die over ons uitgestort geloven we het meeste wel, in de zin het zal wel, ze zoeken het maar uit, het gaat mij niet aan, het is niet relevant. En zie…

Dan maak je je tot opperhoofd van een site, noem je jezelf “chief editor” en je site “nieuws- en opiniesite”. Je hebt een verleden als censor, je neemt een loopje met feitelijkheden, je geeft nooit antwoord op relevante vragen en je denkt zelfs bevelen te mogen uitdelen. Immers je bent de standaard voor de waarachtigen, de politiek correcten waaraan anderen gemeten worden. Die habitus wordt tot een gewoonte, waarbij elke twijfel uitgebannen wordt. Een equivalent van een dergelijk iemand vinden we terug in onze politieke arena, zijn naam is wereldwijd bekend.

Om vooral de schijn te wekken dat je oprecht bezig bent dien je iemand die je handelen in twijfel trekt, er vraagtekens bij plaatst of doodeenvoudig zonder commentaar zaken toont waarbij vraagtekens geplaatst moeten worden, te diskrediteren. Een voorbeeld, omdat de auteur het ’t toppunt noemt in wat ik te melden heb:


312 filou extra filou-maastricht blogspotdump.“Op mijn 9de aangerand door de meester…NOV 4,2015

Het meest smerige blog tot nu toe, maar tevens maakt het voor hen die nog twijfelde duidelijk van voor een in en in niet deugend manneke Alphons Scaf is. Op twitter was de actie #zeghet om de aandacht te vestigen op seksueel geweld tegen en intimidatie. Mensen werden uitgenodigd om hun misbruik te openbaren.Ik gaf aan die oproep gehoor en heb fanatiek mee getwitterd die dag.

En toen kwam de heer Alphons Scaf die het nodig vond om mijn openbaring te misbruiken, te exploiteren voor zijn zelfbenoemde slachtofferschap en bovendien nog een zwijm van twijfel te zaaien.

Mijn reactie op twitter:

En, natuurlijk heeft @Tibaert mijn ontboezemingen over mijn aanranding en verkrachting misbruikt voor blog (nummer 300 en nog wat) #zeghet— Ina Dijstelberge (@InaDijstelberge) 4 november 2015

 Ter informatie: “Op mijn 9de aangerand door de meester…

Als je niet lezen kunt kan en mag je geen kritiek uiten op het geschrevene, als je het niet begrijpt hou je je mond of vraag je door en als je het wilt misbruiken ga je te werk als deze vrouw in kwestie. Puur per toeval kwam ik bij die reactie uit omdat ik de laatste weken de lacunes op dit weblog aan het opvullen ben die door haar toedoen verdwenen zijn.

Steeds weer stel ik me de vraag moet je dit soort zaken, puur uit kwaadwillendheid geschreven, iets anders kan ik niet verzinnen, gaan becommentariëren, gaan weerleggen? Liever ga ik uit van lezers die bereid zijn niet zonder meer smaad en laster te accepteren. Je moet verder oppassen dat je niet geframed wordt tot een neventhema waar het nadrukkelijk niet over ging. Deze vrouw heeft, dat wil ik wel kwijt, bijna nooit enige blijk op internet gegeven dat ze begaan is met het lot van vrouwen en kinderen, structureel daarover melden en bijdragen leveren aan de vorming van een opinie al helemaal niet. Dat vind ik opvallend en werpt meteen een ander licht op haar besognes.

Wat ze over mij te melden heeft, niet alleen hier maar door de jaren heen, hoort nadrukkelijk tot de categorie smaad en laster. Haar opereren sedert najaar 2012 valt op dit weblog terug te lezen. Met verheimelijken is niemand gediend, het is de voedingsbodem voor fascisme, dat uitstekend gedijd in een klimaat van verdachtmakingen.

Ina Dijstelberge, onderneem eindelijk actie om de schorsing van mijn Tibaaert weblogs bij Google ongedaan te maken. Dan toon je dat je ergens voor staat en je niet collaboreert met gespuis, fascistisch gespuis. Mijn voorstel indertijd om samen naar de rechter te stappen heb je genegeerd, op deze wijze kun je tenminste herstellen wat je aangericht hebt.

ps: Via dit bericht kwam achter het bovenstaande citaat.


En nog een ingeving: “fanatiek mee getwitterd”…: @inadijstelberge #zeghet

Er valt o.m. te lezen:


Over dit individu is er al een mooi dik dossier bij het OM en hij bouwt er aan verder

  4 Nov 2015More

Replying to 
Aangifte is gedaan, “u hoort van ons, het gaat even duren” – kortom, passend in de -stroomDossier 115970 te Amsterdam.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.