De Tea Party en de mazelen

А.С.Пушкин: “Путешествие в Арзрум”. Тбилисские бани. (2017)
Je wilt het niet weten en toch kom je er niet omheen, elementaire zaken als water, lucht en bodem zijn zodanig vervuild en vergiftigd dat het een wonder mag heten dat we redelijk gezond blijven en oud worden. De meesten althans, want zware lichamelijke arbeid is hier bij ons praktisch verdwenen. En zo blijven we het loflied zingen van de al zo vrije markt die met haar onzichtbare hand alles voor ons beschikbaar stelt, in de meeste gevallen zaken waar we niet om gevraagd hebben en totaal overbodig en ongewenst zijn, als de paradijselijke schijn maar opgehouden wordt. We leven echter in een in hoge mate vervuild en vervuilend land, waarvoor de infrastructuur en ligging in een rivierendelta de hoofdoorzaken zijn. Het deert ons niet is de algemene houding.

De goegemeente leeft in de veronderstelling dat de realiteit zoals zij die waarnemen voor eeuwig zo door kan gaan. Steeds meer, steeds sneller, the sky is the limit. De Amerikanen, nou ja die van de USA, doen het ons voor. Overal is een excuus voor voorhanden, de negatie van oorzaak en gevolg wordt als sterke troef gehanteerd, een sausje ethiek en diep religieus besef doen de rest. Ayn Rand is een van hun profeten en ze omhelzen vrijheid zolang het in hun belang is. Kort samengevat, voor iedereen is er een recept tot zelfrechtvaardiging zolang het kapitalisme in al zijn verschijningsvormen en tegenstrijdigheden maar geen strobreed in de weg gelegd wordt. Je schaadt bijvoorbeeld de farmaceutische industrie op geen enkele wijze als je oproept tot een verbod op vaccinatieplicht. Het heet zelfs zeer ethisch te zijn, want wie heeft het recht ongerepte kinderen te besmetten?

Zag zojuist een oude tweet met de vraag hoe het met de alom geliefde haatoma gesteld is. Eens gekeken via een andere browser zonder Twitter account en er rolt dit uit:

REFUSE, READ & RETWEETTexaan Ron Paul, gynaecoloog van professie…

Paul is a proponent of Austrian School economics; he has authored six books on the subject.
“You know, the greatest hoax I think that has been around in many, many years if not hundreds of years has been this hoax on the environment and global warming.”
“The government shouldn’t be in the medical business.” He is strongly anti-abortion.
“The Civil Rights Act of 1964 not only violated the Constitution and reduced individual liberty; it also failed to achieve its stated goals of promoting racial harmony and a color-blind society”.


Het is de bekende mix van waarden om iedereen achter zich te kunnen scharen en de zaakjes te laten lopen zoals gewenst, met alles wat erbij hoort, roofbouw, ontmenselijking, noem maar op. Maar Paul zal stellig beweren, ik ben voor de gelijkheid van ieder mens en elke ingreep daarop keur ik af. Want zeg nou zelf, wie is voor abortus? Ik niet, maar wel voor het recht daarop en juist dat essentiële verschil poetsen fascisten, waartoe ik deze man reken, favoureus weg. In ons land kennen we dit ideologische spel onderhand maar al te goed, in mijn formulering de omkeertruc. Wilders is er een meester in.

Mensen als Paul maken het hen ondanks voor de goede verstaander duidelijk hoe het maatschappelijke en bovenal economische functioneren in het voordeel van de machtigen in zijn werk gaat en terloops ook wie ontvankelijk zijn voor hun boodschappen. Zo kunnen we snel en effectief de bokken van de schapen scheiden. Schapen zijn overigens heel vervelende en lastige beesten, dat kan elke schaapsherder u vertellen.

Wie trapt in schone praatjes over vrijheid en kinderliefde? Wie maakt op zijn of haar beurt gebruik van verdachtmakingen, fake-nieuws en suggereert bedreigingen? Juist diegenen die baat hebben om zaken te verdonkeremanen, hun werkelijk intenties en doelen niet wensen prijs te geven en/of te laf zijn om hun rug recht te houden en te communiceren. In al deze facetten van de autoritaire, fascistische persoonlijkheid vallen ogenblikkelijk personen te herkennen als de adepten van Wilders of Trump en bijna vanzelfsprekend hun zogenaamde tegenstanders. Ook zij noemen zich bezield met liefde voor kinderen, zijn voor vrijheid en het vrije woord. Echter hun logica, hun onwil om in debat te gaan, hun nek uit te steken, te delen in kennis en ervaring, of beter het gebrek daaraan, onderscheid hen in niets van hun ogenschijnlijke tegenpolen. Ook zij grijpen naar middelen die in een open, beschaafde, op redelijkheid gebouwde maatschappij niet tolerabel horen te zijn, maar die ze met al gretigheid gebruiken. Censuur is er eentje van.

Een vuistregel is bij dit al voldoende. Let erop wie op de persoon speelt, verdacht maakt, liegt en bedriegt, en het is duidelijk hoe de wind waait. Beweer doodleuk dat iemand een oproep tot verkrachten doet, dat hij steeds straalbezopen is, stalkt en meer van die fraaie zaken, dan is dat zo, als een fascist dat zegt. In het dagelijkse leven zeggen we dan gajes, crapuul. Fascisten creëren echter een realiteit waarin zij er rotsvast van overtuigd zijn dat het recht aan hun kant is en schakelen zelfs justitie in. Dat is mij al meermaals overkomen. Namen? Eveline van Donkelaar (@gavimensch), Sandra Strieker (@kassandratroy), André de Raaij (@voorzeespeurder) en vele anderen.

Juist ja, ik ben zeer geliefd in fascistische kring, nietwaar @inadijstelberge, mijn censor die het Openbaar Ministerie oproept eens eindelijk zaak te maken van al die klachten die tegen mij ingediend zijn. Dat laatste zou me zeer welkom zijn, want dan komen die lui letterlijk in hun blote kont te staan. Stinken zal het. Hun geestelijke vuil komt dan op straat te liggen, hun kleinburgerlijke bekrompenheid aan de oppervlakte. Juist de mentaliteit en geniepigheid van dergelijke mensen maken dit land zo onverdraaglijk. Het eigen ego is alles en de rest kan feitelijk stikken. Mijn credo daarom, geef geen duimbreed aan fascisten toe, gun hun geen enkel speelveld waar zij het voor het zeggen hebben en toon de geschiedenis van hun wandaden.Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.