Koppensnellende achterlijkheid

Vassily Kandinsky: “Mit und Gegen” (1929)
tumblr_p9mr26lEkN1s8mqb2o1_540

Deze zin lees ik ergens als slot van een stukje, u mag driemaal raden waarop ze betrekking heeft:


Ze ontzeggen zichzelf iedere vorm van ontwikkeling en zullen blijven watertrappelen in koppensnellende achterlijkheid.

 


U hebt het al geraden? De moslimextremisten, die cultuurgoed vernietigen zijn het onderwerp. De auteur zal ik maar niet noemen uit een zekere discretie. Hij schreef in het verleden voor Krapuul. Nu is het maar de vraag wat je onder achterlijkheid verstaat. Waren die protestantse beeldenstormers achterlijk, die kapende en rovende watergeuzen? Zij hebben toch maar mooi eventjes de basis gelegd waarop de Nederlandse natie gebouwd kon worden. Hun verworven kennis en vernuft werden vervolgens overzee in de praktijk gebracht, via de VOC, waaraan een uit de Zeeuwse klei getrokken premier ons o zo graag herinnerde. In Afrika brachten die Bataven als eersten de multiculturele samenleving in de praktijk, in een land dat woest en leeg was. 

Nu eerst even een geschiedenislesje van iemand, Bosma geheten. Z’n naam klinkt Fries… De man is vooral bekend door zijn activiteiten als meesterknecht van Wilders, met hem riep hij alweer jaren geleden de Groot-Nederlandse gedachte in herinnering en nu heeft hij een boek geschreven. Hij mocht het op de TV zelf komen lanceren. Aan tafel gezeten met mensen die het boek niet gelezen hadden, zo gaat dat op de Bataafse TV. Kijkt u even? 

Wat nomadische stammen die er af en toe rondbanjerden. Zeg maar als in Palestina een eeuw geleden. Wie durft nog te zeggen dat migranten moeten integreren? Prachtig toch hoe onze kolonisten steeds hun cultuur wisten te vestigen, bezit was en is daarbij de sleutel waar alles omdraait. Ze bleven een minderheid, dat is waar, maar het land was van hen. Driehonderd jaar later zelfs 93%. Zo ook de joden in Israël, de Hollanders in Afrika deden het hen voor.


Misschien zou het aardig zijn om nog wat verder in de geschiedenis terug te gaan, hoe de Friezen tot christenen werden bijvoorbeeld, maar dit moet voldoende zijn als voorbeeld hoe geschiedenis herschreven wordt. 

Nu even terug naar die koppensnellende achterlijkheid. Wie waren de koppensnellers in Zuid Afrika? De Boeren, die Hollandse kolonisten, zonder enige twijfel. Wat hadden die lui daar te zoeken, wat hebben ze daar vernietigd? Waren ze achterlijk? Ongeciviliseerd zeker, zonder enige twijfel. Laten we ons een Afrika voor de geest halen zonder kolonisatie, zonder inmenging van buitenaf, zonder roof en plundering. Hoe zou dat continent eruit zien, deze bakermat van de mensheid? Niet achterlijk en verre superieur aan onze wijze van leven. 

Leven… En koppensnellen? Daar hebben we inmiddels guillotines voor en zelfs, met dank aan de vooruitgang, de elektrische stoel en gaskamers. Dat heet slim. Juist, de westerse christelijke mens is geëvolueerd en heeft de natuur bijna uitgeroeid. Ook medemensen, die zich niet wensten en wensen aan te passen, zijn al  in grote getale over de kling gejaagd en hun cultuur met hen.

Bosma voorspelt een toekomst als minderheid voor de blanke man in eigen land. Wat een zegen zou dat zijn. Ethnocide noemt de man een dergelijke verandering. De Boeren hebben laten zien dat je daar geen meerderheid voor behoeft om de lakens uit te delen, slechts de juiste ideologie en techniek zijn voldoende en die zijn vooralsnog in onze handen, die bepalen wij. Mondiaal. 

Conclusie: wederom raaskalt Bosma maar wat in het kader van angst en haat verspreiden. En hij komt ermee weg op de Bataafse TV. Nagelaten werd zijn kop te snellen, in figuurlijke zin uiteraard.
 
Nog een proeve van achterlijkheid en zeker een gebrek aan intellectuele integriteit, een tweet uit december vorig jaar, verzonden op Tweede Kerstdag…
Een volgend maal over Wilders & Bosma en hun strijd voor de onderdrukten op deze aarde, vrouwen en kinderen eerst… Is niet nodig, die strijd is non existent. 
 
Uitgelichte afbeelding: bron – Ingevoegde afbeelding: Line of Beauty

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.