Een verlate reactie

Maria Brzozowska: The Tale of Two
Een zorgzame verpleegster, die uit een levenslange ervaring kan putten stelde vele diagnoses over mij. Ze zijn wereldkundig gemaakt om de gemeenschap te waarschuwen. Uit voorzorg heeft ze tevens aangifte bij de politie gedaan, vanwege het bedreigend gevaar dat van mij uitgaat richting haar kinderen en kleinkinderen. Aangezien ze vastgesteld had dat ik, zoals zij het noemde, een zorgmijder was, geen pilletjes wenste te slikken en geen therapie, welke ook, wenste te ondergaan, bleef slechts de hoop op een snelle dood.

Haar wantrouwen tegen de gevestigde medische wetenschap is groot, en gelet op haar verworven inzichten niet te misachten. Dat de farmaceutische industrie bij haar in een kwalijke geur staat valt in dit verband dan ook makkelijk te begrijpen. Ze doet grote inspanningen om de gemeenschap te doordringen van het feit dat deze gif verspreidt met uiteraard kwalijke bedoelingen. Speciaal wijst ze erop hetgeen kinderen in dit verband aangedaan wordt, inenten bijvoorbeeld.

“Bij het chemisch afval wilden ze hem niet”, riep ze uit. Zijzelf en haar nageslacht rekent ze klaarblijkelijk tot een superieur ras, dat immuun is voor al wat hun geestelijke of lichamelijke toestand kan aantasten. De overigen, de minderwaardigen in haar ogen, rekent ze tot afval. Zou ze overzien hebben dat alcohol ook een chemisch gif is, want ook alcoholist was ik volgens haar met een aangetast brein?

Nu laat m’n geheugen me in de steek. Het schijnt dat ik op haar blog heb gereageerd vanwege haar desinformatie. Ze heeft op Twitter een naam opgebouwd als “gezondheidsdeskundige” en dat vind ik hoogst gevaarlijk. Een screenshot kom ik nu tegen. Ze heeft mijn reactie verwijderd, zegt ze, maar reageert er wel op. Dit merkwaardige en laakbare handelen doet ze regelmatig. Zo valt niets te verifiëren en haar “waarheid” staat tegenover de mijne, die ze op haar wijze weergeeft. Haar stukjes mij betreffend staan bol van dergelijke interpretaties waarin ze een loopje neemt met de feiten. De goedgelovige gemeente hobbelt achter haar aan, van Krapuul tot bange wezels. Treurig zo’n vrouw. Maar het kan allemaal gespuid worden, ook al kost het slachtoffers. Dat ze het woord denigrerend in de mond durft te nemen is wel het toppunt.

Ach, ik ben maar een dwaas zegt een of ander klootzakje over mij, die Arjan schijnt te heten en het ook niet allemaal begrijpt. Voor Eveline een voorzet om wederom de zaak op z’n kop te zetten. Wie dit mens bij volle verstand nog serieus neemt is verloren en valt niet meer te helpen. 


 


O nee, het was een van haar grapjes, haar reactie van 14.45u. Met mijn niet ter zake doende informatie bedoelde ze dit blogbericht. Ik zei het al, die vrouw is een gevaar voor de samenleving v.w.b. de informatie die ze verspreidt. U kent haar nog niet? Ter inleiding: Viswijven.

In de tussentijd is er ook een essay verschenen onder de titel: “De ongemakkelijke realiteit van de antivaccinatie-beweging” door Roland Pierik (universitair hoofddocent rechtsfilosofie) en Marcel Verweij (hoogleraar filosofie). Citaat:


Nu de vaccinatiegraad daalt, verdwijnt de groepsimmuniteit en worden onbeschermde mensen kwetsbaar voor ziekten als mazelen. Niet alleen kinderen van vaccinatieweigeraars lopen onnodige risico’s, maar ook baby’s en peuters die nog te jong zijn om tegen mazelen gevaccineerd te worden en die vaak toch kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en speeltuinen delen met oudere kinderen. Of denk aan mensen die in verband met ernstige ziekten als leukemie zowel te zwak zijn om een vaccinatie tegen de mazelen te ondergaan als erg kwetsbaar zijn voor de ziekte zelf. En dit is niet een alarmistisch spookbeeld van een realiteit die al decennia uit Europa verjaagd is. Immers, mazelen is niet de onschuldige kinderziekte die de antivaxxers ervan proberen te maken: wereldwijd sterven jaarlijks duizenden kinderen aan de ziekte. Binnen Europa zijn de afgelopen 12 maanden 35 mensen aan mazelen gestorven, en uitbraken treffen oost én west Europa. Het ondenkbare is aan het gebeuren: ziektes waarvan we lang dachten dat ze onder controle waren, breken nu aan alle kanten weer uit.

 We can’t let measles make a come-back. Before the introduction of the measles vaccine in 1963, measles caused an estimated 2.6 million deaths each year. Measles: What you need to know.

update 23 mei 2018 en 8 april 2019


Nagekomen, juli 2019

Al bij al choquerend wat die vrouw, deze dwaas met haar lasterpraktijken te melden heeft. Zeer zeker vormt ze een bedreiging voor de (geestelijke) gezondheidszorg.
Het mazelenvirus: bezig aan een ongeziene opmars.
“De ‘anti-vaxxers’ vrezen dat hun kinderen autistisch zouden worden door vaccins, leerproblemen zouden ontwikkelen en/of ze geloven dat kinderen er sterker van worden als ze de ziekte zelf doormaken. De groep lijkt ongevoelig voor wetenschappelijke argumenten dat dat nonsens is.”
 
Afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.