Het nieuwe oude fatsoen

Camel Jenkin: duality
Er was eens een premier die het volk aan haar normen en waarden deed herinneren. De man koesterde als kind al een grote liefde voor het koningshuis. Hij was geboren en grootgebracht onder een gelukkig gesternte, godsvruchtig op de Zeeuwse klei.   Zijn laatste politieke scholing, voordat hij zijn hoge ambt mocht aanvaarden, ontving hij in de USA.

De cultuur is allesbepalend, dan komt de genetische aanleg tot ontwikkeling. De christenbroeders weten dat of ze bijbelvast zijn of niet. Of ze het creationisme omarmen of de evolutieleer. Hun wortels zullen ze nooit verloochenen, links of rechts. Normen en waarden zijn hun heilig en dienen te worden behoed ook voor het nageslacht.

Een Tea Party heeft Nederland niet nodig. Weliswaar zijn in ons land ook jongeren ontspoord in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw maar hun afkomst hebben ze nooit verloochend, de nestwaarmte van de eigen zuil, het eigen hokje. Anarchisme moet christelijk zijn en feministen hebben het basisloon ontdekt. Treurigheid troef. Wat ze vooral niet kunnen laten is fatsoensrakkerij. Stoten ze op een onbehoorlijke naam of een vies plaatje dan gaan ze aan de slag, dan gaan ze snuffelen.

Vermakelijke zaken krijg ik dan vervolgens onder ogen want aan die opgelegde normen wat fatsoenlijk of niet is mag niet getornd worden, anarchist of niet. Blote billen en borsten worden tot onderwerp van discussie. Op de ene foto heeft de dame een slipje aan, op de ander niet. Een lijsttrekster met blote tieten? Nee, bloot werd slechts eenmaal politiek correct bevonden. Het koste die partij enorm veel stemmen. Ze zitten er diep in verankerd, bij onze mannenbroeders, die normen. Met waarden heeft het niets van doen, weten zij veel. Omdat de kwestie waar die fatsoensrakkers zich zo druk over maken laat ik de bewuste plaatjes zien. eerst de blote billen.


Schermafbeelding 2014-02-06 om 00.26.39

 


U ziet wat aan de hand is. Linksboven als inzet, bloot, linksonder met slipje. Die foto kwam ik kortgeleden tegen op Tumblr tot mijn grote verbazing. De kleine stamt uit een tijdschrift, ik dacht uit de voormalige weekendbijlage van de NRC, en gepresenteerd als Amsterdams.  Zie ook: “Vieze foto’s”.

Speurneus ging op zoek en ontdekte op een obscure site het origineel. Nu heette het dat ik die foto gemanipuleerd had. Verder wist de man nog te vertellen dat ik hem ooit bij een gastblog had geplaatst, o schande. Het gastblog is weg, mede door zijn toedoen, dus het valt niet meer te zien. Hij vroeg zich niet af of de gastschrijver hiermee akkoord ging. Vanuit zijn kijk op de zaak kon dat niet het geval zijn. *

Een copie van bedoeld gastblog blijkt er gelukkig nog te zijn en is inmiddels op dit weblog toegevoegd: “Gezag of visie”.  De datum waarop het bericht verscheen is ’t meest relevante vanuit het perspectief van de activiteiten die André de Raaij en zijn geestverwanten ontplooiden vanaf oktober dat jaar, later door mij geduid als “linksfascisme”.

Het grote schandaal betreft een politica met blote borsten. Het origineel heb ik niet meteen bij de hand. Komt wel, voeg ik later wel toe met commentaar.

Waar zwijgen nette mensen over? Over werk dat tot doel heeft mensen te beschadigen die in hun ogen niet deugen. Ze reproduceren dergelijke teksten en beeldmateriaal zelfs met  grote instemming.  Nee, niet Arnold wel de vrouwen waarvoor hij het opneemt. 

Nu een aantal plaatjes die vermoedelijk in de ogen van Arnold zeer geslaagd zijn, waarover hij zich echter niet zal uitlaten. In dat geval zou het met zijn geloofwaardigheid volledig gedaan zijn.

 

Schermafbeelding 2013-01-05 om 16.31.27Schermafbeelding 2013-01-09 om 05.42.40Schermafbeelding 2013-01-21 om 08.23.47Schermafbeelding 2013-01-31 om 01.16.40Schermafbeelding 2013-02-07 om 00.54.49Schermafbeelding 2013-03-30 om 23.03.40Schermafbeelding 2013-04-01 om 14.39.09Schermafbeelding 2013-04-01 om 16.18.05Schermafbeelding 2013-04-01 om 18.25.45Schermafbeelding 2013-04-05 om 01.24.09Schermafbeelding 2013-05-20 om 04.14.57Schermafbeelding 2013-05-25 om 21.59.24Schermafbeelding 2013-06-15 om 18.25.35Schermafbeelding 2014-01-07 om 16.52.59b1613-kesteabSchermafbeelding 2013-09-29 om 01.23.30

 Schermafbeelding 2014-02-08 om 14.36.27Ga eens aan de slag Arnold, ik hoor je bevindingen wel. Van wie het portretrecht geschonden wordt, bijvoorbeeld.

Omdat het je blijkbaar geen lor kan schelen Arnold, wat viespeuken uitspoken, maar o zo begaan bent met pathologische leugenaars en verspreiders van smaad en laster, je vriend (?) Huib voorop, neem ik de vrijheid je portret te tonen. Je hoeft je echt niet te schamen… Je weet nog wel: “Tibaert? Jou moet ik straks spreken”… Ik hoef niet te manipuleren, met de foto zal ik niets uitspoken.

Tja, portretrecht, daar moest ik het nog eens over hebben.

Overigens vies van smaad en laster ben jij ook niet. Wanneer ga je eens rectificaties plaatsen? Schaam je maar niet om je ook eens bloot te geven. Voor ik het vergeet, ik heb nog veel meer materiaal. Als je belangstelling hebt zet ik het er nog bij.


Onedinline2010 2:19pm via Web

Eenmalige sommering aan zekere #tibaert, mede namens rechthebbende, foto waarmee portret- en auteursrecht wordt geschonden te verwijderen

 


Eenmalige sommering. Ongetwijfeld geïnspireerd door het grote succes bij Google. Hun rechten kennen deze mensen bijzonder goed of anders nemen ze het recht in eigen hand. Spreek ze niet aan op hun plichten en medeverantwoordelijkheid, dan geven ze niet thuis.


* Arnold, Bommelding Kluftje, is het pseudo voor André de Raaij, momenteel actief op Twitter onder @vanovernaar.

* Het bewuste gastblog staat inmiddels weer op deze site: Gezag of visie.


Update oktober 2017


Afbeeldingen: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.