Met het Oog op Morgen

Karl Scheffler: Die Architektur der Grosstadt
Hermann Mathesius – Kleinhäuser in Hellerau (Dresden)
Subsidies lospeuteren vanuit Brussel, emanciperen, ja tot wat? Ooit meldde de man me dat zijn ideeën vervat in een heus plan tot aanpak nog steeds van blijvende waarde bleken op het ministerie waar hij ooit gewerkt had. Na meermaals aandringen kreeg ik van hem de notulen te zien van een vergadering, waar z’n naam niet in vermeld werd, met een inhoud die zeker niet sloeg op emancipatie en volksverheffing in “achterstandswijken” (zijn terminologie).

In zijn laatste blogbericht, ook al weer anderhalf jaar geleden, komt hij terug op zijn activiteiten nu in Europees kader. Werkelijk enigerlei (betrouwbare) informatie over daadwerkelijke projecten komen we niet aan de weet, wel dat ze in Bulgarije plaatsvonden. Voor wie het vergeten mocht zijn, de optrekjes in dat land waren spotgoedkoop na 1989. Of hij de taal beheerste om werkelijk actief te zijn onder “het volk” en of hij ze inmiddels wel voldoende machtig is weet ik niet. Melding over kwesties in dat land, bijvoorbeeld m.b.t. de Turkse minderheid, hebben we zelden of nooit van hem vernomen. Wel schijnt hij op de hoogte te zijn van de corruptie aldaar. Tussen haakjes, dat was Leers ook. Het bericht eindigt aldus:

Zoals gezegd, was Bulgarije een van mijn laatste projecten en ik ben sindsdien nogal trouw gebleven aan dit alhier vrijwel onbekende Balkanland.
Het vanuit deze achtergrond dat ik iets nuttigs zal proberen te zeggen over de reportage in het NOS Journaal “Zorgen over het meest corrupte EU-land Bulgarije”.
Ik ben er namelijk een beetje achter gekomen bij WIE in Bulgarije die corruptie begint en HOE de EU-ambtenaren daarmee dealen en pottekijkers zoals ik vervolgens dwarszitten.

Dat was 22 november 2018. Sindsdien is niets meer vernomen van deze auteur, op zijn weblog althans. Het bewuste radioprogramma:


ZORGEN OVER HET MEEST CORRUPTE EU-LAND BULGARIJE

donderdag 22 november 2018

Bulgarije is één van de grootste ontvangers van EU-subsidies, maar ook het meest corrupte land van de EU. Dat gaat keer op keer fout: zo is er opnieuw een schandaal rond fraude met EU-subsidies. Eén van de grootste bouwbedrijven van Bulgarije wordt ervan verdacht dat ze tientallen miljoenen euro’s hebben verduisterd.

Dit werd aan het licht gebracht door een groep Bulgaarse onderzoeksjournalisten, en die deden dat niet zonder gevaar. Correspondent Mitra Nazar ontmoette één van hen.

De Bulgaarse regering heeft ons in een schriftelijke reactie laten weten dat ze de zaak serieus nemen en een onderzoek te zijn begonnen naar het bouwbedrijf en alle betrokkenen. Dat gebeurt in samenwerking met OLAF, de anti-corruptie-waakhond van de EU.

Ook Brussel zit er boven op, vertelt EU-correspondent Tijn Sadée.

 


Riethof is een man met een rijke fantasie gericht op scoren voor de Bühne. Worden zijn sprookjes en bedrog ontmaskerd gaat hij dreigen. Bij mij had zulks tot gevolg dat het kringetje van zijn getrouwen er zorg voor droeg dat mijn weblogs van internet verdwenen en Twitter accounts werden opgeschort. Riethof wilde nog verder gaan, al mijn materiaal diende op internet te verdwijnen.

Misschien zou ik er minder zwaar aan tillen als hij werkelijk van betekenis was geweest op het gebied van stedelijke processen samenhangend met segregatie en discriminatie. Uit niets is me dat tot op heden gebleken. Hij maakte voor de onnozele buitenwacht goede sier en that’s all. Vermoedelijk bedriegt hij uit gewoonte, zoals hij ooit de Amsterdamse PSP bedroog om wethouder te kunnen worden. Een treurig geval van zelfoverschatting, waarmee de mensen die hem vertrouwen hadden geschonken in de kou kwamen te staan. Op die voet is hij klaarblijkelijk door blijven gaan. Gevolg, hij kan gelden als het prototype van figuren die de tijdsgeest prima aanvoelden tot eigen profijt. Het handelen van mensen als Riethof heeft er mede toe geleid dat we nu in een fascistisch klimaat terecht zijn gekomen en dat mogen we lieden als hem ernstig aanrekenen.

Overigens nog dit. zijn stukje waaruit ik hier put staat bol van jargon dat erom schreeuwt doorgeprikt te worden. Maar, vraag ik me af, is dat geen water naar de zee dragen? Paarlen voor de zwijnen? Wel nog het volgende. Weer zal geroepen worden, is de stalker weer actief, hij houdt niet op, dat mannetje zit vol rancune. Niets van dat al. Fascisten laat je niet wegkomen met hun wandaden. Wilders niet, Baudet niet en ook Riethof niet. Door dit stukje moest ik weer aan hem denken, pedofilie. Naast zijn gebruikelijke Twitter account @huibree hanteert hij nog een tweede waarop hij o.m. het niet meer bestaande “Jeugdzorginfo” volgde, een PVV-account. Bij m’n zoektocht kreeg ik de volgende tweet te zien, dan begrijpt u waarom ik bij het bovenstaande uitkwam.
Mijn reactie:

Is dit serieus waar, @huibree? Je weet dat je op de meest smerige manier richting mij gelogen hebt: #stalktelefoontjes, meer dan 7 jaar geleden. Ga je het nog recht zetten of wil je als schaamteloze bedrieger de geschiedenis in?
Over Hollanders en Frans een ander maal…

Vervolgens las ik zijn weblog op mijn zoektocht naar die tweede account…
 
Beethoven
Fidelio (“Abscheulicher”)
Eileen Farrell, Max Rudolf (Sony)

Uitgelichte foto: Karl Scheffler – bron en info
Muziek: Diapason 2020-03

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.