Australië

Auteurs

Waarom witte man? Arme witte man van het ongelukkige ras…

bron

 “Überlebenden der Steinzeit”


Manuskript Ursula Langrock


SWF 2 – 1988

 

Spijtig, het laatste half uur ontbreekt, dat ondermeer over de talenrijkdom ging…

 

Indigenous Language Groups of AustraliaAustralië. Al 40 duizend jaar wonen er mensen, maar de Engelsen ontdekten dat land pas een paar honderd jaar geleden. Ze plantten er hun vlag en namen het gelijk in bezit als strafkamp voor arme sloebers die hun brood niet konden betalen. Zo werden de criminele paupers verwijderd uit de grote en beschaafde natie die Engeland was en is. Het land dat a.h.w. het kapitalisme uitvond waarmee je de wereld beheersen kunt, genaamd de vrije markt. Spijtig wel dat die vrijheid steeds slechts van een kant werkte, namelijk die met het beste wapentuig. Zo werden afzetmarkten gecreëerd en de toevoer van grondstoffen veiliggesteld. Een Britse specialiteit. Hier is ze kort en krachtig in beeld gebracht.


De cultuur werd geüniformeerd, weg met al die verscheidenheid zeker in taal, we moeten elkaar toch kunnen verstaan en de bevelen moeten opgevolgd worden. Zo is dat.


Dertig jaar geleden viel er wat te vieren in Australië. Wat? Luister maar…De humane traditie van de Engelsen hebben hun nazaten voortgezet. We hoeven maar aan de half miljoen kinderen te denken die tussen 1930 en 1970 zijn misbruikt en voor een deel spoorloos zijn verdwenen dankzij de goede zorgen in christelijke internaten. Deze traditie gaat ongebroken verder. Zie hoe de Rohingya vluchtelingen uit Birma worden ontvangen. 


De geschiedenis ontkennen, landjepik, roof grondstoffen, uitroeien van de bevolking, de bekende litanie van de blanke beschaving. Dat mag dus niet meer gezegd worden, dan bedrijf je “white-racism”. Een voorbeeld…

bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.